Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Nu intereseaza pe nimani! 1400 vizualizari(accidentale) si 0 comentarii. Asa erau vremurile, cu rusii in coaste ce alternative erau?

dej.jpg

REVIN:

Citat: Orice bogăție adunată undeva... are echivalentul în sărăcie în altă parte!Ăsta e capitalismul...

Pe cine a saracit femeia asta si de ce regina nu a arestat-o pt ca este mai bogata decat ea?

Ultimele cifre comunicate la jumătatea lunii iunie de reprezentanţii autoarei J.K. Rowling indicau un număr de 325 de milioane de exemplare vândute din primul volum de aventuri ale ucenicului-vrăjitor.
În primele 24 de ore de la lansare, "Harry Potter and the Deathly Hallows" a bătut orice record de vânzări în Statele Unite, 8,3 milioane de exemplare, în Marea Britanie, 2,65 milioane şi în Germania, 400.000, ceea ce înseamnă 11,3 milioane de exemplare în doar trei ţări.
Graţie lui Harry Potter, J.K. Rowling a devenit mai bogată decât regina Elisabetha, cu o avere estimată, la sfârşitul lui iunie, la 545 milioane de lire sterline (807 milioane de euro).
REVIN din nou: noroc ca sunt singurul cititor
cititor.jpg
Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Telul superior nu trebuie sa fie sa acumulezi cat mai mult.Atat timp cat te uiti numai dupa bani pierzi din vedere ca trebuie din cand in cand sa te opresti ,sa te uiti in jur la ceilalti si sa te gandesti ca poate ei nu au avut noroc,sansa, conjunctura a faptelor sau cum vrei sa ii zici.Revenind la politica,nu sunt adeptul monarhiei cel putin asa cum am vazut-o prezentata,nu am vazut familia regala sa se zbata pentru Romania.Capitalismul e prost inteles,nu trebuie sa fii tu cel mai tare cu riscul de ai saraci pe ceilalti,cam cat reprezinta cheltuiala cu pretul muncii din profit in Romania fata de restul Europei?Comunismul la inceput lui ,nu in Romania,a fost o idee mirifica,pana cand a inceput sa fie slefuita,modificata si alterata de oamenii puterii.Partidele democrate dupa '89,dupa asa zisa revolutie,au disparut toti oamenii puterii toti securistii ,turnatorii,si au aparut neprihaniti membrii in partide noi sau "vechi",care au vazut oportunitatea de a da din coate si a ajunge mai sus. " Capitalismul a chestia aia cand ai ambitie si vointa sa muncesti si sa inveti ca sa te perfectionezi si sa-ti depasesti conditia, si astfel sa eviti saracia. "Si ce te faci daca "Sistemul"vrea sa ii fii supus si te loveste la cap de cate ori ridici fruntea,cum poti tu sa-ti depasesti conditia,fara sa lovesti in cei din jur respectand morala crestina,si luptand in acelasi timp cu el.Ce faci daca vrei sa accesezi fonduri europene si ti se cere voalat ca un sfert-o treime din investitie sa se intoarce la ei?

Link spre comentariu

E mișto să ne dai lecții din țările ”calde”!

Pai daca n-ati vrut sa fie cald si în România. V-ati temut ca vin chiaburii sa va ia pamântu' dar ati uitat ca pamântu' ala mai trebuie si lucrat. La fel fu si cu fabricile. Toti au vrut sa fie sefi si menejeri sau sa faca afaceri. Eu am renuntat o vreme sa mai vin în tara pt ca toti vroiau sa-i ajut cu bani, "ca sa ma apuc si eu de o afacere".

Link spre comentariu

. cintindu-ti postarea, stau si ma gandesc ca Victor uneori mai stie si el ce spune...

Daca tu spui unuia nascut si crescut la tara, ca nu a avut contact cu pamantul... pai nu te supara daca zic ca esti deja aerian.

Da ...cum ziceam.

Când nu-ți place ce ți se spune ...începi să jignești!Asta e meteahnă a celor care se cred mai deștepți decât le-a dat Dumnezeu să fie!

Pai daca n-ati vrut sa fie cald si în România. V-ati temut ca vin chiaburii sa va ia pamântu' dar ati uitat ca pamântu' ala mai trebuie si lucrat. La fel fu si cu fabricile. Toti au vrut sa fie sefi si menejeri sau sa faca afaceri. Eu am renuntat o vreme sa mai vin în tara pt ca toti vroiau sa-i ajut cu bani, "ca sa ma apuc si eu de o afacere".

Șiii !?? Dece nu i-ai ajutat frate!? Ai preferat să bagi banii la saltea !? :rade:

Scuze!Dar asta-i atitudine tipică de om care s-a văzut cu sacii în căruță ...și strigă la ăla desculț (care aleargă după căruță):

”Pune mâna pe muncă, puturosule!” :aut:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Șiii !?? Dece nu i-ai ajutat frate!? Ai preferat să bagi banii la saltea !?

Scuze!Dar asta-i atitudine tipică de om care s-a văzut cu sacii în căruță ...și strigă la ăla desculț (care aleargă după căruță):

”Pune mâna pe muncă, puturosule!”

Cine zice ca nu i-am ajutat? Dar ei, în loc sa se tina de treaba, au tinut-o în chefuri pâna au terminat banii. Ca asa au priceput ei de la televizor ca se fac afacerile. Atitudine tipica de oameni care iau CAR, îsi cumpara de el radiocasetofon, adidasi, blugi si geaca si se duc în concediu la mare. Si p-orma se plâng un an întreg ca nu au ce pune pe masa.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Eu îți zic că...”banii n-aduc fericirea!” că altfel ți-ai vedea de banii tăi și n-ai mai pribegi pe forumuri unde omenii își mai ”plâng de milă”!E în firea lucrurilor să facă asta...

Tu ..ca mare barosan, ce faci!? Îți permiți să ne dai lecții de moralitate și să ne înveți ce ar fi bine pentru noi ...sau ce ar fi bine pentru tine și anturajul tău!?

Să-ți spun ceva (care te-ar putea surprinde) eu nu mă milogesc la nimeni!Pur și simplu nu pot accepta nedreptatea ...de orice fel!

ȘI dacă tu luai 400 de euro în 2000(în Ro??) ...tot nedreptate e !Chiar dacă ție nu ți se pare așa...tu luai banii ăia din spatele nostru a ”fraierilor” care muncea pe salarii de mizerie să țină în spate vre-o câțiva profitori ai momentului!

Orice bogăție adunată undeva... are echivalentul în sărăcie în altă parte!Ăsta e capitalismul...și tu nu înțelegi asta...odată ce te-ai văzut cocoțat pe sacul de bani!

Dar, sigur ...te consideri buricul pământului ...și tot ce ți se întâmplă, ți se cuvine,NU!?

Și ai tupeul să te uiți la ”fraierii” care muncesc pentru ceva bănuți...ca la niște milogi!?

Dacă ție ti-a surâs viața ...crezi că ai dreptul să judeci pe alții care n-au avut norocul tău!?Eu zic că ar trebui s-o lași mai moale cu astfel de aroganțe inutile!

Probabil că vorbesc la pereți...pe unul ca ține (cu nasul pe sus) nimeni nu nu-l mai poate convinge de nimic!

Tu ai făcut,tu ai muncit,tu ai răsturnat pământul ...deci, totul, ți se cuvine! :rade:

Da...”alții stau pe forum și se vaită!” Asta e în mintea ta,nu!?? :95

Esti incoerent si penibil.

Ce voiam sa zic e ca se poate si in Romania sa castigi (dar depui si efort). Eu nu am plecat ca muream de foame, am plecat pentru ca-mi era lehamite de cei care gandesc ca tine. Care isi urla "neputinta" in loc sa puna mana la munca.

De unde eram pe spinarea ta? Cand imi caram fundul prin camere frigorifice si pe coclauri unde nici mancare nu gaseai. Mancam dimineata si seara.

Iar daca stau pe forumuri nu e de plictiseala, am ce face ca-mi duduie dulapul de piese si mintea de idei, e pentru ca netoti ca tine distrug tara aia unde am lucrat ani de zile, ca sa las bani de pensie unui lenes.

Vremurile alea cu "dupa nevoi, dupa puteri" nu se mai intorc. Sunt vremurile cand trebuie sa muncesti. Cata vreme multi romani muncesc fara sa-i vezi cum se lamenteaza, e clar cine-s putorile.

Sansa surade aluia de face efortul. Stii cum e: ca sa castigi la loto trebuie macar sa incepi prin a cumpara un bilet de loto.

Link spre comentariu

Va rog frumos sa nu va mai luati de tov. Elmar si de ceilalti tov.-i.........mai ales voi,cei care nu mancati salam cu soia............voi,cei care propovadiuiti oranduirea aia putreda........voi chiar nu puteti intelege ca tovarasii astia inca viseaza cai verzi pe pereti,ca le va da tatucu'........cel cu dinti galbeni si ciorapi flausati..............si nu mai incercati sa sustineti puncte de vedere imperialiste intr-o tara in care oricarui om cu initiativa i se ''belesc'' toate pieile........a se intelege taxe si impozite,necontand daca acel om cu initiativa mai ramane cu ceva dupa plata taxelor...................n-are decat sa plateasca,daca a avut nesabuinta sa intreprinda ceva din forte proprii.

Din pacate,in Romania initiativa este penalizata (a se citi munca pe cont propriu),iar nemunca este premiata.

Link spre comentariu

De unde eram pe spinarea ta? Cand imi caram fundul prin camere frigorifice si pe coclauri unde nici mancare nu gaseai. Mancam dimineata si seara.

Iar daca stau pe forumuri nu e de plictiseala, am ce face ca-mi duduie dulapul de piese si mintea de idei, e pentru ca netoti ca tine distrug tara aia unde am lucrat ani de zile, ca sa las bani de pensie unui lenes.

Da se vede că tot ce ai făcut/lucrat pe aici(prin Ro) ți-a înveninat mintea ...ai grijă, scuipă din când în când, să nu te îneci cu o otravă! :rade:

Probabil că știi asta ...de aia tot verși venin pe forum...ori de câteori ai ocazia!

Nu te pune nimeni să dai nici un ban la pensia mea ...sau a altuia! O faci tot spre binele tău!Acum, văzut cu sacii în căruță ...îți pare rău și de câțva bănuți ”risipiți” în țara care te-a crescut și educat!

Decât unul ca tine ...plin de bani și lipsit de cea mai mică urmă de umanitate ...mai bine sărac, dar cu inima largă!

Hai că ...nu meriți să-mi mai bat capul ...ești prea ”penibil”(vorba ta...) :96

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator aldamar

Nu voiam sa-ti raspund, caci esti din gasca milogilor, dar sa-ti dau un pic de lumina si tie, poate te trezesti.

Daca-ti zic ca eu faceam peste 400Euro in mana in 2000 (pe cartea de munca), tu imi spui cat faci astazi? Tot pe cartea de munca (adica verificabil).

Da,da sigur faceai EURO in anul 2000 :ras: ...poate ai uitat,ca in anul 2000 nu era euro....

Si daca iti este asa de bine in Canada si esti asa de plin de bani,de ce simti nevoia sa intrii pe forumuri romanesti si sa razi de noi aia care muncim.

Iti spun eu de ce,pentru ca acolo te trateaza toti ca pe ultimul om,iar tu trebuie sa fi mereu umil si servil,iar aici pe forum te eliberezi si tu ca sa scapi de frustrari.

Eu îți zic că...”banii n-aduc fericirea!” că altfel ți-ai vedea de banii tăi și n-ai mai pribegi pe forumuri unde omenii își mai ”plâng de milă”!E în firea lucrurilor să facă asta...

Tu ..ca mare barosan, ce faci!? Îți permiți să ne dai lecții de moralitate și să ne înveți ce ar fi bine pentru noi ...sau ce ar fi bine pentru tine și anturajul tău!?

Să-ți spun ceva (care te-ar putea surprinde) eu nu mă milogesc la nimeni!Pur și simplu nu pot accepta nedreptatea ...de orice fel!

ȘI dacă tu luai 400 de euro în 2000(în Ro??) ...tot nedreptate e !Chiar dacă ție nu ți se pare așa...tu luai banii ăia din spatele nostru a ”fraierilor” care muncea pe salarii de mizerie să țină în spate vre-o câțiva profitori ai momentului!

Orice bogăție adunată undeva... are echivalentul în sărăcie în altă parte!Ăsta e capitalismul...și tu nu înțelegi asta...odată ce te-ai văzut cocoțat pe sacul de bani!

Dar, sigur ...te consideri buricul pământului ...și tot ce ți se întâmplă, ți se cuvine,NU!?

Și ai tupeul să te uiți la ”fraierii” care muncesc pentru ceva bănuți...ca la niște milogi!?

Dacă ție ti-a surâs viața ...crezi că ai dreptul să judeci pe alții care n-au avut norocul tău!?Eu zic că ar trebui s-o lași mai moale cu astfel de aroganțe inutile!

Probabil că vorbesc la pereți...pe unul ca ține (cu nasul pe sus) nimeni nu nu-l mai poate convinge de nimic!

Tu ai făcut,tu ai muncit,tu ai răsturnat pământul ...deci, totul, ți se cuvine! :rade:

Da...”alții stau pe forum și se vaită!” Asta e în mintea ta,nu!?? :95

El( @thunderer) se crede buricul pamantului.Pentru ca eu un umil roman am indraznit sa deschid topicul "Romania incotro" m-a si porcit urgent.

El ne considera pe toti niste fraieri si vine cu nasul pe sus sa se dea mare,ca are ciorapi de matase si noi umblam cu ciorapii carpiti.Mai bine cu ciorapul carpit si curat decat cu cel de matase nespalat.

Asa cu banii mei care-i am macar am cei 7 ani de acasa si nu ma iau aiurea de oameni.Degeaba are el bani daca nu are bun simt si respect pentru nimic.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări