Vizitator DragoSSL Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Buna ziua, Sunt nou in electronica, am inceput cam tarziu, cu ajutorul lui Arduino. Am o problema careia nu ii pot da de cap. Incerc in momentul de fata sa fac o lampa care poate fi controlata cu ajutorul unei aplicatii pe telefon. Nelamurirea mea este, cum pot face ca lampa sa fie aprinsa si de pe telefon (cu ajutorul unui releu si unui modul wifi), dar si de catre buton in paralel? Daca conectez releul direct, butonul se anuleaza, daca "introduc" butonul dupa releu, butonul anuleaza releul. Cum pot face legatura in paralel? Va multumesc. Link spre comentariu
rlodina Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 (editat) Buna. Citeste apasarea butonului cu arduino. Probabil ca cel mai simplu ar fi cu un modul ESP8266 (sunt relativ ieftine si usor de gasit). 1. Pe un pin de output conectezi releul. Atentie: nu se poate direct. Variante: 1.1 Faci un montaj de genul: 1.2 sau cumperi un modul ce contine un releu - google : arduino relay module 2. Butonul de actionare manuala va fi citit de arduino pe un pin (poate fi si un switch (este fara retinere) : la fiecare apasare se schimba starea (aprins/stins). Uite un exemplu de conectare a butonului: unde R1 poate fi 10k. Cu schema de mai sus de fiecare data cand citesti LOW (din pin-ul la care ai conectat butonul) inseamna ca acesta este apasat. - poti sa nu folosesti R1 - dar atunci citeste despre : Enable internal pull-up resistor - vezi pe net despre Arduino button debouce Succes. Editat Iunie 23, 2017 de rlodina Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 24, 2017 Partajează Postat Iunie 24, 2017 Ar mai fi solutia inspirata din "comutatorul de scara". Se inlocuieste intrerupatorul lampii cu un comutator cu 2 pozitii. Releul trebuie sa aiba contacte in ambele pozitii (anclansat si declansat), Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum