popescuion Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 (editat) Buna ziua. Am in dotare un flash camera Kodak ( electronica) de mai mult timp. Intrebare: se poate face un circuit electronic cu el pentru a electrocuta tintarii. Are cineva o idee cum se poate realiza asa ceva? Editat Iunie 22, 2017 de popescuion Link spre comentariu
validae Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 Vrei să-i electrocutezi ,,din zbor,, sau faci o capcană statică ? Vrei să fie alimentată la baterii sau la rețea ? Fiindcă există scheme simple pentru așa ceva, ai nevoie practic de un triplor de tensiune și de o rețea de fire paralele între care să existe potențial înalt și curent foarte mic (pentru protecția animalelor și oamenilor). http://www.simplecircuitdiagram.com/2009/12/09/bug-zapper/ Link spre comentariu
popescuion Postat Iunie 22, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2017 Flash- ul e alimentat cu 1,5 v si incarca un condensator electrolitic 140micro la 330v cc , la iesire are o dioda ce redreseaza impulsurile date de catre oscilatorul flash-lui si incarca acest condensator. Daca elimin cond. electrolitic se poate atasa un triplor de tensiune? Nu vreau sa-i electrocutez din zbor, sa fie ceva static sa-l las peste noapte in functiune. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 Intr-o revista Tehnium aparuta dupa '89,era prezentata o schema care pe linga partea electronica, mai era si un tub flourescent. Din pacate, nu stiu in ce numar al revistei a aparut schema respectiva. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Consumul invertorului de la 1,5V este destul ridicat și flash-ul nu e proiectat să funcționeze continuu mult timp. Dacă vrei să faci un zapper cu funcționare continuă, trebuie să-l alimentezi de la rețea, cu o schemă ca cea pe care ți-am dat-o. Zapper-ele portabile tip ,,paletă,, sunt similare flash-ului ca și funcționare, dar nu funcționează decât scurt timp. Link spre comentariu
popescuion Postat Iunie 23, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2017 Multumesc @ validae am inteles cum sta treaba, am sa probez schema data de dv. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 La 25 lei gasesti in comert lampa cu tub cu UV si partye de electrocutare.Si sunt eficiente . Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 La 25 lei gasesti in comert lampa cu tub cu UV si partye de electrocutare.Si sunt eficiente . ... oare o fi bună lampa aia la developat pozitive??? că 25 de lei ar fi acceptabil, comparativ cu 5 lei, şi 2 luni de aşteptare!... Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Asta nu știu.La țânțari este eficienta. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 ... plasa-i sfântă... şi cum nu am boala pescuitului sau a colindatului pe coclauri, la pas sau "cu bicla"... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Acuma cativa ani am fost la cineva acasa si ma invitat in bucatarie unde erau roiuri de tintari dar a dat foc la o pastila de accea care se pune la aparat folosit tot impotriva tantarilor si imediat au cazut rapusi cu totii.Este adevarat ca pe urma miroase urat un timp dar scapi de tantari. Link spre comentariu
Postări Recomandate