Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi invertor 12v-220v 50Hz

Postări Recomandate

Salutare colegilor de forum!

M-am gandit sa deschid un nou topic pentru ca intentionez sa incep un proiect nou. Am comandat deja de la chinezi ceva piese si o parte din ele au si ajuns din aceasta cauza vreau sa incep un nou proiect de invertor. Am primit 10x CD4047BE si ceva mosfet-uri (60xIRF3205) Am un traf recuperat dintr-o sursa UPS 600W 2x12v - 220v. Vechiul invertor facut cu acest traf si comandor mosfet IR2153 nu m-a incantat foarte tare. Nu stiu exact daca am gresit eu sau este o greseala de fabricatie dar dupa cateva alimentari consecutive (contact imperfect) sa zic asa la bornele bateriei IR-ul crapa si dupa el se duc si tranzistorii. M-am gandit sa construiesc ceva cu acest CD4047. As avea cateva intrebari si sfaturi de la profesionisti inainte sa incep. Atasez schema pe care am gasit-o pe google (12v to 220v pure shine wave inverter 100W) la care intentionez sa montez 4x IRF3205. Este posibil sa ajung la un rezultat bun? Am mai inteles ca ar mai fi o schema ceva mai sigura cu atmega/atmel/pic. Ce ma sfatuiti? Din aceasta schema cu IRF3205, CD4047 si bE 555 as putea sa obtin rezultate satisfacatoare? Sau doar strategie de marketing cum spunea colegul nostru @iop95. Deasemenea as vrea sa imi procur un frecventmetru tot de la chinezi si am gasit ceva portabil nu stiu daca sa pun linkul/foto sau ceva detalii sa imi spuneti daca mi-ar fi de folos in proiectele mele de acest gen dar atasez o foto cu ce am gasit si ceva detalii sub forma de cod sa nu lungim topicul:) :

This DSO138 digital oscilloscope kit adopts ARM Cortex-M3 processor and with 2.4-inch TFT screen. It's easy and reliable for circuit operation. It can display frequency, period, pulse width, duty ratio, MAX./MIN./AVG./Peak-Peak/virtual values. This boost converter is an excellent match for DSO138 oscilloscope kit. It can be connected directly to the DSO138 motherboard(not included), make DSO138 oscilloscope to be a portable oscilloscope for better use.
Features:
DSO138 Kit:
This kit uses ARM Cortex-M3 processor (STM32F103C8), and includes a 2.4-inch color TFT display screen, can be used as ARM test development board.
Can be secondary development on the basis of this kit, for example, it can be changed to Millivoltmeter, data loggers.
Adjustable vertical displacement, and with instructions.
With automatic, regular and one-shot modes, easy to capture the moment waveform.
Available rising or falling edge trigger.
Observable previous trigger waveform (negative delay).
Can freeze at any time waveform display (HOLD function).
Comes 1Hz /3.3V square wave test signal source.
With waveform parameter digital display, including frequency, period, pulse width, duty ratio, MAX./MIN./AVG./Peak-Peak/virtual values.
Waveform storage function: will not lose the waveform after power off.
Short-circuit and open-circuit detection: can help the user find out the soldering error.
TFT controller recognition function.
The SMD has been soldered, more suitable for electronic beginner.
Case:
DIY cover for DSO138 oscilloscope.
Acrylic material, looks transparent(need to tear down the film).
Easy for electronic enthusiasts to assemble.
Specifications:
DSO138 Kit
Maximum Real-time Sampling Rate: 1Msps
Accuracy: 12Bit
Sampling Buffer Depth: 1024 bytes
Analog Bandwidth: 0-200KHz
Vertical Sensitivity: 10mV / Div - 5V / Div (1-2-5 progressive manner)
Input Impedance: 1M
Maximum Input Voltage: 50Vpp (1: 1 probe), 400Vpp (10: 1 probe)
Coupling Modes: DC / AC / GND
The Horizontal Time Base Range: 10μs / Div - 50s / Div (1-2-5 progressive manner)
Supply Voltage: DC 9V
PCB Size: 117 * 76mm / 4.6 * 3in
Screen Size: 52 * 40mm / 2 * 1.57in
Package Size: 18 * 12.5 * 3cm / 7.08 * 4.92 * 1.18in
Package Weight: 119g / 4.21oz

Va multumesc.

Cu respect,

Marius.

post-244766-0-06424800-1497988818_thumb.png

post-244766-0-69938600-1497989435_thumb.jpg

Editat de mesterel
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da o sa ii punem si protectie la scurt circuit am gasit deja o schema pe care vreau sa o aplic. Pentru schema cu cd 4047 are cineva cablajul imprimat facut \in pcb wizard sau ceva sa il pot imprima? am facut eu ceva dar as vrea sa arate cat mai profesional. In pcb wizard mi-am prins urechiile. Sunt pe moda veche folosesc creionul :)

post-244766-0-24212400-1498053566_thumb.jpg

post-244766-0-86218100-1498053571_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări