Vizitator FireBath Postat Mai 24, 2007 Partajează Postat Mai 24, 2007 Am un apartament cu 2 camere bucatarie 2 balcoane (unul face parte din bucatarie) hol, baie. Si vreau sa il transform intr-o casa inteligenta. Am inceput un topic nou pentru ca imi doresc o solutie completa, plecand de la locul si amplasarea obiectelor de automatizare pana la fabricarea acestora sau locuri din care le pot cumpara. Am cautat intr-o multime de forumuri si siteuri solutii complete si DETALIATE si nu am gasit nimic sa ma satisfaca. Citind forumul vostru am descoperit o multime de oameni cu spirit de aventura si cunostinte bogate. Trebuie sa va avertizez insa ca specialitatea mea sunt calculatoarele, cu electronica am avut putine contacte si sper sa nu va enervez cand nu stiu de unde sa cumpar un PIC sau cum sa il programez (asta in ideea in care voi folosi vreun PIC). As vrea sa automatizez :1. Lumina Sa pot aprinde/stinge lumina in orice camera (si oricare din becuri) de pe un computer principal, si sa pot afla daca o lumina e aprinsa sau stinsa intr-o camera de pe computer. Pe viitor imi propun sa pun intrerupatoare cu control de intensitate. O idee mai indepartata (care nu e in planul original) ar fi ca lumina sa fie aprinsa doar in camera in care ma aflu si aceasta sa faca fade out cand parasesc o camera si fade in cand intru intr-o camera.2. Apa rece/calda Sa pot afla de pe comp daca este vreo apa deschis si unde. O idee mai indepartata (care nu e in planul original) sa stiu ce temperatura are apa care curge si eventual sa pot seta o temperatura si apoi sa controlez cantitatea de apa rece si calda pentru a o obtine (utila la dus)3. Gazele Sa pot verifica daca arde vreun foc si care (am doar un aragaz ).4. Jaluzele/Draperii Sa pot controla jaluzelele de la balcoane (verticale) si draperiile din dormitor/sufragerie tot cu pc-ul.5. Televizor Telecomada pentru televizor cu functiile normale.6. Usa intrare Usa de la intrare este de metal cu 2 incuietori (pe care nu vreau sa le schimb) una dintre incuietori este normala cealalta imi securizeaza usa in 6 puncte (cu bare de metal)7. PC Softul pentru control il voi face eu. Interfatarea nu stiu cum sa o fac. Vreau si o solutie pentru a-mi transforma monitorul in touch screen, am gasit cate ceva (touchscreen serial controler) dar nu in Romania.8. Control la distanta Prin internet cu server web si autentificare. Control cu telefonul mobil al aplicatiei de automatizare via web page.Cam astea sunt ideile mele, mai adaugati si voi daca mai aveti. Merci de ajutor.Update - Apartamentul va avea 3 camere 2 bai si bucatarie. Am rezolvat problema cu apa de la dus, imi iau un dus cu computer de bord care stie sa faca si asta printre altele.Am in plus 3 aere conditionate si 1 centrala de apartament si ma gandesc ca ar fi super util sa opresc centrala cand deschid geamurile sa aerisesc nu de alta dar ar merge in gol si acum tre sa ma gandesc si la economii :( Link spre comentariu
cristiansen Postat Mai 24, 2007 Partajează Postat Mai 24, 2007 trebuie sa ai multi bani pentru lucrulile care vrei sa le faci si daca nu ai cunostinte de electronica,soft si automatizari inmulteste cu 10 suma. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 24, 2007 Partajează Postat Mai 24, 2007 este destul de usor de facut, ca informare cauta pe net DCIBUS ca sa-ti faci o idee cam cum s-ar putea face Link spre comentariu
Vizitator FireBath Postat Mai 24, 2007 Partajează Postat Mai 24, 2007 cristiansen: nu planific sa fac proiectul asta maine... si in timp daca le fac pe rand voi avea destui bani. Problema e ca nu am idei despre detalii. Stiu ce vreau in general dar la detalii ma incurc, nu stiu ce pot folosi si ma gandeam ca mai multi oameni mai multe surse de informare Link spre comentariu
cristiansen Postat Mai 24, 2007 Partajează Postat Mai 24, 2007 sa incepem cu lumina:1. senzori de miscare la fiecare camera(de preferat cei folositi la alarme)2.soft lnteligent care face o supraveghere a sursei de infrarosu3 decodor analogic digital si invers.modulele le gasesti la conrad germania cele mai fiabile ,iti ofera si softul.4variatoare tensiune pe fiecare bec5instalatia electrica trebuie separata pe fiecare consumator.(daca nu poti trebuie transmis totul wirles)daca studiezi catalogul conrad gasesti cam tot ce te intereseaza si iti dai seama si de costuri.apa:1electrovalve secventiale cu cel putin 3 trepte2sonda inteligenta de temperatura si prea plin3soft4convertoare analog digi si inverstoate astea iti vor oferi confortul in limita fiabilitati componentelor si functionari corecte a softului.din cate stiu eu este un italian in timisoara care are asa ceva plus multe altele dar tipul a fost meneger general la solectron(fabrica placi de baza computere si telefoane mobile)asa ca vorba lui vasile ,,iesi ieftin" Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2007 Partajează Postat Mai 24, 2007 Ai uitat de HVAC si altele. Echipament gata facut gasesti la mai multi producatori, prin tara nu prea vezi decat aduse la comanda. http://www.insteon.net/ http://www.smarthome.com/ s.a.m.d. Daca vrei sa le faci singur, ai ceva de lucru... Bafta! Link spre comentariu
Vizitator Alex04 Postat Mai 27, 2007 Partajează Postat Mai 27, 2007 http://www.moeller.ro/cladiri_automatizari_pachete_xcomfort.html pentru instalatii electrice dar nu numai Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 Pentru automatizarea jaluzelelor se folosesc 2 motoare, unul pentru modificarea unghiului si celalalt pentru intinderea sau adunarea pe cadrul ferestrei.Se adauga un senzor de zi/noapte si un microcontroler care gestioneaza comanda motoarelor, senzorii de capat de cursa si face interfata cu PC.Pentru gaz se realizeaza un detector de flacara si unul de gaz metan care seconecteaza la o electrovalva on/off de urgenta iar la butoanele aragazului trebuie adaptat un sistem care sa sesizeze care plita este folosita.Pentru conceptul de casa inteligenta ai 2 posibilitati de realizare a conexiunii intre unitatea centrala de control PC si terminalele inteligente - prin fir sau prin radio, fiecare cu plusurile si minusurile sale. Link spre comentariu
cristiansen Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 in concluzie firebath iti trebuie mai mult de 2 hardiscuri.dar poti sa incepi sa pui variatoare pentru becuri care se monteaza usor si sa te documentezi cu privire la senzori ca nu sant foarte complicat de legat si deja ai facut un pas important.succes Link spre comentariu
Vizitator FireBath Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 Alex04 si RoGeorge - merci de linkuri. Am gasit o gramada de jucarii frumoase la Moeller si cred ca o sa incep sa ma aprovizionez de la ei. Am facut rost de un computer de proces pentru automatizare care cred ca poate sa imi aduca o gura de aer curat, trebuie doar sa imi amintesc programare in IsaGraf. cristiansen - asta era primul pas si in planul meu, pacat ca suntem la capat de luna poate strecor in cheltuielile de luna viitoare si intrerupatoarele astea, desi primul pe lista e un router wireless. Link spre comentariu
MaxSteel Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 Poti face lucruri faine si cu microcontroler (16f877, spre exemplu, are intrari si iesiri analogice si digitale).Ca sa il programezi poti folosi limbajul JAL http://www.voti.nl/jal/, iar exemple de interfatari cu calculatorul, soft realizat in Visual Basic gasesti la http://members.home.nl/b.vandam/lonely/.daca vrei, cu visual basic te mai pot ajuta eu. Link spre comentariu
Vizitator ghitabl Postat August 23, 2007 Partajează Postat August 23, 2007 Ai vizitat http://www.homix.ro ? Sunt solutii pentru orice... Link spre comentariu
Vizitator Handyman Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Ai vizitat http://www.homix.ro ?Sunt solutii pentru orice...De ei vroiam sa zic si eu. Au produse ceva mai ieftine ca altii, plus ca ofera si consultanta si instalare gratuite. Si smecheria e ca totul e wireless si scapi de nebunia cablurilor si a peretilor sparti. Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Dupa parerea mea daca ar fi sa fac o paralela cu lumea calculatoarelor, ceea ce ofera ei e precum calculatoarele din anii 70: mari si cu putine functii. Dispozitivele alea reprezinta primul val in automatizarea locuintei, dar cu siguranta se poate mai bine... Link spre comentariu
Vizitator Handyman Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 X10 e o tehnologie de ultima generatie. Numai Insteon sunt mai avansati, dar ei nu au produse compatibile sistemului electric european. Deci nu stiu de ce ti se par neolitici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum