Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se mai fabrica PC-uri desktop de performanta ?

VAX

Postări Recomandate

Baiatul meu vrea sa revina la PC desktop, dupa ce a frecat mai multe laptopuri destul de bune (HP, Razer Blade, Asus).

Cineva i-a zis sa cumpere cu procesor AMD de ultima generatie, pentru ca ar fi mai rapid decat Intel si se incalzeste mai putin. Asa o fi ? Care este cea mai buna configuratie pentru un pret pana in 3000 $ ?

El lucreaza in programare, dar uneori (cam des) pierde timpul si cu jocurile pe calculator.

Este ceva ce poate sa faca un procesor Intel mai bun si nu stie si AMD-ul ? Ma refer la compatibilitate cu programele serioase, nu la jocuri.

Link spre comentariu

Cineva i-a zis sa cumpere cu procesor AMD de ultima generatie, pentru ca ar fi mai rapid decat Intel si se incalzeste mai putin.

:rade: :rade: :rade: Asta trebuia postata la bancuri.

Sunt pc-uri foarte solide la banii aia.

Link spre comentariu

Parerea mea: AMD pt multimedia si jocuri, Intel pt treburi serioase. Acum si invers se poate dar asta este recomandarea mea. Dece toate firmele (ok aproape toate) folosesc numai PC-uri pe baza de Intel?

Link spre comentariu

Nu am mai citit nimic despre concurenta dintre AMD si Intel, de mai bine de 10 ani. Si eu stiam ca procesoarele Intel sunt cele mai "adevarate", dar cineva (tot programator tanar - si putin cam jocoman) i-a bagat in cap ca Intel este in declin si ca ultimele tipuri de procesoare facute de AMD ar fi mai bune. Sunt curios ce zic si altii.

Bani va avea si daca va constata ca a luat teapa cu AMD-ul, mi-l va da mie (eu nu sunt asa de pretentios) si isi va lua Intel. Dar ar fi bine sa o nimereasca corect de la inceput.

Este ceva ce pot sa faca procesoarele Intel si n-ar putea sa faca AMD-urile ? Ma refer la ultimele tipuri de procesoare si la compatibilitate (set de instructiuni) pentru programare (cu Linux, pe masina virtuala).

Link spre comentariu

Ehe AMD vs. INTEL e o discutie infinita ce dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Daca INTEL e in declin inseamna ca AMD trage sa moara, bine AMD chiar respira greu in ultima vreme.

Singura mare problema cu INTEL este pretul ceva mai mare fata de AMD. Recomand sa-si cumpere ceva cu i7 precum 7700k, la numarul de nuclee e mai slab ca Rayzen 7 1880x dar pretul e mai mic si am mare incredere ca impreuna cu o placa Invidia gtx1080 bate la fundulet un sistem similar cu AMD.

Nu stiu daca au fost lansate seriile i9 de la Intel dar probabail preturile sunt extrem de sus in prima jumatate de an.

Despre compatibilitate nu stiu ce sa zic dar probabil fiul tau stie mai bine ce are nevoie, aplicatiile oricum daca sunt scrise pentru x86 32 / 64 bits trebuie sa fie compatibile cu produsele ambilor producatori. Daca aplicatiile sunt asa pretentioase probabil se utilizeaza seturile de instructiuni extinse si rezulta binare diferite.

Link spre comentariu

Nu am mai citit nimic despre concurenta dintre AMD si Intel, de mai bine de 10 ani. Si eu stiam ca procesoarele Intel sunt cele mai "adevarate", dar cineva (tot programator tanar - si putin cam jocoman) i-a bagat in cap ca Intel este in declin si ca ultimele tipuri de procesoare facute de AMD ar fi mai bune. Sunt curios ce zic si altii.

Este ceva ce pot sa faca procesoarele Intel si n-ar putea sa faca AMD-urile ? Ma refer la ultimele tipuri de procesoare si la compatibilitate (set de instructiuni) pentru programare (cu Linux, pe masina virtuala).

Singurii care zic ca AMD sunt mai bune sunt aia care au pus si ei botul la altii sau n-au avut bani de un intel, si apoi isi lauda pc-ul din ograda.

AMD nu au fost niciodata nici pe aproape de intel dar mereu au fost multi care ziceau ca sunt mai bune, odata cu trecerea timpului adevarul iesea la iveala mereu.

Nu exista program care sa mearga pe amd si nu pe intel, sau invers. Sunt compatibile desi amd e posibil sa aiba anumite mici probleme daca incerci sa folosesti OS-uri pe baza de linux, nimic grav. Pentru programare nu are nevoie de pc puternic, are nevoie de monitor si rezolutie mare.

La incompatibilitate putem sa trecem faptul ca pe noile generatii de procesoare de la intel (skylake+) nu mai functioneaza versiunile vechi de windows, dar nu iei un pc de 3000$ ca sa il ti pe windows xp nu ?

Link spre comentariu

"AMD nu au fost niciodata nici pe aproape de intel..." ....:"Daca aplicatiile sunt asa pretentioase probabil se utilizeaza seturile de instructiuni extinse si rezulta binare diferite." :rade:

In afara sa va dati cu parerea mai stiti ceva?

Ultima generatie AMD e chiar OK.Amd a facut eforturi serioase sa fabrice ceva bun si daca va continua poate o sa mai sparga un colt doua din monopol si nu o sa ramanem la mana Intel.

Editat de mila
Link spre comentariu

Baiatul meu...Cineva i-a zis sa cumpere cu procesor AMD de ultima generatie, pentru ca ar fi mai rapid decat Intel si se incalzeste mai putin. Asa o fi ?

Parca era vorba ca lucreaza la Intel. N-ar trebui sa stie el mai bine?

AMD nu au fost niciodata nici pe aproape de intel...

Nu-i chiar asa. A avut si AMD câteva momente de glorie: K6-III, K6-III+, primele Athlon. Si fara sa greseasca la socoteli ;-)

Editat de franzm
Link spre comentariu

Procesoarele Amd, si placile Ati, ultima data cand am studiat eu, lucrau la temperaturi cam marisoare fata de Intel - Nvidia.

Amd, nu cred sa ii mai faca concurenta degraba lui intel. Low cost da. Dar in rest nu.

De pe vremea lui Phenom prin 2010 am renuntat definitiv la ele.

La 3000 de coco , iei o racheta de gaming de sta pisica in coada, fara sa miaune.

Link spre comentariu

Si acum o sa ne putem contrazice la infinit care o are mai mare, Intel sau AMD. Fiul lui VAX poate intreba pe un forum specializat in sisteme pentru joace (CG) si sigur o sa primesca raspunsuri la obiect.

Link spre comentariu

Curba de devalorizare la componentele IT arata ca cea mai rapida devalorizare este in primele 6-12 luni dupa aparitia pe piata iar apoi se devalorizeaza mult mai lent.

Daca nu vrei ultima racheta in domeniu poti investi mult mai cu cap 3000E intr-un computer. De exemplu pui 4 disk-uri in raid, asiguri o racire cit mai silentioasa, o carcasa performanta, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări