Vizitator And81 Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Mi-am cumparat recent o surubelnita electrica (PARKSIDE) de 3.6v, 1,5Ah, litiu, cu incarcator de 5v si 1650mA, din Lidl, si as vrea sa stiu daca ar putea avea vreo protectie de limitare a tensiunii la descarcare, precum si la incarcare? O alta intrebare ar fi legata de incarcarea surubelnitei la o alta sursa cum ar fi la un incarcator auto, sau la laptop, si m-ar interesa daca circuitul de limitare a tensiunii de incarcare al surubelnitei electrice ar putea fi in incarcator sau in interiorul surubelnitei? Va multumesc! Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Are protectie in interior. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Ar fi bine să n-o forțezi încărcând-o la surse improvizate și cu tensiuni mai mari de 5V, fiindcă vei distruge acumulatorul. Eventual faci un stabilizator de 5V/3A în comutație cu LM2576, pentru cazul alimentării auto. E vorba de câteva componente doar, iar radiatorul e mult mai mic decât în cazul utilizării unui stabilizator liniar gen LM7805 (1,5A)sau LM323 (3A). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum