lucicop Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Pai ai vazut cata ghioaga e un device pentru controlul unei prize ? Eu personal mai degraba ma lipsesc decat sa bag ditamai transformatorul ala ca sa controlez o priza. Link spre comentariu
Vizitator ghitabl Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Ai vizitat http://www.homix.ro ?Sunt solutii pentru orice...De ei vroiam sa zic si eu. Au produse ceva mai ieftine ca altii, plus ca ofera si consultanta si instalare gratuite. Si smecheria e ca totul e wireless si scapi de nebunia cablurilor si a peretilor sparti.Atentie : wireless sunt numai cateva (senzor miscare si lumina , telecomanda, intrerupator wireless pe care-l lipesti unde ai nevoie ). Toate celelalte functioneaza pe reteaua existenta de elctricitate cu protocolul X10.Ideea e ca poti incepe cu citeva si sa adaugi in timp pina ajungi sa controlezi totul prin SMS sau calculator . Se pot si programa si functioneaza apoi fara calculator. Intr-adevar sa scapi de "nebunia peretilor sparti si a cablurilor " e o binefacere pe care numai daca ai trecut prin ea o apreciezi. Link spre comentariu
Vizitator Handyman Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Pai sunt si dispozitive care nu sunt la vedere, cum ar fi cele care se monteaza in spatele comutatoarelor. Plus ca "ghioagele" alea nu trebuie sa stea neaparat in mijlocul casei. Link spre comentariu
1835 Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Daca e tot vorba de automatizari...voi ce aveti prin casa?Ma gandesc sa automatizezi si eu un pic casa,am ceva cunostinte despre electronica.In primul rand as vrea sa cumpar un senzor de miscare pt. hol,insa cred ca este o problema... :( am un caine care se misca toata ziua prin hol,si e destul de maricel.Oare pot pune cumva senzorul astfel incat sa nu detecteze miscarea acelui caine? Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Sunt senzori PIR care sunt speciali pentru cazul tau. Ignora animalele mai usoare de 40kg Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Se poate face cu inflarosu (fascicol), nu neaparat ci senzor PIR, si iesi si mai ieftin. Am vazut intr-un conex o schema in care emitatorul are doua tranzistoare si receptorul un operational. Nu stiu numarul dar chitul asta il gasesti (si schema) pe http://www.velleman.be sapa pe acolo si vezi exact. E o optiune buna, la hol nu ai distanta mare intre pereti, si il pui la o inaltime corespunzatoare sa nu-l declanseze cainele. Link spre comentariu
1835 Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Se poate face cu inflarosu (fascicol), nu neaparat ci senzor PIR, si iesi si mai ieftin. Am vazut intr-un conex o schema in care emitatorul are doua tranzistoare si receptorul un operational. Nu stiu numarul dar chitul asta il gasesti (si schema) pe http://www.velleman.be sapa pe acolo si vezi exact. E o optiune buna, la hol nu ai distanta mare intre pereti, si il pui la o inaltime corespunzatoare sa nu-l declanseze cainele.Am schema schema din connex sau cel putin o avea(parca),cat despre caine are 40Kg :weedman: Si mai ieftin rezolvi cu laser,insa e costisitor cu oglinzile...http://www.bobtech.ro/catalog/bececonomic/index.html Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 pui 2 montaje ir,fiecare la un capat al holului,eventual in fata usiilor,daca exista pe hol si ai rezolvat problema destul de ieftinsi senzorii de miscare au sensibilitate reglabila si sunt direcctionali(nu acopera 360 gr,jur imprejur) Link spre comentariu
schnapy Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Iti recomand asta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=24520 Link spre comentariu
1835 Postat Septembrie 30, 2007 Partajează Postat Septembrie 30, 2007 Iti recomand asta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=24520Interesant,pacat ca nu dispun de atati bani. Link spre comentariu
Vizitator FireBath Postat Octombrie 30, 2007 Partajează Postat Octombrie 30, 2007 Update uri sunt putine din partea mea penca nu prea am avut timp... a trebuit sa pun HOLD pe proiectul asta penca ma mut. Am un apartament mai mare acum 3 camere . Avand in vedere urmatoare automatizari mi-am pus prize in toata casa am cel mai mare tablou de sigurante din tot blocul... aia de la echipa electrica erau sa faca atac de apoplexie... ideea e ca acum am curent peste tot. Imi trebuie doar metode de control. Am capatat un telefon ceva mai destept si pot sa fac remote desktop connection de pe el direct pe pc-ul de acasa asa ca o aplicatie va fi foarte usor de dezvoltat. Problema e ca inca tin proiectul on HOLD penca nu e inca gata apartamentul (de fapt blocul va fi gata abia in decembrie) si fondurile mele sunt foarte aproape de pamant. M-am uitat si pe homix si imi place... tre sa studiez mai profund siteul asta. Merci de ajutor tuturor. Link spre comentariu
Vizitator AndreisS Postat Noiembrie 15, 2007 Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 oricum ai lua-o o casa inteligenta e sa vorbesti cu ea ... sa ii dai comenzi vocale... nu sa stai dimineata dupa PDA sa tragi jaluzelele. Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 19, 2007 Partajează Postat Noiembrie 19, 2007 Deci computerul ala de pe nava Enterprise ar fi singura posibilitate de a face o casa inteligenta?!??! Link spre comentariu
Vizitator Stefanita Dobre Postat Noiembrie 21, 2007 Partajează Postat Noiembrie 21, 2007 Salutare. Am urmarit acest topic si cred ca po si eu interveni cu ceva sugestii. Cea mai buna solutie este una integrata, cu comanda centralizata care presupune: 1. inlocuirea tabloului electric clasic cu unul specific care sa permita comanda locala pe circuite distincte cu elemente de comutatie actionate fara fir de la intrerupatoare mobile sau portabile. In felul acesta in noua retea dispar conductorii electrici de la intrerupatoarele clasice la dozele de legaturi iluminat, precum si aceste intrerupatoare.Noul tablou va cuprinde, in functie de numarul de circuite de ilumiat si prize, precum si circuite speciale gen draperii sau transperante, instalatii de climatizare su de gestionare resurse de incalzire, senzori de efractie sau de securizare ai spatiului (de gaz sau de fum), unul sau mai multe automate programabile de de generatie recenta, prevazute cu microcontrolere si porturi seriale de comunicatie. Noul tablou va mai cuprinde, in functie de numarul de automate programabile, sumatoare seriale de comunicatie si/sau modem GSM sau de linie pt controlul de la distanta, interactiv al sistemului, precum si local pe port serial cu un PC de proces sau cu un PDA.Pe langa acestea, tabloul electric va mai cuprinde si nelipsitele si obligatoriile echipamente de comutaie de protectia (sigurante automate).2. Intrerupatoarele amintite mai sus, cu legaturi fara fir cu echipamentele de actionare specifice.3. Elemente de senzoristica necesare sau dorite:- senzori de prezenta volumetrici;- senzor crepuscular;- senzoi de temperatura si umiditate in camere;- senzori meteorologici, etc.4. Programul(ele) pt automatele programabile precum si programul de dezvoltare si de gestionare a acestor automate.5. Calculatorul PC de gestionare a sistemului.Si inca mai sunt multe de spus.Sugestie: elemente de actionare fara fir se pot folosi din seria xcomfort de la moeller si pt automate programabile te poti opri la produsele din seria Alpha2 de la Mitsubishi. Avantajul cu aceste automate si echipamente este ca furnizorii lor pun la dispozitie mediile de programare gratuit.Pentru dezvoltarea unui proiect concret putem sta de vorba mai pe larg. Succes! Link spre comentariu
tiristor Postat Noiembrie 23, 2007 Partajează Postat Noiembrie 23, 2007 Foarte interesanta propunere!dar ai uitat ca trebuie sa tragi la cel putin 2000 m de conductor.toata casa ar fi o retea e fire.Iar cand ia foc te scarpini si unde nu te--ai scarpinat. La Discovery a atarar cum si-a automatizat unul casa si a folosit peste 2km de conductor.Tipul lucra in informatica. :toimonster: :weedman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum