puriu Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 In 1971 a fost infiintata Fabrica de Memorii Timisoara. S-ar putea ca placa in discutie sa fi fost facuta acolo. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 29, 2017 Partajează Postat Iunie 29, 2017 (editat) Am intrat în posesia unei plăci de memorie cu ferită fabricat în 1971. Piesele sunt de provenienţă diversă. Conţine şi piese româneşti şi de la Texas Instruments. Tranzistoarele sunt de tipul 2N1304 (marcate 1971 săptămâna 50) de la TI şi EFT38S (romîneşti?). Rezistoarele sunt româneşti. Condensatoarele sunt germane dar respectivul, de la care am placa, a spus că a desfăcut asemenea plăci şi cu condensatoare electrolitice românesti marcate cu anul1971! Ce părere aveţi? memorie ferita 1.jpgmemorie ferita 2.jpg Placa pe care o am este perfect identica cu cea din fotografie. Lipsesc citiva tranzistori si citeva rezistente. Am vazut pe dosul placii, semne ca s-au dezlipit ceva piese printre care tranzistori EFT38S si alti tranzistori cu capsula TO39, uitindu-ma la placa din poza. Condensatorii electrolitici, sint romanesti. Pe dosul placii este inscriptionat Holland. S-ar putea ca placa sa fie fabricata-n Olanda,iar plantarea pieselor sa fie facuta-n Romania. Banuiesc doar. Editat Iunie 29, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
feri.visky Postat Iunie 29, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2017 Placa pe care o am este perfect identica cu cea din fotografie. Lipsesc citiva tranzistori si citeva rezistente. Am vazut pe dosul placii, semne ca s-au dezlipit ceva piese printre care tranzistori EFT38S si alti tranzistori cu capsula TO39, uitindu-ma la placa din poza. Condensatorii electrolitici, sint romanesti. Pe dosul placii este inscriptionat Holland. S-ar putea ca placa sa fie fabricata-n Olanda,iar plantarea pieselor sa fie facuta-n Romania. Banuiesc doar. Eu cred că placa cu memoria de ferită a fost livrată de Olanda restul fiind echipat de I. C. E. Felix Bucureşti cu piese româneşti... bănuiesc doar Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 29, 2017 Partajează Postat Iunie 29, 2017 Eu cred că placa cu memoria de ferită a fost livrată de Olanda restul fiind echipat de I. C. E. Felix Bucureşti cu piese româneşti... bănuiesc doar Tot ce-i posibil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum