Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie multimetru digital

Nita20

Postări Recomandate

Sanatate permanenta ! Din ce vad in video , testerele nu sunt puse in scurt.Avand in vedere "impedanta de intrare" cum e denumita in manual , de cca 10Mohmi , bornele de masura fiind in "aer" pot aparea niste mV. Si pe METEX-ul meu scala 200mV apar niste mV +/- in gol. Scuze d-lor Dan si Vali , net-ul meu are hibe si a ajuns mai greu postarea...

Editat de surubarila
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Salutare din nou, as dori un clampmetru sa masor consumatorii la masina, amperajul la aparatul de sudura, etc...

Bugetul ar fi cam 200 de lei.

Ce recomandati?

Eu am gasit cateva care nu stiu ca ar fi ok. Nu am vazut ca ar masura miliamperi iar al doilea nu pare ca masoara Curent DC.

UNI-T UT203
UNI-T UT206A

P.S. Cu multimetrul nu am avut nici un fel de problema, s-a comportat foarte bine. Cu autoscalarea, m-am descurcat de minune. As incerca sa masor consumatorii la masina dar cand conectez bateria, incepe alarma si imi e ca depaseste 10A si nu am siguranta de rezerva.

Editat de Nita20
Link spre comentariu

Masurarea curentilor mici (miliamperi-zeci chiar si sute de miliamperi) este o problema chiar si pt echipamete scumpe de laborator mai ales daca se doreste masurarea fara intreruperea ciscuitului.

Daca se accepta intreruperea circutului si apoi reconectarea prin miliampermetru se pot face masuratori destul de precise chiar si la curenti mici.

M-am mai lovit de problema asta cu masurarea consumatorilor la masina la un prieten si nu am reusit sa gasesc o varianta rezonabila de masurat curentii mici fara a intrerupe ciscuitul.

O varianta pt auto o reprezinta o solutie de genula acesta: https://www.tme.eu/ro/details/aut30m/multimetre-auto-altele/extech/ dar sa stii ca tot nu masoara precis curentii mici, rezolutia nu este mai buna de 10mA (aviz amatorilor:rezolutia nu este tot una cu precizia- precizia este mai slaba decit rezolutia).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
La 23.06.2017 la 9:16, Florinel TV a spus:

Eu momentan lucrez cu un M890G de un an de zile si este ok si nici macar nu este unit ci este unul pina la 50ron , eu am avut unul scump si sa ars aiuria de nou cind am masurat tensiunea pe un katod la un tub si de atunci mie scirba de alea scumpe si nu vreau sa le mai vad cas stifturi

PS; Sunt si scumpe si bune de firma , eu ce am avut a fost scumpe si stifturi (china) dar scumpe si nu au fost ok , si asa am ajuns sa lucrez cu ce este mai ieftin ca acesta http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/multimetru-890g-sonda-temperatura-p-2632

Deci acest multimetru ieftin si bun este bun pentru un incepator pina se invata sa masoare , alea scumpe de firma au si protectie , are si acesta pus de mine dar nustiu daca rezista la vreo tensiune mai mare , eu lam scapat la diode pe tensiunea B+ 115v la un tv si ma atentionat ca este gresit si buzerul a tiuit si nu au fost probleme multimetru este bun

Va salut,acum am citit despre AMC ca am cazut in cauza a doua oara cu multimetre scumpe si de calitate care nu merita banii !.Am cumparat in 2010 un multimetru de la APA considerat foarte fiabil si cu protectie,si sa dus scurt la o masuratoare dupa cum ati spus mai sus.280 roni acum 7 ani...

Link spre comentariu

Instrumentul fie el scump sau ieftin, nu are absolut nici o vina pt neindemanarea celui care il foloseste....altfel spus, si vulpea a spus despre struguri ca sunt acri. Cand o sa ajungeti sa folositi mai mult decat un instrument adevarat, atunci puteti fi indreptatiti sa emiteti si pareri despre aceste aparate. Altfel, nu am nimic cu DT890, mai ales daca se nimereste si bine calibrat(am si eu cateva).In unele situatii se dovedeste util, insa nu-l faceti universal valabil...oricata bunavointa am avea, nu e.

Link spre comentariu

Astea de la miv..... M890G masoara chiar si TRUERMS poat masura filamentul de la tv CRT cu el si un gunoi care are TRUERMS nu pot atunci gunoi scrie pe ele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări