Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electronice din UE - se plateste vreo taxa?

Vizitator n0r1s

Postări Recomandate

Vizitator n0r1s

salutdaca vreau sa cumpar online niste componente electronice dintr-o tara din UE se mai plateste vreo taxa la noi gen tva? ca platesti tva direct la vinzator iar electronicele nu aveau vama pt UE nu?mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• andiy

1

• bogdan69

1

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

Nu trebuie sa mai platesti nici o taxa. Unele firme de curierat sau transport pot cere ca produsul sa fie insotit de factura, pentru a demonstra provenienta.

Link spre comentariu

Ce se intampla daca produsul e facut in China si tu il cumperi dintr-un magazin din Germania ?

Exact ce se intampla daca e facut in China si il cumperi din Romania.Am cumparat din Ro un produs fabricat in China (mp3 player) pe care l-am expediat cuiva in Italia - cadou.Mi s-a cerut factura pentru a demonstra ca produsul este cumparat, nu insusit prin alte forme. Nu a zis nimeni nimic de nici o taxa, in afara de taxa de transport.Conditie: electronicele se tranporta separat, adica nu pot fi amestecate cu toale sau alimente, medicamente, se transporta un singur produs in colet, adica 2 jucarii, 2 taxe de transport, indiferent daca aparatul are 10g sau 10Kg (taxa fiind aceeasi, pentru un colet de maxim 10Kg).Aceste reguli sunt la o companie de transport din Romania. Am inteles ca, mai nou, nu mai este obligatoriu ca produsul sa fie insotit de factura.La alte companii regulile pot fi diferite.
Link spre comentariu
Vizitator n0r1s

cadou e altceva. insa daca cumperi de la un mag. online esti pasibil de plata tva + taxe vamale. in cazul electronicelor din UE tva-ul l-ai platit direct online ca fiind si noi in UE platim direct iar taxa vamala e 0 si asta intrebam eu aici sa fiu sigur ca din UE n-am cumparat pina acum.eu am cumparat din SUA un aparat de masura de 55$ si am platit tva la sosire. pt tari din afara UE se plateste tva daca valoarea declarata e de peste 45$. si atentie cucoanele de la posta au tendinta sa puna la tva si transportul, ceea ce nu e legal dar vor sa ciordeasca si ele 19% din 20$ cit e transportu de o cafea ceva. insa cu scandal se sperie si renunta. tot la fel mai incearca sa te incadreze la taxe vamale mai mari, daca exista si e bine sa verificati inainte (eu trag un program demo de la indaco.ro - taxe vamale - si verific acolo ca la telefon la vama dai peste ciudati unul si unul care nu te ajuta)

Link spre comentariu

cadou e altceva. insa daca cumperi de la un mag. online esti pasibil de plata tva + taxe vamale.

Pai sa inteleg ca daca imi face cineva din state o masina cadou nu platesc la ea taxe vamale?
Link spre comentariu

Daca cumperi din UE nu platesti absolut nimic. Mie imi vin pachetele din Germania direct la usa cu Cargus sau Fan ca si cum sunt pachete din tara. E suficient ca la expeditor sa fie trecut cineva din teritoriul UE. Chiar daca marfa e produsa in China in pretul platit de tine este inclusa si Taxa vamala si TVA-ul platit in tara importatoare de catre firma care-ti vinde tie on-line. Asa ca daca iti cer astia vreo taxa infige-le un bocanc in cur fara mila. Daca marfa iti vine din afara UE te-ai ars. Pachetul se opreste la posta externa si te cauta vamesii rau de tot ca le-a disparut cascavalul ce venea din UE pana la 1 ianuarie si foamea e mare pe ei.

Link spre comentariu

Daca cumperi din UE nu platesti absolut nimic. Mie imi vin pachetele din Germania direct la usa cu Cargus sau Fan ca si cum sunt pachete din tara. E suficient ca la expeditor sa fie trecut cineva din teritoriul UE. Chiar daca marfa e produsa in China in pretul platit de tine este inclusa si Taxa vamala si TVA-ul platit in tara importatoare de catre firma care-ti vinde tie on-line. Asa ca daca iti cer astia vreo taxa infige-le un bocanc in cur fara mila. Daca marfa iti vine din afara UE te-ai ars. Pachetul se opreste la posta externa si te cauta vamesii rau de tot ca le-a disparut cascavalul ce venea din UE pana la 1 ianuarie si foamea e mare pe ei.

Inteleg ca pretul afisat pe site-ul din Germania este pretul final pe care il platesti tu cand iti ajunge pachetul la usa?
Link spre comentariu
Vizitator n0r1s

nu ma. tu platesti online cu cardu. iti alegi ce transp. vrei dupa pret si e adaugat si ala. cind vine pachetu nu mai dai nimic. nu se poate ramburs.

Link spre comentariu

Pana la 50Euro valoarea coletului nu se platesc taxe vamale si nici TVA.O comparatie simpla este urmatoarea:Se cumpara componentele de la capodimonte si se plateste on-line iar posta le aduce acasa indiferent daca esti in Bucuresti sau in alta parte a tarii.Acelasi lucru este daca cumperi componentele de la o firma din UE, plata se face on-line cu cardul si coletul ajunge tot cu posta acasa.Doar coletele din spatiul extern UE trebuie sa treaca pe la vama si trebuie sa mergi sa le ridici personal.Dar sunt si exceptii, am primit componente din SUA care au ajuns cu DHL sau direct in cutia postala.Este vorba de cateva integrate SMD si plicul nu era voluminos, mai mult ca sigur doar coletele raman sa treaca prin vama.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări