svsu Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Doresc sa folosesc un emitator CB, sa zicem pe canalul 9 (canalul de urgenta), care sa se adreseze codat la un numar de cinci receptoare CB tot pe canalul noua. Fiecare dintre aceste receptoare trebuie sa-mi comande o placa cu cinci relee, in functie de un cod adresabil de genul : ID receptor - tip comanda (de la 1 la 5). Ma gandeam la dtmf. dat poate sunt si alte solutii. Aveti vreo idee? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 (editat) Prin CB, (probabil vrei sa folosesti modulatia audio) cred ca dtmf ar fi cel mai simplu sau CTCSS Ca sa nu modifici statiile pt transmisii digitale. In cazul CTCSS ului, ai statii care au inclus acest codor (majoritatea sunt in 430 mhz dat am vazut statii si in 27mhz cu ctcss), la receptie poti folosi ceva de aici http://www.qsl.net/oe3mzc/ctcss.html Editat Iunie 21, 2017 de Rx-Tx Link spre comentariu
svsu Postat Iunie 22, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2017 Da, buna ideea de a folosi coduri CTCSS. Practic o sa folosesc cinci PMR-uri fiecare cu CTCSS-ul ei, gen 112, 222, 322, 422, 522. Le adresez cu statia mama codul dorit, respectiva va receptiona codul si apoi pe audio out pun un amplificator audio de 12V circa 10W sau mai mult cu care atac niste difuzoare horn. Si astfel am sistem de anuntare alarmare audio. Fara relee sau alte chestii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum