Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Daca am fi cu 50 de ani mai avansati ... ar fi mare inghesuiala pe - aici . Am avea si reprezentanti din tari indepartate , care folosesc sirop de artar la indulcit in loc de zahar din sfecla , care le - ar da indicatii pretioase celor de - acasa ... mustrandu - i in fel si chip pentru tot felul de culpe ... majoritatea capitale . Pana atunci ( situatie si moment temporal ipotetice ) , ramanem asa cum santem . Poate mai si regresam , dupa cum arata cursul valutar . Asa a fost in istorie , asa este ... si cred ca asa va fi . O fi bine ... o fi rau ? Suficient ca deja unii stiu , si apasati de grozavia adevarului , ni - l comunica repetat , pe diverse canale ... Le foloseste exact cat si noua ... postari pe ici - colo . In cazul de fata , la bodega Elf , care ne gazduieste cu marinimie . Altfel , om vedea ... In nici o clasa ( de scoala , sociala sau altcumva ) nu sant TOTI premianti cu coronita . Ar fi prea monoton si plictisitor ... plus o ( prea ) mare dezvoltare a floriculturii si conexe !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ma rog , am exprimat un punct de vedere . Personal . Nu angajeaza pe nimeni ... decat eventual pe mine insumi . Asa este ... de departe se uita multe . Chiar si faptul ca in tarile de origine , unii chiar muncesc . Dupa ce standarde e apreciata aceasta munca ( orice ar insemna ea ... ) , e o alta discutie . De aceea multi au ales sa presteze sub alte steaguri , ceea ce e bine . Nu vorbesc in necunostiinta de cauza , am rude de gradul I pe continentul american . Unii au rezidenta ... altii ( chiar si ) cetatenie . Dintotdeauna am sustinut libertatea si libera circulatie ... mai ales a oamenilor . Stiu ( oarecum ) cam cum arata viata in tari mai dezvoltate , atat din Europa ca si peste ocean . De la fata locului , in Europa am si prestat . Pe banii de - acolo ., din tarile respective . Cu ceva efort , as fi putut alege sa - mi schimb ( fie si temporar ) domiciliul . N - ar fi imposibil nici acum , unul in minus s - ar adauga la 4 milioane care sant raspanditi pe unde nici nu gandesti . Nu stiu daca se va intampla , momentan sant in tara in care m - am nascut . Restul ... poate fi subiect de discutii , ceea ce si fac ... bucurandu - ma ( si ) de parerile altora , care in mod natural pot diferi !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cand vine vorba de Soros si rusi, hastag sare de cur in sus.

...............................................................................................................................................

Atat Soros cat si evidenta ruseasca, fac parte din istoria noastra recenta, dar unii trec pe langa istorie, sau istoria pe langa ei.

http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=857650&title=soros-un-interviu-luat-de-robert-turceascu-lui-george-soros-in-2005-cu-ocazia-vizitei-lui-soros-in-romania-in-interviu-soros-recunoaste-cinstit-ca-finanteaza-multa-lume-prin-romania-

Link spre comentariu

Soros și adepții lui ?

:) :) :)

QED .

{{ Despre criza rachetelor :

„Un razboi in peninsula nu poate fi decat unul nuclear, dusmanii stiu asta si nu vor indrazni ” a spus ieri Kim Jong-un,cand a vizitat Comandamentul Militar Superior, sa aprobe planurile de riposta nucleara in caz de agresiune. Viata in Phenian ca si Seoul se desfasoara acum obisnuit, nici o pregatire speciala in randul populatiei,pentru ca ambele parti stiu ca nu ar folosi la nimic in caz de razboi nuclear. Fara aprobarea Coreei de Sud ,americanii nu vor face nici o miscare impotriva Coreei de Nord pentru ca ar fi sortita esecului din start. Cel putin 100 de lovituri nucleare, gen Hiroshima, ar trebui sa traga americanii asupra Coreei de Nord ca sa ii anihileze capacitatea de raspuns cu rachete nucleare. Asta ar insemna MILIOANE de morti in randul civililor nord-coreeni si inevitabila aducere in fata justitiei a celor vinovati, mai devreme sau mai tarziu, pentru crime impotriva omenirii. Tribunalele de la Nuremberg si Tokio sunt inca proaspete in mintea administratiei americane, care stie ca daca nu a raspuns nimeni penal si pentru Hiroshima si Nagasaki s-a datorat faptului ca Japonia a ataca prima, ori daca acum SUA ataca ea prima nuclear Coreea de Nord, actuala administratie americana va raspunde ea in fata chiar a justitiei americane, unde va fi trimisa de noua administratie americana la presiunea opiniei publice mondiale. Dar mai e o problema: Coreea de Nord are in calcul posibilitatea atacarii ei nucleare de catre SUA si nu de ieri ci din 1950, cand SUA a adus in Coreea de Sud 40 arme nucleare ( retrase in 1991). In 2016 cand Coreea de Nord a facut cu succes primul ei test TERMONUCLEAR ,primul lucru pe care l-a facut a fost sa plaseze una (posibil mai multe) bombe chiar la frontiera cu Coreea de Sud,in cel mai apropiat punct de Seoul (45 km) in tunel subteran,imposibil de a fi localizate cu precizie spre a fi distruse acolo. Detonata chiar acolo in subteran, arma termonucleara face unde de soc de peste 100 ori mai puternica decat detonarile la suprafata, adica un cutremul de peste 9 grade, capabil sa culce la pamant tot Seoulul care concentreaza cu imprejurimile 25 milioane locuitori (1/2 din populatia Sudului) si 3/4 din industria Sudului. Fara Seoul, Coreea de Sud, care acum este a 10 -a putere economica a lumii, cade la nivelul Bulgariei. Chiar daca efectul cutremurului se resimte 45 km si in Coreea de Nord, acolo pagubele vor fi minore, deoarece in raza nu exista decat localitati mici, iar populatia poate fi evacuata inainte, fiind anuntata exact de momentul critic. Conducerea de la Seoul stie bine asta si ieri presedintele Coreei de Sud a declarat „Ne opunem categoric unei interventii americane in Coreea de Nord, nu exista decat calea tratativelor, cu urcusuri si coborasuri”.

DECI, NU VA FI RAZBOI.

Gheorghe Bozgan – postare Facebook, 15.08.2017 }}

Comentariu de bun simț !

Link spre comentariu

Nu este asta problema. Corea de sud poate fi sacrificata oricand. Conteaza doar parerea Chinei.Si importanta este doar Japonia.

Iar China nu va accepta niciodata un raboi nuclear in zona ei. Ar insemna contaminarea radioactiva a intregii zone, intr-o prima faza si apoi contaminarea intregii planete (nu este vorba de o bomba sau doua - este vorba de sute de bucati)

O contaminare masiva radioactiva la nivelul planetei ar insemna inceputul sfarsitului civilizatiei umane, si a vietii in general pe planeta.

Dar de ce razboi nuclear ?

Avem deja un razboi atipic zilnic in plina desfasurare, si in occident si in orient. Si acest razboi atipic ne afecteaza in toate partile - de la alimentatie, clima, apa, meteorologie, insecuritate pe toate planurile, iar in est avem deja razboi cu bancile, multinationalele, si capitalele colonialismului european. (Polonia, Ungaria, Romania stiu ele foarte bine - dar si Spania, Franta, Anglia, Germania stiu ele foarte bine cu ce se confrunta la nivel de securitatea cetateanului)

Nesiguranta zilnica este mai cu farmec decat nesiguranta efemera pe timp de razboi clasic deschis.

Oare ce ne mai putem dori mai mult de atat ?

Un razboi nuclear ar distruge tot farmecul razboiului atipic si toate posibilitatile de imbogatire ale colonialistilor (chiar in propriile lor tari, nu numai cu esticii)

Deci care ar fi logica ?

L-ar lasa si pe Soros fara obiectul muncii.

Editat de cristiand02
Link spre comentariu

" Cel putin 100 de lovituri nucleare, gen Hiroshima, ar trebui sa traga americanii asupra Coreei de Nord ca sa ii anihileze capacitatea de raspuns cu rachete nucleare. "

Ce le stie asta , frate ... Mare lucru Facebook - ul asta ... Neavand , simt regrete devastatoare . Mai imi ridicam si eu nivelul ...

" Detonata chiar acolo in subteran, arma termonucleara face unde de soc de peste 100 ori mai puternica decat detonarile la suprafata, adica un cutremul de peste 9 grade, capabil sa culce la pamant tot Seoulul care concentreaza cu imprejurimile 25 milioane locuitori (1/2 din populatia Sudului) si 3/4 din industria Sudului. "

Cred ca a anticipat cu episoade din sezonul urmator , ca aia cu " Game of thrones " . Numai ca nu stiu daca vor avea finantare . Ma rog , ipochimenul o fi din consilierii d - lui Kim ... stie de termonucleara pe care o tine stapanul lui ( si al inelelor ) sub perna ... Asteptam ceva si despre tunelele dintre Cisiordania , Gaza si alte meleaguri ... ca tot " subterane " sant . Sa nu mai vorbim de alea din Bucegi . Ma rog , poate in episoadele urmatoare ...

Acuma , cu voia dvs . ... si cate ceva mai prozaic ... de 10 la a treia ori mai putin consistent decat edictele Facebook . Vehicolul Hwansong ( fie el si indice 14 ... profetica cifra ) , are un obicei prost . Se rupe in bucati ( vreo 3 , nu paisprezece ... ) in faza exoatmosferica a traiectoriei . Ultimele cam asa au facut ... neimportant pentru ekonomia Facebook . De ce ? Ar trebui intrebati aia care au surmontat obstacolul ... incepand cu nemtii aia cu W la nume . Se intampla si la antecesorul Saddam ... O posibila componenta nucleara , daca e facuta dupa hartiile venite de la tari mai luminate , functioneaza doar la finalul traiectoriei . Pe drum e inerta ... si se cheltuie mult pentru asta . Daca s - a gandit la o bomba " murdara " , e si mai interesant . Toate incidentele cu arme nucleare ( de ordinul zecilor ) documentate ... nu au dus la explozia nucleara . Daca tanarul sef de stat a facut economii ... ar putea rezultatul sa nu fie cel scontat . Guam - ul , in prima faza . Ci mai devreme ... posibil si la decolare , in inaltul tarii diminetilor linistite . ma rog , astea sant inseilari nedemne de Facebook ... trebuie luate ca o poveste , nu stiu cat de frumoasa ... ca forma sau eventual continut .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Romania, a doua natie dupa indieni, in gasirea unui vinovat. Oriunde, numai sa nu fie din ograda proprie.

Filmele cu James Bond sunt infantile comparativ cu palpitanta viata a romanului de rand.

Populismul exagerat al stangii va duce mai devreme sau mai tarziu economia in ruina, si este nevoie urgenta de tap ispasitor, cine altcineva mai bun decat Soros?

Pe principiul "noi am dorit sa ridicam nivelul de trai al populatiei, dar nenorocitul de soros cu ong-urile lui ne-a ruinat".

Link spre comentariu

Oare mai e un personaj ( d - nul Ciolos ) ? ... ma rog , in afara cercului de apropiati ... adica cineva care sa conteze ! Ma tem ca " combustibilul " s - a cam terminat ... si banii ( cati or mai fi ) , se cheltuie cu alte " new entries " ... mai de calibru , pe care le vom vedea in fata microfoanelor acum , cand va iesi tulburelul ... si se termina pepenii din Anatolia !

http://evz.ro/partid-ponta-psd-alde.html

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ciolos trebuie persecutat pentru activitatea sa ca premier, nu pentru ce este el acum, e deja un stereotip.

Și pe tinerii frumoși și liberi ...
Mai bine s-ar duce la muncă , să plătească pensiile bătrânilor :) .

Cei care au iesit in piata nu fac parte din grupul asistatilor sociali si a pensionatilor "anticipat" tinuti captivi de o stanga bolnava de comunism, adica altfel spus, nu fac parte din grupul lenesilor, nu sunt "de-ai lor", si tocmai asta e problema stiti voi cui.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări