Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Demontare platan pick-up

surubarila

Postări Recomandate

Multumesc si scuze ca v-am rapit din timp ! La fel ne spunea si profu' de fizica in liceu : "iti arat calea tinere , daca stii unde sa te uiti vei gasi raspunsurile".Totusi intr-o doza piezo e un "cristal" (mea culpa pt. exprimarea nontehnica) si nu e doar in imaginatia mea.Acum un sfert de secol chiar am desfacut una : ce naibii o fi inauntru....PS-chiar n-aveam de gand sa "ascult" la sarma , la ce viniluri are omul trebuia sa vand ceva mp. de teren sa-i platesc paguba !

Cind eram copil,am vazut un patefon cu platanul actionat de un arc,pe care trebuia sa-i intorci periodic (ca pe ceas) cu o manivela. Am vazut posesorul patefonului schimbind acul cu o bucatica de virf de ac de cusut. Ce-i drept ''placile''(discurile) erau din ebonita,cel putin asa spunea proprietarul. Doza semana cu o sonerie de bicicleta.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

8

• sesebe

3

• doru3160

2

• GEO 53 BN

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si cat de tare ar fi acel ac,la cateva auditii se toceste,insa sa nu comparam vinilurile pe 33 cu ebonita pe 78.Am si eu o jucarie din aia,si cateva zeci de ace de rezerva,dar daca imi pun mintea,intr-o zi termin o duzina sau doua pt cateva placi ascultate.Ma gandeam la un moment dat sa fac un dispozitiv de prindere si sa le ascut la loc pe cele tesite.

Link spre comentariu

Si cat de tare ar fi acel ac,la cateva auditii se toceste,insa sa nu comparam vinilurile pe 33 cu ebonita pe 78.Am si eu o jucarie din aia,si cateva zeci de ace de rezerva,dar daca imi pun mintea,intr-o zi termin o duzina sau doua pt cateva placi ascultate.Ma gandeam la un moment dat sa fac un dispozitiv de prindere si sa le ascut la loc pe cele tesite.

Nu am comparat discurile din vinil cu discurile din ebonita. La pik-up-urile moderne acul este din diamant sau din safir (la pik-up-urile mai vechi).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări