Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se mai fabrica PC-uri desktop de performanta ?

VAX

Postări Recomandate

din posturile de pana acum reiese ca eu,detinator de amd,sunt un cretin pacalit de pubicitatea feroce sa-mi cumpar rahatul asta...ma rog,asa o fi...mie-mi merge sistemul cu amd foarte bine...ultimul Intel pe care l-am avut a fost prin 2006(un p3 la 1ghz) de atunci numai amd...ferice cel sarac cu duhul

Vezi daca nu citesti bine.

Daca tu nu lucrezi simulari sau randari video, in general matematica la greu, nu ai nevoie neaparata de un AMD, chiar mai rau, daca bagi in special jocuri atunci un AMD se descurca chiar mai bine decit un Intel similar si unde mai pui ca poate este si semnificativ mai ieftin.

Link spre comentariu

Deci omul vrea sa cumpere ceva de calitate si voi o luati deja cu ozn adica sa scoata omul toata averea pe un pc :91

Chiar omul a specificat ca are 3000$ pentru pc. La banii astia trebuie sa pui botul grav la vrajeli sa cumperi un amd cand iti ajung lejer de o racheta intel.

Vezi daca nu citesti bine.

Daca tu nu lucrezi simulari sau randari video, in general matematica la greu, nu ai nevoie neaparata de un AMD, chiar mai rau, daca bagi in special jocuri atunci un AMD se descurca chiar mai bine decit un Intel similar si unde mai pui ca poate este si semnificativ mai ieftin.

Am vazut toti cat de bine se descurca cel mai tare AMD in jocuri la testele de la tomshardware, putin mai bine decat un i3, bravo, super rezultate.

In randari si matematica la greu o sa fie si mai mult in spate, stai linistit.

Mega tam-tam ca scoatem un super procesor de 400$ care bate i3-ul de 100$ de la intel.

Ce ma distreaza ca intelul nu a zis nimic cand a scos skylake, kaby lake sau celelalte, au aparut brusc peste noapte in oferte si atat, nu proiectoare, nu reclame, nu afise, nu promisiuni ca o sa bata tot ce prinde si statistici cu miliarde de bogomipsi asa cum face amd-ul care in final si-o ia de la procesoarele simple desktop de la intel.

AMD-ul e bun la browsing si youtube, poate si un mail daca nu primesti mult spam. Vrei putere - intel e singura solutie.

Link spre comentariu

(OARE), de ce nu mi-am luat Ryzen octa-core, si am ramas pe Intel quad core?!?

Pai stai putin ca nu inteleg. Ai testat si un Ryzen octa core in aceleasi conditii si a iesit de tot kkt-u ?

Link spre comentariu

Acest topic mi se pare inutil si rog un moderator sal inchida sau sal mute unde ii este locul , va multumesc

Aoleo ! De cand depanarea TV s-a mutat la Zona IT ? Lasa oamenii sa discute ca asta-i scopul unui forum, pana acum nu am vazut injuraturi si alte mizerii ca la sectiunea Depanari TV.

Se dicuta contradictoriu dar civilizat!

Link spre comentariu

@maxente:

Ryzen X1700x nu il poti duce mai sus de 4-4,1GHz decit cu racire extrema si cu voltaj serios ceea ce il face sa se incinga in draci.

7700K, merge lejer 4,9GHz (asa il tin eu 24/7) cu 1,28Vcore la temperaturi foarte bune.

Am luat ca grad de comparatie X1700X si 7700K deoarece se invirt in jurul aceluiasi pret de 1700-1800 lei.

Ryzen X1700X la 4GHz (O/C), este batut bine in gaming in peste 95% din titlurile actuale de 7700K la 4,7GHz(O/C), frecventa pe care o poate atinge oricine cu racire pe aer, un cooler mai bunicel.

Fara OC culmea, il bate si pe X1800X care costa cu 800 lei mai mult (de banii aia iei placa de baza sau ram la 3600MHz)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@maxente:

Am luat ca grad de comparatie X1700X si 7700K deoarece se invirt in jurul aceluiasi pret de 1700-1800 lei.

Ryzen X1700X la 4GHz (O/C), este batut bine in gaming in peste 95% din titlurile actuale de 7700K la 4,7GHz(O/C), frecventa pe care o poate atinge oricine cu racire pe aer, un cooler mai bunicel.

Fara OC culmea, il bate si pe X1800X care costa cu 800 lei mai mult (de banii aia iei placa de baza sau ram la 3600MHz)

Ia ca grad de comparatie i7-6900K, nu-i decat cu vreo 3000 si ceva de lei mai scump si isi ia si ala "bataie" in jocuri de la 7700K. Ryzen 1800X e cam la aceeasi performanta ( sau foarte aproape de el ) cu 6900K ( pentru asta a fost conceput ), dar la jumatate de pret. Ce zici de asta ?

Asa ca daca va laudati cu performanta nemaipomenita in jocuri a unui quad-core pe steroizi ce-i drept, dar totusi quad-core, dupa aceeasi logica nu-si au rostul procesoarele gen Ryzen 1800X/i7-6900K, nu ? Ca ambele sunt concepute pentru editare video, nu jocuri, unde e nevoie de putere de procesare, nu gluma.

Toata treaba asta e avantajoasa pentru toata lumea, Intel are concurenta si va trebui sa pluseze la numarul de nuclee sau pret sa ramana in joc.

Link spre comentariu

Modoran, vad ca nu esti capabil sa intelegi esentialul.

Se discuta de "El lucreaza in programare, dar uneori (cam des) pierde timpul si cu jocurile pe calculator."

Core i7 7700K acopera cu foarte mare succes cele 2 aplicatii enumerate mai sus, in mod special pentru gaming.

Singurul lucru in care exceleaza Ryzen fata de Intel (la acelasi pret de piata de 1700-1800 lei) este in editare video, cinebench, randare etc, deoarece are 8 CORES native versus 4 cit are Intel.

Este logic ca "o boxa cu 8 difuzoare tipa mai tare decit una cu 4 difuzoare", insa nu si daca cea cu 8 difuzoare are difuaoare capabile de 90db/1W/1m iar cea cu 4 dfuzoare are difuzoare capabile de 100db/1w/1m.

Cam asa ar fi comparatia.

Faci montaj video, randari, multitasking, alegi AMD, fiind ajutat de 8 cores, te joci, faci si randare, si conversie audio, arhivari, etc, alegi Intel.

De ce?

Uite tocmai din cauza frecventei mai mari a Intel-ului 4200/(4500)MHz versus 3400/(3800MHz) a Ryzen-ului.

Valorile din paranteza sint frecventa Turbo, adica cea mai mare frecventa pe care o poate atinge unul dintre cores, cind CPU este ocupat pina in 25% dim capacitatea sa, unul dintre cores urca pina la frecventa turbo.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deci clar intel-ul e superior in jocuri si in folosinta normala prin simplul fapt ca are frecventa mult mai mare si suporta chiar overclocking serios.

Ryzen-ul e doar alta teapa pentru fraieri, e varza in jocuri (mai slab ca un i5), mai scump decat un i7, si se lauda doar cu o putere teoretica in multithreading. Dar sa nu uitam ca pana la procesarea multithreading este o gramada de procesare normala.

Mai exact:

- lucrezi intr-un mediu care nu beneficiaza de core-uri multiple vreo 8 ore ca sa faci un film pe care il encodeaza (aici foloseste core-uri multiple) in 30minute. Daca AMD-ul nu minte (desi cam au avut mereu obiceiul sa umfle la greu valorile) un Ryzen o sa termine encodarea cu 10minute inaintea I7-lui. Deci te chinuiesti 8 ore pe un procesor inferior ca sa codeze cu 10minute mai repede la final.

- lucrezi in programare: la fel, compilarea e o mica parte din timp comparativ cu scrisul codului si modificarile.

Concluzie: amd-ul iar da teapa ca in toti ultimii 25 de ani. Au scos un procesor bine depasit de procesoarele actuale de la intel cu toate ca se vrea un super procesor. AMD-ul mereu cu 5 ani in urma.

Link spre comentariu

Deci clar intel-ul e superior in jocuri si in folosinta normala prin simplul fapt ca are frecventa mult mai mare si suporta chiar overclocking serios.

Conteaza numarul de instructiuni în unitatea de timp.

- lucrezi in programare: la fel, compilarea e o mica parte din timp comparativ cu scrisul codului si modificarile.

Si cu cât e mai rapida o masina de scris cu intel fata de una cu AMD? Azi mâine aflam ca o secretara care bate corespondenta pe o tastatura legata la intel e mai rapida decât daca ar fi legata la un calculator de birou cu AMD :-)

Link spre comentariu

Daca ai fi lucrat macar o zi in programare ai fi aflat ca programarea nu inseamna doar a tasta codul, inseamna si a cauta syntaxe sau alte lucruri, depinde de tipul de programare inseamna si o editare grafica unde iar procesarea este cu cateva mici exceptii singlecore, inseamna multe altele si in general un calculator cu core-uri mai rapide castiga detasat la toate astea.

Da, stiu ca poti sa zici ca si cel mai amarat calculator de pe piata poate sa faca toate astea dar cand lucrezi in programare te streseaza fiecare asteptare, oricat de mica cand tu ai nevoie repede de informatia aia ca sa mergi mai departe, si aici nu conteaza viteza internetului, unul care nu stie ce e aia programarea nu poate sa inteleaga.

Din punctul meu de vedere prefer in orice secunda un dualcore cat mai rapid decat un octacore cu core-uri lente, si daca citeai mai sus intelegeai unde castiga procesoarele cu mai putine core-uri in timp ce mai mult de 4 core-uri sunt inutile oricum.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

... până la urmă... VAX, hotărăşte-te... ştiu eu, considerând banii, şi ia o configuraţie ok cu ce procesor vrei tu.
condiţia necesară şi suficientă:
- placa de bază să fie 100% compatibilă cu procesorul. spun asta pentru că uneori "nu prea e" compatibilă, adică are mici probleme în anumite configuraţii. (cine le-a prins, zâmbeşte nostalgic amintindu-şi de plăcile de bază pe care puteai pune ce proc voiai tu, cumpărătorul: intel, amd, cyrix sau via! :) )
- să aibă suficient ram, cât mai rapid posibil, şi loc pentru o eventuală dublare.
- placa video să nu fie nici prea proastă, nici chiar ultimul muget... nici să-i fie un ghimpe în coastă, nici să nu se dezlipească de joace! :)

restul, vă promit că dacă postaţi telegrafic o configuraţie pe care o consideraţi "recomandată" pentru procesorul pe care-l consideraţi cel mai potrivit la preţul maxim de 3 mii de coco, vă fac un topic sticky unde vă puteţi certa liniştiţi până în Ziua de Apoi pe teme de "Intel Vs AMD"! :d

eu nu mă bag în discuţie.
nu pot... pentru că vă stresez de pe un core 2 Quad, care nu gâfâie decât atunci când binevoieşte Măria-Sa adobe flash să "uite" să elibereze ramul (ne)folosit.
dar am şi un AMD. nush care... trebuie "să-i schimb condensatorii de pe placa de bază"... placă care "ştie" DDR3... asta are DDR2 în dual-channel :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Puteti sa inchideti discutia, mai ales ca nu poate nimeni sa spuna exact daca un AMD de ultima generatie este superior unui Intel, comparabil la pret. Va lua AMD, daca asa i-a casunat. Daca nu va fi multumit de el (precis nu va fi multumit, orice si-ar lua) isi mai cumpara unul anul viitor. In programare se castiga multi bani si copiii astia nu se gandesc prea mult pe ce-i dau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări