MVS Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 Neata'. Ma gandesc sa cumpar un UNI-T UT181A. Rog posesorii acestui aparat sa-mi dea un sfat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 Daca ai proiecte/lucrari in care nu te descurci fara un astfel de instrument, atunci nu mai sta pe ganduri. Daca nu ai, atunci renunta. Vei fi fericitul posesor al unui instrument bun, care va sta degeaba. Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 (editat) UT181A, tensiunea alternativa cu frecventa mai mare de 100Khz o masoara si la 200Khz aproape corect, afisarea perioadei se face cu rezolutia de 0.01ms, aici are un mare minus comparativ cu un Fluke 287 care are rezolutia de 0.0001ms dar afiseaza foarte eronat tensiunea altenativa la 200Khz. La rezistori sub 1 ohm, modul REL(Relativ) are rezolutia de 0.01 ohm, CEM DT-9989 are 0.001 ohm. La masurarea capacitatii condensatorilor, in cazul celor defecti, DT-9989 are timpul de raspuns mult mai mare fata de UT181A, dar afiseaza cel mai corect comparativ cu un LCR metru ce masoara capacitatea la 120Hz. UT181A are acumulator, display color, husa si accesorii... Editat Mai 28, 2018 de orgasmo Link spre comentariu
MVS Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 Multumesc @orgasmo pentru prezentare. Produsul a fost achizitionat. Link spre comentariu
djvas Postat Iunie 12, 2019 Partajează Postat Iunie 12, 2019 As vrea sa achizitionez un multimetru portabil care sa indeplineasca urmatoarele cerinte : - masurare W Ac - Masurare VA - eventual cos fi - adaptor de masura direct la priza pt DUT Singurul gasit de mine care sa indeplineasca conditiile de mai sus este UT71E. Daca mai stiti si alte modele va rog sa-mi recomandati ! Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Salut @djvas, Eu am cumparat de la batronix.com UT71E si sunt foarte multumit de el. Nu l-am probat inca pe functia legata de putere, dar toate celelalte functii sunt in specificatii. Am comparat cu un fluke 287 parca, pe tensiune si indicatiile erau identice. Succes ! Link spre comentariu
V10 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Va salut domnilor! Sper ca mai este activ acest topic. Am cumparat recent un multimetru UT139C. Am un alt multimetru M890G de vreo 25 de ani care inca functioneaza dar am vrut si unul mai modern. Cred ca UT139C are o problema si de aceea inainte de a-l returna m-am gandit sa va cer parerea. Pe capacimetru are un comportament cam ciudat, pentru condensatori sub 100 pico nu masoara nimic, adica indica zero curat, la un condensator de 100 pico indica cam 0.019-0.023 nF, destul de instabil. La un 10 micro imi indica cam 12.7 micro, la 47 micro masoara vreo 45. Deci masuratorile mi se par destul de aiurea si nu imi place ca nu masoara valori mici, zeci de pico. Instrumentul vechi masoara si cativa pico si oricum este mare diferenta la valrile masurate si fata de M890G. Ce parere aveti? Eu cred ca este defect capacimetrul. Deja am facut cerere de retur dar mai dureaza mult pana vine curierul si m-am gandit sa va cer un sfat. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Ce rezoluţie specifică multimetrul nou la capacităţi mici ? Nu mi se pare deloc în regulă, trebuia să vadă şi capacitatea parazită a cablurilor... Referitor la valorile de capacităţi mai mari, condensatorii au toleranţe destul de mari deci valoarea indicată poate fi destul de diferită de cea nominală. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 (editat) Pana la 9,999 nF folositi functia REL. Citat din manual , pag 13 , https://www.global-electronic.ro/manuale-utilizare/MIE0154.pdf Editat Septembrie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Pentru condesatori se foloseste un Eser-Metru sau un capacimetru Link spre comentariu
djvas Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 55 minute, Florinel TV a spus: Pentru condesatori se foloseste un Eser-Metru sau un capacimetru Si argumentele ? Sa intelegem si noi de ce Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Punte RLC ar fi cel mai indicat pentru condensatori, de preferat cu cat mai multe frecvente de test, apropiate de aplicatia in care vor fi folositi ( si rezultatul difera in functie de aceasta ). Astea incorporate prin multimetre te pot pacali destul de usor. Link spre comentariu
V10 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 3 ore, validae a spus: Ce rezoluţie specifică multimetrul nou la capacităţi mici ? Nu mi se pare deloc în regulă, trebuia să vadă şi capacitatea parazită a cablurilor... Referitor la valorile de capacităţi mai mari, condensatorii au toleranţe destul de mari deci valoarea indicată poate fi destul de diferită de cea nominală. Rezolutia ar trebui sa fie de 1pF conform manualului dar nu se mentioneaza valoarea minima masurata. Stiu ca la electrolitici tolerantele sint mari dar mai am si instrumentul vechi care imi arata valori mai aproape de adevar. La 10 pico imi arata 9, la 1 micro imi ara 1.02, la 10 micro imi arata 10.2. Si atunci instrumentul nou imi cam da de gandit si nu prea am incredere in el. Va multumesc pentru raspunsuri. Probabil ca nu an avut eu noroc, am vazut pe you_tu_be masuratoare la 10 pico. Link spre comentariu
V10 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 1 oră în urmă, modoran a spus: Punte RLC ar fi cel mai indicat pentru condensatori, de preferat cu cat mai multe frecvente de test, apropiate de aplicatia in care vor fi folositi ( si rezultatul difera in functie de aceasta ). Astea incorporate prin multimetre te pot pacali destul de usor. De acord, dar am incercat si eu un compromis si mai ales ca am vrut sa-mi fac cadou de jumatate de suta de ani un instrument nou. Sint multumit de capacimetrul din M890G si am gandit ca la unul nou ar fi si mai bine, dar este o gandire eronata in vremurile acestea. Am incercat si cu functia REL dar nu se schimba nimic. Ramane sa fac retur si mai studiez piata. Ce parere aveti despre Peaktech P 3360? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 2 ore, djvas a spus: Si argumentele ? Sa intelegem si noi de ce Ce argumente, eu am spus ca este mai indicat eser-metru sau capacimetru , un multimetru niciodata nu o sa masoare corect un condesator, dar sa mai spun la un electrolitic sa masoare rezistenta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum