Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie multimetru digital

Nita20

Postări Recomandate

Pana la urma ce cauti?Precizie mai mare de 3 1/2 digiti?Sa fie si true rms?Etc,etc...Poti sa detaliezi ca sa obtii o recomandare.Un instrument relativ ieftin este de regula o "strutzocamila"...

Link spre comentariu

Caut un instrument cu suficient de multe functii incluse si la un nivel de precizie multumitor pentru un pasionat de electronica, nu sint profesionist. Si da, as vrea ceva mai mult de 3 1/2 digiti, vad acel display de vreo 25 de ani si m-am cam plictisit de el. Bugetul ar fi pe la 100 EUR, cred ca este de ajuns pentru ce fac eu. De obicei ma uit intai la ce face un produs si poi la pret si decid daca imi convine sau pot sa mi-l permit.

Link spre comentariu

Am și eu un UT139C cumpărat de aici de pe forum. L-am verificat acum pentru că nu am mai măsurat condensatoare cu el. Fără REL nu măsoară bine valori mici pentru că are un fel de capacitate parazită. Cu REL, face un fel de aducere la zero, și mi-a măsurat corect 22p, 56p afișând 21p și chiar 56p. Fără REL măsoară corect microfarazi, am încercat diverse valori de la 0,1u la 220u și îmi afișa valori plauzibile.

Link spre comentariu

Multam x_dadu, probabil ca la mine a fost ghinion. Inainte de a-l cumpara am citit si vazut multe review-uri pe you tu be si asta m-a convins. La mine ceva nu este in regula, cu capacimetrul numai pentru ca in rest pare sa fie in regula. Am incercat in toate felurile timp de cateva ore si nu am reusit.

Link spre comentariu

Scuze , nu am citit pagina anterioara .

Mai ramane o incercare : folositi alte testere si vedeti daca se schimba ceva .

De vreo 15-20 ani incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu tot ce e nou ,scos din cutie ,e si perfect .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 ore, V10 a spus:

Caut un instrument cu suficient de multe functii incluse si la un nivel de precizie multumitor pentru un pasionat de electronica, nu sint profesionist. Si da, as vrea ceva mai mult de 3 1/2 digiti, vad acel display de vreo 25 de ani si m-am cam plictisit de el. Bugetul ar fi pe la 100 EUR, cred ca este de ajuns pentru ce fac eu. De obicei ma uit intai la ce face un produs si poi la pret si decid daca imi convine sau pot sa mi-l permit.

Poti lua unul din cele pana in 100 EUR de aici, chiar daca are 3 1/2 digits este peste unit.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, razvan-l1 a spus:

Scuze , nu am citit pagina anterioara .

Mai ramane o incercare : folositi alte testere si vedeti daca se schimba ceva .

De vreo 15-20 ani incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu tot ce e nou ,scos din cutie ,e si perfect .

Am folosit si ni niste testere co crocodili dar acelasi rezultat. Probabil este o defectiune. 

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si recomandari. 

bogdan546, multumesc, o sa ma uit si "aici", sint client vechi la ei dar acum am vrut sa cumpar de la un vanzator din RO.

Link spre comentariu

Eu am multe multimetre eser-metre ce nu apar in poze, dar pentru picofarazi il folosesc pe capacimetru incercuit in rosu este ffoarte bun, insa toate cele din poze masoara aproape perfect, dar eu sa fiu mai sigur masor pana la 1uf cu capacimetru ca este ffoarte precis, multimetrele dau mult cu eroare, multimetru care masoara SMD este foarte precis dar nu stau sa masor cond normal cu el ca este un pic mai dificil, cu capacimetru prin condul cu clestisori si masoara ffoarte bine

[url=https://postimg.cc/z3ngnsMp][img]https://i.postimg.cc/z3ngnsMp/2020-09-27-3033.jpg[/img][/url]

[url=https://postimg.cc/JGMBKTC8][img]https://i.postimg.cc/JGMBKTC8/2020-09-27-3034.jpg[/img][/url]

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Ia și tu unul cat mai aproape de criteriile tale, pt ca aparatul perfect nu s-a inventat. Oricât de multe funcții ar avea, trebuie sa mai existe macar una neacoperita care sa te facă sa cauți altceva dupa o vreme.

Link spre comentariu

Salut Craciun, multumesc dar nu cred ca o sa mai cumpar de la Uni-t. Intr-adevar UT61E pare a fi o varianta buna la pretul lui dar dupa ce am vazut cum arata in interior nu prea ma incanta. In ultima saptamana am urmarit zeci de review-uri dar inca nu am luat o hotarare. Ar mai fi si  variantele Tenma 72-7780 (UT139C) si Tenma  72-10415 (UT61E) despre care se spune in review-uri ca sint un pic mai bine lucrate in privinta protectiei dar in rest nu este nici o diferenta, doar Unit-t rebranded.

Tot asemanator la functii cu UT139C ar fi Extech EX355, care pana acum mi-a placut cel mai mult la specificatii (mai putin combinatia de culori la carcasa) dar nu prea am vazut prea multe review-uri si fotografii din interior si este tot o marca chinezeasca. La EX355 ar fi fost bun daca avea si un bargraf. Exista EX530/540 si cu bargraf dar nu prea mi-a placut cum sint lucrate in interior. Acestea sint singurele modele Extech despre care am gasit review.

Apoi ar mai fi cateva de la Brymen, 257 mai micut si usor de transportat si apoi 827/829 sau poate 867/869 mai mari si mai dotate dar toate au rezolutie de 10pF la capacimetru, domeniu ingust la frecventmetru si doar 1 sau 2V tensiunea de masurat diode. Bine inteles ca in privinta calitatii Brymen sint cu mult mai sus iar pretul as zice ca este de bun simt. Am mai studiat putin si Beha-Amprobe dar la fel ca la Brymen sint cateva lucruri care nu imi plac.

Impresia mea este ca foarte multe dintre multimetre sint dedicate in primul rand electricienilor si mai putin electronistilor, probabil ca asa se vand mai multe.

Nu am nici o graba sa cumpar, mai studiez si ma mai gandesc si cand voi cumpara ceva revin cu impresii. Intre timp UT139C a ajuns inapoi la vanzator si banii returnati.

Daca are cineva un EX355 il rog sa posteze impresiile si ceva detalii. 

Editat de V10
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări