Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie multimetru digital

Nita20

Postări Recomandate

KYORITSU KEW1009 ar parea o alegere buna dar nu stiu ce sa zic...probabil o sa iau Uni-T M-890C sau Uni-T M-890G

Ar fi mai bine sa caut ceva sh?

Eu momentan lucrez cu un M890G de un an de zile si este ok si nici macar nu este unit ci este unul pina la 50ron , eu am avut unul scump si sa ars aiuria de nou cind am masurat tensiunea pe un katod la un tub si de atunci mie scirba de alea scumpe si nu vreau sa le mai vad cas stifturi

PS; Sunt si scumpe si bune de firma , eu ce am avut a fost scumpe si stifturi (china) dar scumpe si nu au fost ok , si asa am ajuns sa lucrez cu ce este mai ieftin ca acesta http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/multimetru-890g-sonda-temperatura-p-2632

Deci acest multimetru ieftin si bun este bun pentru un incepator pina se invata sa masoare , alea scumpe de firma au si protectie , are si acesta pus de mine dar nustiu daca rezista la vreo tensiune mai mare , eu lam scapat la diode pe tensiunea B+ 115v la un tv si ma atentionat ca este gresit si buzerul a tiuit si nu au fost probleme multimetru este bun

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Există aparate care nu te lasă (blocare mecanică) să folosești aparatul pe alte domenii dacă bornele sunt introduse în locașurile nepotrivite.De exemplu, să nu-l bagi în priză dacă bornele folosite sunt cele ale ampermetrului....

Un lucru care ar fi bine de luat în seamă, ar fi și o alimentare de la baterii mai ieftine și ,,longevive,, decât cele ,,clasice,, de 9V. E stresant să schimbi des aceste baterii la o utilizare intensă a aparatului, sau să te lase bateria exact când ai nevoie și magazinele sunt departe sau închise....

Link spre comentariu

Va salut, as vrea sa-mi achizitionez un multimetru digital si chiar nu stiu ce sa aleg. Il iau pentru acasa (curent continuu, alternativ, amperaj, condensatori, temperatura, etc) Bugetul ar fi cam 200 de lei...

Am gasit cateva:

Axiomet AX-588B

Axiomet Ax-105

Uni-T M-890C

Axiomet AX 380

dacă e primul tău aparat de măsură, nici unul! mai ales NU unul cu autoscalare!

motivul e foarte simplu: o să ajungi să te bazezi doar pe autoscalare, şi când o s-o ia razna pe câmpie, nu ai să ştii ce să faci.

dacă e primul tău aparat de măsură, cumpără mai bine 2 din seria 8xx.

- sunt suficient de bune pentru început, şi, mai ales, ieftine. dacă pocneşti unul n-ai să plângi după bani. nu zice că n-o să se întâmple!... aşa am zis şi noi... cândva! :)

- nu poţi măsura simultan curentul şi tensiunea cu acelaşi aparat, ai nevoie de două, cu unul nu poţi măsura decât tensiunea SAU curentul, nu amândouă. dacă-ţi arde de asemenea măsurătoare, scopemetrele sau multimetrele multimăsurătoare sunt ce-ţi trebuie, dar sunt fioros de scumpe.

- condilicii sunt, şi acum ca întotdeauna în ultimii 60-70 de ani, cele mai proaste componente: dacă toate celelalte au ajuns la toleranţe de fabricaţie de 1% sau mai bune, ăştia nu sunt mai buni de 5-10%, iar electroliticii sunt şi mai rău. dacă vrei neapărat, cumpără un dt9208, (ceva de genul, nu mai ţin minte exact codul), care "ştie" să citească şi frecvenţe, şi condensatori, (nu mai ştiu dacă şi temperaturi) şi un 838, să zicem, pentru temperaturi, şi le foloseşti ca atare. dacă ţii musai musai, ia un aparat de măsurat condensatori. eu te-aş sfătui să-ţi faci un LC-metru cu pic sau atmega... capeţi un pic de experienţă, şi te alegi la final şi cu o sculă destul de utilă.

dacă vrei să avansezi de la seria 8xx... atunci am fost offtopic! :)

Link spre comentariu
Link spre comentariu

KYORITSU KEW1009 ar parea o alegere buna dar nu stiu ce sa zic...probabil o sa iau Uni-T M-890C sau Uni-T M-890G

Ar fi mai bine sa caut ceva sh?

am la serviciu asa ceva, am inteles ca au 3 ani cele vechi, si mie mi-a fost adus tot asa ceva, cel vechi a fost folosit si de mai putin cunoscatori si tot nu s-a defectat

Link spre comentariu

dan, omul n-a spus la ce nivel e.
am considerat că e începător, şi am încercat să-l împiedic să facă o greşeală costisitoare şi inutilă în stadiul în care e...

dar, cum am spus, dacă a trecut realmente de nivelul "ia să măsor curentu' la priză", sunt offtopic! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări