Vizitator Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Salut,Acest tv nu iese din st-by(ledul sta aprins), sasiu TPM14.2E LA, serie mainboard: 715G6080-M01-001-005K, este un smart tv, nu am avut pina acum la reparat asa ceva, din ce am incercat eu am dedus ca sursa e OK cit si tensiunile mici pe main, am incercat un aer cald dat pe procesor dar fara succes, daca vre-un coleg sa intilnit cu acest defect il rog sa-mi spuna si mie daca mai e ceva de facut......eu banuiesc softul corupt care este intr-un flash nand BGA(posibil blocuri defecte), procesorul e caldut, ceea ce imi spune ca ar putea fi OK., cu softuri de reparare si update am incercat, dar fara rezultat......Multumes celor care vor raspunde Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Ca idee generala as spune ca : Nu cred ca temperatura emanata de procesor ne va lamuri despre starea acestuia , desi este un defect oarecum usor de remediat, prin schimbare ,vis-a vis de un nandchip Bga defect sau corupt ,care se poate citi / rescrie prin Isp ,insa problema aici deja se foarte complica . cat de siguri suntem pe binul recuperat sau de unde putem gasi un dump bun ??calitatea nandului in care va fi rescris ??munca pentru inlocuirea nandbga-ului ( eventual rebaling) ,rescrierea cu un dump pe care nu suntem siguri ,si posibilitatea reluari de la capat al operatiilor . Ar cam fi motive din care sa recurgem la inlocuirea placii .Situatii norocoase ar fi poate la citirea si rescrirea cu binul recuperat via Isp pe acelasi flash ,restul d.p.d.v al volumului de munca nu cred ca merita , nici macar acolo unde unde ora de munca este extrem de ieftina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Inteleg de la tine ca ar fi o sansa prin citire/rescriere nand cu RT809H(prin HDMI, VGA nu are) atunci pastrez tv-ul pina imi vine programatorul. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Nu prin vga hdmi , ci prin interfata isp cu fire lipite pe board langa chip . Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 am placa asta si pot copia nandul daca vrei. am gasit nandul si pentru placa cealalta care ai nevoie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 (editat) am placa asta si pot copia nandul daca vrei. am gasit nandul si pentru placa cealalta care ai nevoie. Multumesc foarte mult colegu', sigur ca vreau si pentru una si pentru alta cind poti si ai timp, ca mai dureaza vre-o 3-4 zile pina primesc programatorul RT809H. Cind voi primi RT-ul poate ma inveti si pe mine unde se leaga firele de la programator la NAND-ul BGA(pentru citire/scriere). Multumesc Editat Iunie 24, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 unde se leaga firele de la programator la NAND-ul BGA(pentru citire/scriere). Multumesc Sunt atasate imagini in softul Rt-ului . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Multumesc foarte mult colegu', sigur ca vreau si pentru una si pentru alta cind poti si ai timp, ca mai dureaza vre-o 3-4 zile pina primesc programatorul RT809H. Cind voi primi RT-ul poate ma inveti si pe mine unde se leaga firele de la programator la NAND-ul BGA(pentru citire/scriere). Multumesc Eu ce tiam spus pe forumul................................ Daca ai nevoie de indicatii cum se lipesc firele te ajut eu prietenul tau discutam pe pm cind primim amindoi programatoarele Link spre comentariu
SASSU Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Sunt foarte bune programatoarele dar trebuie sa ai adaptoarele,am vazut adaptoarele pt bga sunt cam piperate preturile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Sunt foarte bune programatoarele dar trebuie sa ai adaptoarele,am vazut adaptoarele pt bga sunt cam piperate preturile. Am vazut si eu adaptoare NAND bga si intradevar sint cam scumpe, pentru cine are de lucru se merita investitia, eu o sa incerc cu fire(ISP), daca nu merge asta e il dau clientului inapoi si salutare.... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Am vazut si eu adaptoare NAND bga si intradevar sint cam scumpe, pentru cine are de lucru se merita investitia, eu o sa incerc cu fire(ISP), daca nu merge asta e il dau clientului inapoi si salutare.... Prima data incerci sa vezi cite baduri are acest nand , daca are baduri multe si nu merge cu un soft atunci poate se gaseste de cumparat aceasta memorie nand bga o lipesti si o scrii tot cu fire prin isp si asa nu este nevoie de adaptoare bga Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Prima data incerci sa vezi cite baduri are acest nand , daca are baduri multe si nu merge cu un soft atunci poate se gaseste de cumparat aceasta memorie nand bga o lipesti si o scrii tot cu fire prin isp si asa nu este nevoie de adaptoare bga Exact asa ma gindeam si eu... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum