Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se mai fabrica PC-uri desktop de performanta ?

VAX

Postări Recomandate

Ca raspuns la titlul topicului: da exista desktop de performanta, in engleza i se mai spune "workstation". Si de obicei se gaseste la vanzare cu unul/doua Xeoane pe el venind la pachet cu fiabilitatea unor branduri recunoscute in domeniu ca Dell, Fujitsu sau Hp.

Parca era vorba ca lucreaza la Intel. N-ar trebui sa stie el mai bine?

Eee daca era asa de stralucit office-ul Intel din Ro mai mult ca sigur ca exista si acum cand vorbim dar de vreo 2-3 ani e istorie. Cel putin departamentul de hardware si masuratori de performanta scartaia din toate balamalele (ca sa nu zic altfel). Din cate am inteles o gasca au migrat pe la sucursala Nxp (fost Freescale Ro) sa mai programeze una alta, o alta gasca a trecut garla si multi altii, mai ales cei care lucrau prin terti, au ramas cu buza umflata :))

Link spre comentariu

Pe vremuri era o vorba:"tehnologia se afla la AMD, iar marketing-ul la Intel. S-a cam adeverit...la Intel toate procesoarele sunt pe socket de tip LGA, contactul electric realizat prin simpla atingere n-a fost niciodata prea fiabil de felul lui, apoi coolerul box care vine cu procesorul Intel e bun de aruncat la gunoi din start, cele patru "pistonase'de plastic curbeaza placa de baza, si toata tensiunea mecanica se propaga taman sub chipset, care e lipit pe sute de bilute din fludor fara plumb(...). Deci, pe platforma Intel obligatoriu achizitionati un cooler decent, cu prindere pe suruburi.

Coolerul box de la AMD e in 99% din cazuri perfect acoperitor. Nu recomand investirea unei sume de 3000 de euro intr-un PC, e deajuns o treime din suma aceasta, nu trebuie ignorata sursa-minim un Seasonic de 430W, preferabil 650W, carcasa bine racita cu ventilator de 120mm pe spate (de ex. Zalman Z1, etc).obligatoriu SSD-unul de 240GB e suficient, HDD-ul poate fi tinut ca unitate externa pe USB 3.0 sau e-SATA.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

@spittfiiirrre

Doar referitor la Intel si ""implementarea"" cooler-ului..

Nu stiu daca tot pe vremuri dar in ziua de azi ,Baraganul este suficient de mare ,iar matale poti sa zburzi in voie ,pe acolo!

Nu te obliga nimeni sa bati campii , lasa-i pe altii sa posteze ,de la care chiar putem invata...

Faci un mare rau ,postand doar ca sa-ti dai ifose , atat timp cat tu nu stii ,dupa 20 de ani de practica, ce inseamna o iesire video, DVI-D si una DVI-I

Astept raportul , de la tine nu ma astept la altceva...

Link spre comentariu

Ambele sunt bune daca sunt folosite pentru un anume scop. Eu de exemplu am avut probleme cu toate placile nvidia... gen blue-screen care am impresia ca e ceva tipic la toate driverele nvidia. Din toate radeoanele care le-am avut am vazut blue-screen doar cand am facut bad-uri pe hdd.

Intel este mult mai puternic daca ii dai de calculat ca nebunul. Amd lucreaza mai bine cu partea de calcule grafice dar lucreaza foarte fierbinte aprox 63celsius la idle si cand ii dau de lucru ajunge si pe la 95-100celsius cu coolerul stock care e destul de prastie dar nu am avut nevoie de avion, eu am AMD care e cam vechi deja A8-7600 era destul de ieftin fata de un intel la vremea aceea.

Cu cativa ani in urma cand era la moda sa minezi bitcoini cu placile grafice, radeoanele mai mediocre dadeau fum la cele mai de top placi nvidia.

Alta treaba este ca procesoarele AMD "se inteleg" bine cu placile grafice AMD.

Cum a spus si Sesebe, se justifica banii pentru cateva luni sau mai bine facut sistemul mai cu cap. Cel mai tare intel/amd cu un singur ssd este la fel de praf ca un cpu din generatia anterioara. 4 ssd pe raid 0 sau 0+1 si ddr4 3000Mhz+ cred ca ofera prea multa performanta sistemului, nu vad cum poti sa bottleneckui o asemenea jucarie.

Cel mai bine este sa analizati benchmarks in diferite softuri/jocuri si alegeti in functie de rezultate/cerinte/prioritati, MS visual studio se comporta diferit fata de un stress test in altium sau eu stiu ce. Poate merge mai bine pe intel sau pe amd, cine stie.

Link spre comentariu

Eternul razboi a fost dominat de Intel... cu mici perioade de glorie pentru AMD.

Ambele companii au tehnolgie si finantare pentru cercetare.

Intel a stat f bine, dar acum, se pare ca AMD recupereaza puternic si vine cu arhitecturi inovative.

Singurele locuri unde AMD-ul a avut glorie a fost pretul redus si marketingul. Din pacate postul lui Spitfire este exact pe dos. Daca imi aduc aminte intel nu a denumit niciodata procesoarele cu numere care sa fie confundate cu megahertii sau alte vrajeli de-astea si nici nu a facut mereu mare tamtam cu reclama si prezentari ca apoi dupa lansare sa vezi ca este mult sub ce exista deja pe piata de la Intel. Intel sunt exact aia care nu si-au facut nici un fel de mega-marketing, ei doar au scos procesoare bune.

De asemenea AMD "recupereaza puternic de mult", mereu au "recuperat puternic", niciodata cu rezultate clar vizibile, si acum mai putin decat in alte dati.

Legat de placi video, doar din niste intamplari nefericite am tot fost blocat pe radeonuri, mereu probleme, incepand de la drivere pana la alocari de memorie si management intern, ma trezeam ca nu mergeau perfect cursiv nici macar niste filme 1080p60 de pe youtube, flash-uri care afectau redarea, chiar si totul inchis memoria cred ca era alocata gresit, temperatura extrema, performante mediocre, drivere de linux cu multe lipsuri, etc...

Recent mi-am procurat o nvidia care a rezolvat complet orice problema, mai vechiuta dar buna. Intre timp am mai avut nvidia pentru scurte perioade dar ori erau modele mai slabe, ori le-am avut doar temporar, toate s-au comportat exemplar.

Link spre comentariu

AMD au dat un pic lovitura cu RyZen, deoarece in conversie video si aplicatii multitasking sint mai avantajoase RyZen decit Intel, avind mai multe cores native.

Daca comparam i7 7700K, acesta are marele avantaj ca este overclockabil fiind cu multiplicator deblocat, ii dai cit te duce racirea, media fiind intre 4,7GHz si 5,2GHz racit pe apa.

Dezavantajul AMD este overclockabilitate mai redusa, biosuri imature, probleme cu frecventa peste 3000MHz la DDR4.

In banii aia ii fac eu un sistem de sta pisica in coada, bun la toate.

Ca sa nu se creada ca vorbesc vorbe:

DSCN4845.jpg

DSCN4846.jpg

DSCN4848.jpg

post-175406-0-78610000-1498257608_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se poate si pe albastru sau verde, dar rosu e mai "impunator" la carcasa.

Interior pot face orice culoare in spectrul vizual, fiind placa de baza cu RGB.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Singurii care zic ca AMD sunt mai bune sunt aia care au pus si ei botul la altii sau n-au avut bani de un intel, si apoi isi lauda pc-ul din ograda.

AMD nu au fost niciodata nici pe aproape de intel dar mereu au fost multi care ziceau ca sunt mai bune, odata cu trecerea timpului adevarul iesea la iveala mereu.

Nu exista program care sa mearga pe amd si nu pe intel, sau invers. Sunt compatibile desi amd e posibil sa aiba anumite mici probleme daca incerci sa folosesti OS-uri pe baza de linux, nimic grav. Pentru programare nu are nevoie de pc puternic, are nevoie de monitor si rezolutie mare.

La incompatibilitate putem sa trecem faptul ca pe noile generatii de procesoare de la intel (skylake+) nu mai functioneaza versiunile vechi de windows, dar nu iei un pc de 3000$ ca sa il ti pe windows xp nu ?

O sa-l pun pe baiatul meu sa citească pe aici , de doua luni imi face capul mare cu nu stiu ce procesor AMD care trebuie sa apara pe piata pe la sfirsitul lui Iulie , baietul este declarat gamer infocat ( fara a exagera stind numai pe calculator ) problema este ca ma cam rupe de bani , schimba componentele din pc ca pe ciorapi ( vinde , cumpara ) , ultima achizitie fiind o placa video de de cam 3000 lei , nu ma intrebati ce este ca sunt paralel , le monteaza demonteaza singur , a invatat dupa tutoriale puse pe yt sau cu ajutorul altor " gameri " mai mari .

Saptamina viitoare incepe niste cursuri pentru programare .

Totusi ce dracu AMD apare in Iulie ?

Editat de viobio
Link spre comentariu

@franzm

A lucrat la Intel in urma cu un an. Din vara trecuta divizia Intel de la Bucuresti s-a desfiintat (erau cam 300 de angajati). Intel a concediat 11000 de salariati, din toata lumea. Centrele cu mai putin de 500 de angajati au fost inchise. Multi dintre fostii lui colegi s-au mutat la NXP Semiconductors (fac drivere - si la Intel tot cu driverele se ocupau).

@Ceilalti

Era vorba de ultimul tip de procesor AMD care se gaseste pe piata, nu de cum sunt AMD-urile in general. Intel n-a mai investit mult in dezvoltarea de procesoare, de cand s-a schimbat conducerea.

Ma intereseaza in primul rand pentru ce tine de programare (compilare rapida si fara erori), jocurile si grafica 3D fiind pe locul al 2-lea, dar nu de neglijat. Vreau sa stiu daca procesoarele Intel au instructiuni pe care AMD-urile nu stiu sa le execute, in programe dedicate pentru programare. Stiu ca (pe vremuri) la Z80 erau instructiuni secrete, nedeclarate de producatorul de chipuri, pe care le stiau doar cateva firme de software cu care Zilog era in combinatie. Ma gandesc ca asa o fi si cu Intel. Chiar daca ultimul tip de AMD este mai "iute" la calcule obisnuite (si la jocuri), s-ar putea ca unele chestii sa nu le stie si Intel sa sara in fata.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări