sesebe Postat Mai 26, 2018 Partajează Postat Mai 26, 2018 Cu orice multimetru poți măsura și tensiunea de filament la CRT-uri, dar cu foarte puține vei măsură valoarea corecta RMS. Nu înțeleg de sar unii asa împotriva la multimetre le de calitate. Poate din cauza ca strugurii sint acri? Nu-i forțează nimeni să-și cumpere astfel de multimetre. 1 Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 26, 2018 Partajează Postat Mai 26, 2018 Posibil, un studiu aprofundat, Doctorat in Masurari Electrice si Electronice poate sa le ofere raspunsurile... Multimetrele si Miturile. 1 Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Da, da,vise pentru unii. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Nu sunt vise pentru mine ca am avut si numi plac , cum am dat 1900 ron pe TNM5000 pot sa dau si 700ron pe un fluke dar numi trebuie Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Pai una e sa nu-ti trebuiasca (prin specificul activitatilor prestate), alta e sa nu fie bune de nimic si sa poata fi inlocuite de orice petarda chinezeasca. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Fluke nu am avut , dar am avut altele scumpe si sau dovedit a fi stifturi am masurat tensiunea pe un katod si sa facut praf sau dus toate circuitele din el si de atunci mie scirba de ele ma refer la alea scumpe , fluke sunt mai bune dupa cum vad dar mie numi mai trebuie ca mam lecuit cu ele , si pina la urma ce face un fluke si nu face M890G ca doar fluke numi face de mincare ambele masoara si daca M890G sau M890D tot masoara ca si flike , am avut un multimetru de ala mic si am mincat piine 10ani cu el , si acum nu se mai poate trebuie numai decit fluke de mii de euro ca cu un multimetru ieftin nu mai masoara bine hai sa o lasam balta , scule pentru lucru trebuie altele mai scumpe nu multimetre ca tot asa masoara ca si unul scump , trebuie sa ai un programator bun , osciloscop , eser-metru , si altele dar multimetru nu vad de ce trebuie scump ca sa ma dau mare pentru mine numi trebuie sa ma dau mare ca am ultimu multimetru iesit pe piata , oricum clientul este multumit sai repari tv-ul nu sa admire sculele tale ca degeaba ai multimetru scump daca nu stii sa repari un tv Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Sunt nevoi si nevoi apropo de un multimetru performant sau mai putin performant...eu as fi cumparat ieri un fluke sau alta marca de calitate daca...as fi avut fonduri!...Daca dumneata consideri ca nu ai nevoie ,nu la fel stau lucrurile si cu alti utilizatori...pentru care o masuratoare trueRMS adevarata sau masurarea unui curent continuu de sute de amperi la zecimala este f. importanta...electronica nu se face numai in depanare R-TV.... Scuze de off-topic,spor tuturor! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 (editat) On 5/27/2018 at 12:34 AM, Florinel TV said: Fluke nu am avut , dar am avut altele scumpe si sau dovedit a fi stifturi am masurat tensiunea pe un katod si sa facut praf Eu cred ca ai nimerit o grila...pe catod mai greu reusesti performanta asta. Dar desigur, iti respectam opinia, rezervandu-ne dreptul de a o pune sau nu, in practica. Editat Mai 27, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Nici eu nu cred ca ai ars un multimetru scump masurind tensiunea de filament. Nici chiar masurind o tensiune de grila nu trebuia sa pice multimetru. Acolo ar fi trebuit sa fie citeva sute de volți, sub 1000V, o tensiune safe pt aproape orice multimetru. Doar dacă ai măsurat tensiunea de focalizare din greșeală ar fi putut sa pice multimetru...... In alta ordine de idei am și eu doua Fluke picate în 10 ani dar știu motivele și nu le blamez din cauza asta. Și tot asa am o chinezărie de bazar la 50-80 lei care merge de peste 10 ani dar la tot ce este tensiune nesinusoidala am eroare de măsură chiar dacă în DC îmi măsoară foarte corect (precizie mai buna de 0.5%). Nu te obliga nimeni sa cumperi multimetre scumpe dacă nu vrei sau nu ai nevoie de ele. Mii de depanatori au reparat milioane de aparate cu multimetre cu ac cu precizie mai mica de 2-5% și cu impedanta de intrare de numai 20kohm/volt. Deci se poate trai și cu multimetre ieftine și cu performante slabe. Tot asa milioane de oameni conduc Loganuri și nu se pling de asta chiar dacă exista multe alte variante mai bune dar și mai scumpe (nu vorbim de second-uri pt ca aia este o opțiune mult prea scumpa raportat la riscurile implicate). Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 (editat) On 5/27/2018 at 2:30 AM, sesebe said: Nici eu nu cred ca ai ars un multimetru scump masurind tensiunea de filament. Nici chiar masurind o tensiune de grila nu trebuia sa pice multimetru. Acolo ar fi trebuit sa fie citeva sute de volți, sub 1000V, o tensiune safe pt aproape orice multimetru. Prin 92 am trasnit un 2905 masurand ( sau incercand sa masor) pe soclul unui TK o tensiune de grila de 930V.Aparatul era pe domeniul 1000V. A sfarait putin inainte de a atinge testerul de lipitura si asta i-a fost. E drept ca si 9205 nu era mare scula, dar la vremea aia asa credeam.Nu aparusera 9207,9208 ai alte ''bunaciuni''.De Fluke nici pomeneala pt ''publicul larg''. Nici daca-i dadeam sa fumeze iarba n-ar fi indicat asa de aiurea dupa aventura asta....Dupa asta m-am invatat minte si nu mai umblam acolo decat cu analogic.Dupa cativa ani m-am lasat de sportul asta, nu mai era profitabil, se inundase piata cu SH-uri iefine. Asa ca eu il cred pe Florinel ca a plesnit ''bunatate'' de aparat, dar nu pe catod... Editat Mai 27, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Pe katod am masurat , focalizarea fiind izolata in soklu nu puteam sa o masor, acu 11 ani in urma am dat pe el 6000 milioane bani vechi si a sfirsit tragic un gunoi la kg Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Eu n-as fi cumparat niciodata un un multimetru de "6000 milioane bani vechi ". Mai taie din ea.... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 (editat) Acum 31 minute, sesebe a spus: Eu n-as fi cumparat niciodata un un multimetru de "6000 milioane bani vechi ". Mai taie din ea.... Pai cum sa tai daca atit am dat pe el adica 600 ron bani noi cei asa de scump Editat Mai 27, 2018 de Florinel TV Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 (editat) Poate din cauză ca 600 ron= 6.000.000 lei (adica șase milioane - 6.000.000, si nu șase mii de milioane - 6.000.000.000)? Editat Mai 27, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 Acum 10 minute, Real Minitehnicus a spus: Poate din cauză ca 600 ron= 6.000.000 lei (adica șase milioane - 6.000.000, si nu șase mii de milioane - 6.000.000.000)? Da ai dreptate mam grabit deci 6 milioane bani vechi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum