Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie multimetru digital

Nita20

Postări Recomandate

Da, sunt incepator. Am acasa un multimetru YX-1000A (nu stiu daca il pot numi multimetru) care e ok...nu il folosesc foarte des dar il folosesc.

pentru tine, e minunat, aşa o să ştii când e util un "acometru" şi când e un ghimpe în coastă! :)

am început şi eu cu MAVO-1... din fericire, era solid şi iertător, că am făcut destule tâmpenii... acum am şi un MAVO35 pe care îl mai scot uneori la lucru... în rest, când am nevoie de un analogic, am şi eu unul ca al tău, îl folosesc când impedanţa mare de intrare a unui multimetru digital devine mai mult derutantă decât folositoare...

te-aş sfătui să faci cum am spus mai sus... lasă deocamdată autoscalarea deoparte, la momentul ăsta mai mult o să te încurce decât o să te ajute, şi ia două 8xx, funcţionale, bineînţeles.

după un an-doi de folosire, poţi lua unul cu autoscalare, din cele pe care le-au recomandat colegii, pentru că la momentul ăla o să ştii mult mai bine ce să ceri de la un multimetru, şi care sunt aşteptările tale personale de la unul!... :)

Link spre comentariu

Ut139c e foarte bine facut. Cauta-i manualul si un teardown. E protejat si la supratensiune cu varistoare si la supracurent cu ptc si sigurante ultrarapide. L-am ars odata. Am schimbat siguranta si gata. E ca nou.

Link spre comentariu

Pare ok UT139C doar ca nu prea se mai gaseste...UT139B e ok? Ar mai fi UT-58C pentru acea facilitate de incepatori, dar asta nu are protectie...

Am sanse sa il setez gresit sa sa-l bag in priza! In cazul UT139B sau C, se va arde siguranta, corect?

Link spre comentariu

Da, sunt incepator. Am acasa un multimetru YX-1000A (nu stiu daca il pot numi multimetru) care e ok...nu il folosesc foarte des dar il folosesc.

Nu uita ca acum 20-30 de ani cam toata lumea(astia din romania) folosea multimetre analogice, si cu toate astea isi faceau treaba. Important e sa stii ce sa faci cu el.

Link spre comentariu

Siguranta se arde daca masori curent si il bagi in priza si ai si cablurile puse unde trebuie. Sunt pe youtub niste teste cu 139 si cred ca rezista conectat gresit. Altele daca sunt pe rezistenta si masori tensiune, fac poc. 139b e bun si el. Are 4000 counts parca, c are 6000. Cred ca asta era singura diferenta, nu mai stiu exact.

Link spre comentariu

O singura data am comandat la sos... niste relee auto si sunt seriosi, pana la urma nu prea ai ce problmele sa intampini la achizitionarea unui aparat de masura.

Ma gandesc sa-mi cumpar si eu un 139C, uneori am nevoie de sonda de temperatura si 61E nu stie asa ceva.

l.e Mi-am amintit ca la UNI-T 61E bornele din aparat si testerele sunt cam prosste si in plus acum cateva zile am observat ca inelul din jurul bornei de cap/V/ohmi a inceput sa se rupa. Parca imi e teama sa cumpar alt UNI-T :rade:

Link spre comentariu

Dupa conversia in LEI si adaugarea TVA + transport tot pe acolo iesi. Sunt seriosi si oboy... dar la ultima comanda am asteptat cam mult pana cand au venit produsele din germania (pollin) si mi-am dat seama ca uneori pretul in EURO pacaleste creierul romanesc. :95

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări