Stefan Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Raspund la cele doua intrebari cu alte doua intrebari: 1. Oare cand Renault scoate o noua masina toti angajatii isi schimba autoturismele sau mai intai asteapta sa se le caseze pe alea vechi? Parca fabricile serioase au departamente de testare si nu experimenteaza pe propria productie! 2. Pai daca Microsoft foloseste diferite distributii de linux de ce Intel sau AMD sa nu folosesca produsele concurentei? Astia sunt platit de AMD sau de INTEL? https://www.cpubenchmark.net/market_share.html Link spre comentariu
Vizitator davidgrun Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Astia sunt platit de AMD sau de INTEL? https://www.cpubenchmark.net/market_share.html Tare frumos si simetric mai deseneaza baietii astia! 1. Oare cand Renault scoate o noua masina toti angajatii isi schimba autoturismele sau mai intai asteapta sa se le caseze pe alea vechi? Daca femeia de serviciu de la renault vine cu asta la serviciu: http://cdntbs.astonmartin.com/sitefinity/homepage-carousel/art-of-living-banner-homepage3.jpg?sfvrsn=0 Inchipuiti-va restul! Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 In mod normal trebuia sa-i bage si pe cei de la VIA in graficul ala dar era necesar sa-l faca logaritmic pentru a vedea evolutia lor. Este simetric pentru ca trebuie sa dea 100% altfel inseamna ca cineva fura. Femeia de serviciu la ce? La sefu' poate nu la curatenie. Inseamna ca aia de la Mercedes isi aduc femeile de serviciu, ca nu e doar una, cu Air Force One. Link spre comentariu
Vizitator davidgrun Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Sincer vorbind eu doream un raspuns exact la intrebarile alea, desi pare imposibil de dat. Editat Iunie 25, 2017 de davidgrun Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Parere personala: La ora actuala, AMD au produse mai performante decat INTEL. Am in familie un Gamer impatimit, si pe mine m-a comvins. Eu totusi prefer INTEL, pentru ca sunt old style, si m-am invatat ca INTEL ar fi the best. se pare ca in realitate lucrurile nu mai sunt asa.... Doar pentru ca este un Gamer nu inseamna ca stie exact care este mai bun. 7700k-ul bate Ryzen-ul in toate jocurile la rezolutii bune, benchmark-urile care puncteaza functii de pe procesor inseamna zero. Si toate astea fara sa fie overclock-at ori, asa cum a zis DjLeco, exact punctul asta este forte al 7700-ului, castigi minim 10% performanta in plus de acolo ceea ce il duce la mile distanta de Ryzen. Gamerii au obiceiul sa ia procesoare mai slabe ca sa bage banii in alte accesorii si apoi lauda procesorul ca merge bine, deci se propaga ideea printre ei si incep si altii sa continue legenda desi ei nu stiu ca daca ar fi luat procesorul celalalt (care aproape mereu e mai scump, nu neaparat in cazul prezentat mai sus) performantele ar fi fost mult mai mari. Dar, avem mouse razer... Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Raspunsurile date de mine nu sunt neaparat cele reale (din teren): 1. Clar nu, ar insemna un haos sa tot stai sa schimb statiile de lucru de cateva ori pe an. Gama de produse nu se rezuma doar la procesoare pentru desktop. 2. Nu stiu, dar e posibil sa faca exceptii doar in cazurile speciale / necesare. Adica daca aia de la INTEL au nevoie de o placa video bengoasa de ce sa nu fie AMD? Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 AMD s-a folosit de unele idei de la Intel, de exemplu cand au proiectat procesoparele pe socket A(462) au inlaturat IHS-ul, precum la procesoarele Intel Pentium III socket 370-a fost insa o inspiratie total nefasta, problema ciobirii pastilei a fost ulterior mult mai severa la AMD decat la Intel, din cauza coolerului care trebuia sa disipe o cantitate mult mai mare de caldura la AMD decat la Intel-in ianuarie 2000 AMD a fost primul care a atins 1GHz, in plus arhitectura mai stufoasa existenta la AMD Athlon, dimensiunile layer-ului mai mari au marit cantitatea de caldura. In 2006, situatia s-a inversat, CPU Intel Pentium 4 cu nucleu Prescott("reshoul") a ajuns sa disipe 103W full load la cei peste 80 de amperi consumati, pe cand AMD-ul statea bine mersi pe la vreo 45W, apoi Intelul a facut greseala enorma sa nu creeze nici un CPU low-energy, abia peste doi ani vazand cererea mare din industrial embedded pentru AMD Geode NX si GX au creat Intel Atom, o replica palida la procesoare low-energy de la AMD. Microsoft in campusul de la Redmond nu a folosit vreodata vreun distro de linux, ci Windows Memphis pana in 1999, apoi Windows 2000 Server, din 2002 Windows XP Enterprise, iar in prezent Windows 10 cu un build specific, necomercial. Disputa AMD versus Intel s-a incheiat de multi ani, Intelul a iesit castigator pe piata consumer/server, dar AMD a creat si creeaza in continuare procesoare dedicate integratorilor cu necesitati speciale, de ex. AMD cu nucleu Kabini socket AM1(fara echivalent de la Intel), procesoare high-end precum actualul Ryzen cu 4 pana la 16 nuclee, probabil din toamna si cu 24-32 de nuclee. https://en.wikipedia.org/wiki/Ryzen Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 7700k-ul bate Ryzen-ul in toate jocurile la rezolutii bune, Daca vorbesti de rezolutii, vorbesti de placi video, nu de procesoare. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Daca vorbesti de rezolutii, vorbesti de placi video, nu de procesoare. Imi rastalmacesti cuvintele, daca postezi aici ma asteptam sa intelegi la ce ma refer. Poate ar trebui sa zic "calitati", suna mai bine ? Si probabil sti deja ca procesorul duce in spate o parte din greul pana la ajungerea la imaginea finala, nu pui un 1060 pe un pentium 1 si gata, joci farcry la 500fps. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Conteaza si CPU(nu mai vorbim in cazul APU in care se foloseste chiar placa video din procesor...) la obtinerea unei rezolutii superioare, deocamdata nu am stiinta sa existe jocuri care sa utilizeze mai mult de 4 nuclee, de aceea gamerii pot avea dreptate ca Intel-ul bate AMD-ul. Insa pentru un PC cu scop "uzinal", semiindustrial, de cursa lunga/consum redus/disipatie termica mica, aproape ca nu m-as uita la Intel. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Microsoft in campusul de la Redmond nu a folosit vreodata vreun distro de linux, ci Windows Memphis pana in 1999, apoi Windows 2000 Server, din 2002 Windows XP Enterprise, iar in prezent Windows 10 cu un build specific, necomercial. Asta e ca aia cu: "Nu m lovit copilul, cu pumnul, nici in fata nici in plex" https://www.wired.com/2015/09/microsoft-using-linux-run-cloud/ https://azure.microsoft.com/en-us/blog/microsoft-showcases-the-azure-cloud-switch-acs/?ranMID=24542&ranEAID=TnL5HPStwNw&ranSiteID=TnL5HPStwNw-oiYwMt.da6u2C7JaIEnq1Q&tduid=(2c2ff438485e5b8b5a4fae121c5260b7)(256380)(2459594)(TnL5HPStwNw-oiYwMt.da6u2C7JaIEnq1Q)() Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Ar fi culmea sa nu aiba deloc vreun Linux la dispozitie, tocmai cei care au creat Microsoft Xenix... dar nu e utilizat pe statiile de lucru. Microsoft has admitted to something that used to be unthinkable: using Linux to run some of its own operations. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Ah, sa nu-mi ziceti ca faceti computer de jocuri de top cu grafica integrata si modelele entry de la vreun producator. Si in cazul asta (placa de grafica de varf si procesoare din partea superioara a celor doi producatori), nu cred ca procesoarele mai au mare lucru de spus la rezolutie. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Chiar daca multe jocuri se lauda ca utilizeaza o gramada de nuclee, realitatea este ca nu sunt folosite decat partial pentru diferite module. Nu este chiar usor si de obicei doar pierzi din performanta cand incerci sa imparti un fir de executie pe mai multe nuclee oricat de bine l-ai optimiza. Concluzie: chiar daca unele jocuri folosesc mai multe nuclee teoretic, practic nu sunt folosite optim, nu este un aport direct de performanta, mai ales nu peste un anumit numar de core-uri, numar destul de scazut. Legat de amd pentru consum redus, disipare termica mica, si hai sa adaugam si stabilitatea... nici una din calitatile astea nu apartin de amd, probabil de asta nici nu vedem workstation-uri serioase cu procesoare amd. Daca astea ar fi adevarate nu am mai vedea server farm-urile pline doar de intel. Eu am trait destul de mult printre servere. Intr-o statie aveam peste 80 de servere, numai intel. Am fost nevoit sa bag un amd fortat de imprejurari, a fost calculatorul care a facut mereu probleme in timp ce vecinele de la intel n-aveau nici o treaba. Vorbim de servere care proceseaza nonstop, nu dorm, nu se reseteaza, faceau uptime chiar de mai multi ani fara reset, etc... ele trebuie sa mearga perfect. Editat Iunie 25, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Nenorocirea e ca pana si hard disk-ul are ceva de spus la rezolutie, desi aparent n-ar trebui...se dovedeste principiul "performanta unui calculator este egala sau mai mica cu performanta celei mai slabe componente din acel calculator". nu am mai vedea server farm-urile pline doar de intel. Acolo trebuiesc "muschi", Xeon si altele- sa faca multi IOPS si sa scoate floating point math, adica calcule in virgula mobila cu scoruri mari, dar si consumul e pe masura. Editat Iunie 25, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum