Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare completa apartament

Vizitator FireBath

Postări Recomandate

Vizitator bobina

E un proiect interesant la care ma gandesc de multe vreme, bineinteles e usor sa cumperi solutii complete, C-Control, Telemechanique, Siemens, Klöckner-Möller sau altele. Nici daca as avea atatia bani nu le-as cumpara de-a gata: odata ptr. ca e mai frumos sa faci singur, dar si ptr. ca nici o solutie "completa" nu completa ptr. oricine, sau universala. Am auzit aici de Conrad ca sursa de piese sau module, e foarte scump, intr-adevar au oferta variata, dar au preturi "de farmacie". Ce-am facut eu pana acum, am reusit sa comand o placa cu relee prin internet, asta relativ usor, la nevoie pot oferi o licenta de AnyplaceControl la pret scazut...Problema e ca si acest feature depinde de calitatea calculatorului, a legaturii de internet etc. De ex. de multe ori m-am contrazis cu altii pe seama plc-ului (alan bradly, simatic etc.), mereu ma intrebam de ce nu se iau pur si simplu calculatoare ptr. controlul halelor de productie etc. cei care produc plc-urile intotdeauna motiveaza folosirea propriilor sisteme ptr. ca ele functioneaza incontinuu, un computer atata timp cat depinde de Windows...un alt lucru pe care l-am facut este un sistem de alarma dupa o documentatie de "silicon chip",, o revista australiana. se bazeaza pe PIC-ul 16F877 si folosind modemul de la computer ma poate suna pe mobil cand e vreo problema, activarea alarmei se face cu ajutorul unei tastaturi inteligente cu 16F84, alarma are multe zone de supraveghere, data logging etc. Am mai facuta o alta carte cu relee mai inteligenta care citeste si dupa senzori, poate functiona conectata la computer sau singura, are senzor de temperatura si de lumina, se bazeaza tot pe 16F877.Pot oferi la pret mai avantajos decat la magazin de ex. o placa complet montata cu 8 relee, o placa cu senzori (bineinteles cu programele necesare), aceste placi au si timere si alte caliati. Prima este conceputa ptr. portul paralel si timerele pot fi programate pe toata saptamana. De asemenea pot oferi module emisie-receptie wireless concepute extra ptr. senzori si comanda. Pot trimite poze prin email.Ce intentionez sa fac acum? as face electronica care sa controleze un sistem de irigatie ptr. gradina, ceva pe care sa te poti baza si acnd pleci de-acasa cateva saptamani.Oricum iti doresc mult succes, voi urmari in continuare postarile celelalte, poate mai aflam ceva, care ne ajuta mai departe...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucicop

3

• cristiansen

3

• 1835

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

scuze pentru postare aiurea (e aiurea ca nu ma pricep la microcontrolare ). sa zicem ca ai de executat o comanda importanta prin internet .Ex: activarea unei alarme auto (poate e ilogic si nici practic nu e -ca pana activezi u alarma masina dispare ) si ai o problema de conexiune cum mai poti securiza masina .exemple se pot da ff multe . adica daca exista un sistem de siguranta (protectie )????? sper sa nu se supere nimeni pt intrebarea idioata dar chiar sunt curios :smt005

Link spre comentariu

cred ca in romania sunt "baietii" in stare sa demonteze toata masina in timp record . :smt005 dar nu prea cred ca imi permit un sistem de urmarire prin GPS asa ca mai bine pui pe geam o foaie pe care scrie" nu te chinui sa il spargi , portiera e deschisa" si o bazaitoare de inalta tensiune (dar ceva periculos chiar ) sub clapa de deschidere a portierei.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

cred ca in romania sunt "baietii" in stare sa demonteze toata masina in timp record . :smt005 dar nu prea cred ca imi permit un sistem de urmarire prin GPS asa ca mai bine pui pe geam o foaie pe care scrie" nu te chinui sa il spargi , portiera e deschisa" si o bazaitoare de inalta tensiune (dar ceva periculos chiar ) sub clapa de deschidere a portierei.

Va salut si va stimez.Nu e cazul sa te complici cu sisteme din cele mai inteligente. Faci un montaj cu un oscilator care sa incarce un condensator de impuls si care sa se descarce prin caroserie la atingerea ei (la inducerea unui brum din corpul uman). Ceva cu rezultat de genul cuartului din brichete sau din armele cu socuri electrice de inalta tensiune si mica intensitate. GARANTAT nu se mai apropie nimeni de masina aia... mai lipesti si pe geamuri ceva de genul: High Voltage Protection System! DO NOT TOUCH IT!Si eu am avut planuri cu casa mea, sa automatizez cat mai multe functii posibile: lumini, apa, gaz, prize, centrala termica (un fel de termostat inteligent integrat in modulul de automatizare), detectoare si senzori de tot felul. Am ramas la stadiul de idei.Momentan am realizat (pe jumatate) automatizarea ruloului de la camera ce se vrea multimedia office-ul casei. Va avea senzor de ploaie si, cand simte apa, lasa ruloul jos sa nu se stropeasca geamurile si sa ramana urme (sa-mi ajut sotia la curatenie :yawinkle: ).Voiam sa construiesc un fel de aspirator automat, ceva de genul celor de la Electrolux, cu harta de navigatie prin casa si comunicatie cu senzorii din incapere... un fel de GPS intern si local. Am mai vrut sa automatizez si poarta de intrare de la curte si sa am acces prin card, fara chei, eventual un sistem mecanic de rezerva care, prin cheie, sa actioneze sistemul electronic, in caz ca se ia curentul... cu remote in masina pentru poarta mare... si multe altele. Idei am, timp si bani nu prea. Deocamdata ma rezum la prioritati.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări