Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator audio AD-023

Vizitator crazyghost

Postări Recomandate

Vizitator crazyghost

Buna seara ! In aceasta dupa amiaza am intampinat o problema cu acest kit . Am construit o sursa de tensiune dubla si am conectat-o la amplificator , semnalul audio venea de la un telefon , a functionat aproximativ 10 minute apoi acest condensator din imagine a luat pur si simplu foc , era un c104 . Stie cineva de ce s-ar fi putut intampla asta ? Tensiunea la bornele sursei era de +-35 V . Multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer scuze daca am gresit cumva cu aceasta postare !

Am atasat poza ca sa vedeti despre ce vorbesc .

post-241686-0-14618900-1498406180_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Condensatorii ceramici care se gasesc in kituri si de vanzare sunt declasati si marcati cu valori mult peste realitate .

Am cumparat de la magazinul local DENSITRON ceramici de 100 nF ,marcati 104 si declarati la vanzare cu 63V.

Capacitate reala masurata la toti 20 buc 68 nF.

Nu am mai facut teste de tensiune dar nu cred ca o sa treaca testul la 50V.

Morala :folositi recuperati si testati .

In cazul de fata schimbati condensatorii indicati de colegi si electroliticii de filtraj, preventiv.

Link spre comentariu
Vizitator crazyghost

Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! O sa incerc sa ii inlocuiesc pe toti . Da, si eu cred ca este vorba despre C8 , ce nu intelesesem ,a fost de ce s-ar fi ars ... amplificatorul nu cred ca era folosit la mai mult de 20% din capacitatea lui dar probabil condesatorii sunt de calitate slaba si probabil si sub valorilea declarate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări