Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalente eft-uri

Vizitator ampclub

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• dragostalpau

1

• MiniTehnicus

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

dragostalpau

astea sunt cu germaniu, nu stiu daca gasesti echivalente, ca sa le inlocuiesti intr-o schema cu tranzistoare cu siliciu mai ai de facut ceva modificari

Link spre comentariu

Zi de unde esti si de cate ai nevoie din fiecare, s-ar putea cineva sa te ajute.Vezi in targuri, pe la astia care vand piese vechi recuperate din televizoare, s-ar putea sa ai noroc sa gasesti (prin bucuresti se gasesc in targuri, insa trebuie sa umblii multicel)PS: Data viitoare posteaza la "Componente documentatie si scheme" pentru ca acolo ii este locul acestui topic.Echivalenti:EFT317/319 - AF114 EFT321 - EFT323, 2N2706, AC128, AC180EFT353 - n-am gasit incaEFT373 - AC176, 2N2430Ce doresti sa construiesti? Spune ca poate se gaseste o schema cu piese actuale.

Link spre comentariu

Singurele trz. pe Ge pe care le-am mai vazut la vinzare ar fi AC180/181K, 187/188K, AD152,155 si cam atit. Cauta radiouri portabile vechi, mai sigur gasesti din cele rusesti, chiar daca trz. au alte capsule, multe sint echivalente cu cele europene.

Link spre comentariu

Astea sunt componente vechi care nu se gasesc in magazine.Cel mai bine este sa cauti aparate de radio de exemplu Mamaia care au fost fabricate cu tranzistoare pe germaniu.De asemenea se mai pot recupera din selectoare de la tv-uri vechi, primele modele cu pana la 16 canale de obicei au AF106,AF109,AF139,AF239.O gramada de aparate de radio de buzunar rusesti au fost fabricate cu tranzistoare pe germaniu.EFT 317/319 sunt tranzistoare de radiofrecventa - P401 sau AF106EFT 321/353 sunt tranzistoare de audiofrecventa -MP41, MP35,MP16

Link spre comentariu

Doar sa gasesti la magazinele care au preluat si stocurile cand s-au privatizat si au ramas in aceleasi locatii .In Bucuresti - magazinele de pe Academiei ar mai putea avea ,dar nu sigur.Le poti recupera din multeradiouri vechi -Albatros, Pescarus, Cora,Mamaia . echivalente : EFT 317,EFT 319=P401,P402,P403,P416,AF125,AF106,2SA340 EFT 353=P13,P14,MP13,MP14, EFT 321=MP40,MP41,MP42,AC180,AC182,AC184 MP35 este NPN ,este echivalent cu EFT 373 si MP37, AC181

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Eft 317=pi403(rusesc) eft319=pi401 dar cu modificari in polarizare le poti inlocui usor cu Bf 506(PNP)(avand si avantajul unei frecvente de taiere mai mari)mai poti recupera AF din selectoarele montate pe vechile televizoare cu tub delta sau cu BH pe tiristori(oricum trebuie sa fie aparatura realizata pana la finele anilor 70 pentru ca dupa aceea incepand din anii 80 nu s-au mai utilizat componente cu germaniu trecandu-se pe siliciu integral datorita avantajelor lui)PS atentie la masurarea componentelor pe germaniu au pierderi si asta va poate insela etichetand o componenta functionala ca defecta datorita faptului ca au curent invers de pierderi destul de mare(mai ales TZ de medieP si putere) de aceea e preferabil sa utilizezi un betametru ca sa determini calitatea unui TZ cu germaniu

Link spre comentariu

Felis, din p?cate, readucerea subiectului în actualitate nu pare s? aib? leg?tur? cu tema ini?ial?, de acum 2 ani. Nici m?car nu spune ce vrea.

Buna ziua ... eu sunt un baiat de 14 ani si am si eu o nelamurire in legatura cu un circuit .Se poate oferii cineva sa ma ajute si pe mine va rog!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări