DIYWorks Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=gMSTXItiNVs Link spre comentariu
dany_cta Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 Ce urat si-a luat-o amd-ul in tot ce conteaza La tot ce e normal era in spatele intelului cu 10-30% minim, cu toate ca nu este o comparatie corecta, difera Bravo, a castigat la encoding si randare multicore de parca vre-un user face asa ceva vreodata, sau daca ar face ar simti diferenta intre cele doua (eu fac encoding 10-15minute total pe luna !) si randare profesionala niciodata. In rest toate aplicatiile normale sunt single-dualcore, rar sa foloseasca si chiar sa aiba vre-un avantaj la mai multe core-uri, rar folosesc toate cele 4 core-uri ale i7-lui. Dar cand il folosesc normal prefer viteza, nu sa imi mearga greu in toate aplicatiile uzuale cu promisiunea ca in alea 10minute de encoding lunar o sa mi le faca in 9minute si jumatate. Stiu ca o sa apara carcotasii ca nu a fost cel mai tare de la AMD si bla bla bla, dar nu a fost nici pe departe nici cel mai tare de la intel, de fapt intelul e teoretic inferior, pret mai mic si jumatate din core-uri. Dar doar teoretic Deci pot sa isi bage ryze-ul ala inapoi de unde l-au scos, mai au mult lapte de papat sa ii ajunga pe intel. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 http://wccftech.com/first-amd-ryzen-threadripper-benchmarks/ O sa o cam ia pe coaja Intel la multicores CPU's in secial la PRET, acest cpu 1950X are 16 cores cu 32 threads ,si costa doar 999 usd. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 (editat) https://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/ryzen-threadripper-1950x-34ghz-box/ La comandat baiatul meu , tare sunt curios la cit o sa ajunga noul lui calculator ,placa de baza este inca 550$ , ăsta ma rupe de bani cu calculatoarele lui . Editat August 7, 2017 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 (editat) O sa-l pun pe baiatul meu sa citească pe aici , de doua luni imi face capul mare cu nu stiu ce procesor AMD care trebuie sa apara pe piata pe la sfirsitul lui Iulie , baietul este declarat gamer infocat ( fara a exagera stind numai pe calculator ) problema este ca ma cam rupe de bani , schimba componentele din pc ca pe ciorapi ( vinde , cumpara ) , ultima achizitie fiind o placa video de de cam 3000 lei , nu ma intrebati ce este ca sunt paralel , le monteaza demonteaza singur , a invatat dupa tutoriale puse pe yt sau cu ajutorul altor " gameri " mai mari . Saptamina viitoare incepe niste cursuri pentru programare . Totusi ce dracu AMD apare in Iulie ? La Ryzen Threadripper ma refeream cind am scris ce este mai sus , cu procesorul asta am fost terorizat trei luni !Intreb pe cei care se pricep la IT , este asa genial procesorul asta ? Editat August 7, 2017 de viobio Link spre comentariu
Spitfire Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Ryzen Threadripper pare a fi dracu gol, dar fara asta nu face mare lucru in jocuri: https://www.pcgarage.ro/placi-video/evga/geforce-gtx-1080-ti-ftw3-gaming-11gb-ddr5x-352-bit/ Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Nu ma pricep la IT dar la ce trebuie sa fie genial un procesor? Pentru grafica / joace nu trebuie sa fie genial GPU-ul dedicat pentru asa ceva? Nu am vazut pe nimeni sa randeze direct cu procesorul. E adevarat ca nu merge GTX 1080TI cu un P4 dar nici nu cred ca iti trebuie ultimul procesor aparaut pe piata. l.e: nu am vazut postarea lui Spitfire dar cam are dreptate. Comparati tandemul RAM-CPU si VRAM-GPU. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Ryzen Threadripper pare a fi dracu gol, dar fara asta nu face mare lucru in jocuri: https://www.pcgarage.ro/placi-video/evga/geforce-gtx-1080-ti-ftw3-gaming-11gb-ddr5x-352-bit/ Pai are pe teava si o placa video , nu am habar ce ....., si un monitor 4K . Link spre comentariu
Spitfire Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Trebuie si procesor, altfel se lasa cu bottleneck, trebuie si placa de baza solida, cu chipset nou, trebuie si SSD rapid(preferabil unul pe PCI-e X4)-performanta unui PC este egala sau mai mica cu performanta celei mai slabe componente din acel PC. Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Spitfire cam ce procesor iti trebuie pentru 1080TI? Sunt destul de sigur ca si un i5 7600K (pret bunicel) o duce. Daca mai pui cativa lei iei un i7 recomandat anterior, la un pret decent, si stai linistit. Pentru mediul profesional deja se joaca in alta liga si nu intra in discutie jucarioarele pentru gameri. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Si o sa ai nevoie si de ASUS ROG Strix X399-E (50 550 USD pe Amazon) ... ca in Romanica nu gasesti placi de baza pe socket sTR4.... Scuze, nu a luat tastatura celalalt "5". Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Nico jignesti gamerii! cum iti permiti? Cum sa coste ceva cu numele "ROG" doar 50 de dolari. Chiar daca pretul de productie sa zicem ca e de 50 $ dupa ce-i trage o vopsea rosie sau multicolora mai adauga si un zero la pret. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 (editat) Spitfire cam ce procesor iti trebuie pentru 1080TI? Sunt destul de sigur ca si un i5 7600K (pret bunicel) o duce. Daca mai pui cativa lei iei un i7 recomandat anterior, la un pret decent, si stai linistit. Pentru mediul profesional deja se joaca in alta liga si nu intra in discutie jucarioarele pentru gameri. Ce procesor va permiteti, si ce scoruri sperati sa obtineti. De mers, merge si cu Pentium 4 630 din 2007, dar cum merge...in nici un caz nu va rula vreun joc cu setari la maxim cu un procesor I5, doar cu un I7 , nu neaparat Kaby Lake. Mediu profesional fiind? Pentru aplicatii industriale (CAM) exista sisteme embedded cu CPU Intel Atom, AMD Geode, Kaveri, etc-nu are vreun sens sa le comparam cu PC-urile de gaming. Si o sa ai nevoie si de ASUS ROG Strix X399-E (50 USD pe Amazon) ... ca in Romanica nu gasesti placi de baza pe socket sTR4.... E teapa 1000%, pretul unei placi ASUS ROG Strix X399-E este de ~470 USD la producator, la poarta fabricii din Taiwan (comanda de minim 1000 bucati). nu are cum sa fie doar 50$ la cineva, poate doar defecta sau fake. https://www.amazon.com/dp/B0748K1F99 Editat August 7, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Spitfire mediul profesional nu e obligatoriu = mediu industrial, aia de fac productie publicitara / filme sunt niste PLC-uri? . Mediu profesional e locul ala unde trebuie cel putin un quadro (NU, nu audi) si PC-ul cu LED-uri RGB se numeste statie de lucru iar carcasa e urata ca naiba si grea ca un tanc rusesc. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Am facut corectia necesara. Asa cum scriam, tastatura nu mi-a citit un "5". Pretul unei astfel de placi este de 550 USD pe Amazon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum