Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

acum ne conduce un neamt :rade:

IN PRAPASTIE

Se vede ca nu prea stii ce prerogative are presedintele tarii! Daca-r fi asa cum spui ,apai fii sigur ca presedintele ar fi dizolvat parlamentul s-ar fi schimbat guvernul de mult! Dar asa, parlamentul si guvernul, in frunte cu stiti tu cine, ''fac si desfac'' in tara'' asta.

Ma intreb, citi din membrii acestui forum, stiu cum a fost pe vremea regelui. Nici cei mai in virsta membrii, nu stiu cum a fost, fiind copii pe vremea aceea.

Ce am invatat in scoala stiti cu totii. Comunistii, n-aveau nici un interes sa stim, cum a fost atunci.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Dar tu știi cum ar fi fost cu...!?

Sigur ...ați fi preferat să vă fure unii cu ”sânge albastru”...ar fi fost mult mai ”nobil” nu!? :rade:

Eu cred că lipitorile și cozile de topor...abia așteaptă să aibă pe unul care l-ar putea linguși și manevra ...pe o perioadă lungă de timp!

Să vezi atunci anturaje de lipitori în jurul lui!

Da tu de unde draku stii cum ar fi fost? Esti clarvazator? Din ce-am trait pana acum si inclusiv ce vad in zilele astea, pot macar sa ma gandesc ca poate ar fi fost mai bine.

Mai bine beleste ochii si vezi cine te fura acum, lasa supozitiile si presupunerile fata de aia cu 'sange albastru'.

Apropo, stii de unde provine expresia 'cu sange albastru'?

Nu te ingrijora, lipitori au existat si vor exista...acum unele se schimba o data la 4 respectiv 5 ani, altele raman pe pozitie indiferent de ocupantii vremelnici de palate.

Link spre comentariu

Ma intreb, citi din membrii acestui forum, stiu cum a fost pe vremea regelui. Nici cei mai in virsta membrii, nu stiu cum a fost, fiind copii pe vremea aceea.

Nu știu căți știu cum a fost...dar cred că multora(din sisținători) le plac poveștile cu prinți și prințese ...nobile,iubitoare, altruiste! :rade:

Link spre comentariu

G spune mai multe povesti cu sangele albastru:

1--Expresia vine din Spania medievală şi a apărut, cu pregnanţă, după Reconquista, adică eliberarea de sub dominatia maură. Nobilii care nu acceptaseră niciun metisaj cu arabii, pretindeau că ei au un sânge pur, albastru, spre deosebire de cei ce se amestecaseră cu maurii şi care ar fi avut un sânge impur. Încetul cu încetul această culoare a devenit şi preferata marii nobilimi ce au folosit-o în multe moduri: la costume, blazoane, cocardele decoraţiilor, aşa cum marii prelaţii au preferat culoarea roşie, (e cunoscut roşul cardinal), iar culoarea verde rămânând reprezentativă pentru oamenii de rând.

Cu timpul, expresia aceasta a căpătat şi o nuanţă de ironie.

2--Aceasta expresie isi are originea in epoca nobilimii franceze. Nobilii aveau mai multe "semne" de distinctie printre care si aceea de a avea piele alba (deschisa la culoare), dovada ca acestia nu erau expusi la soare si "nu munceau" pamantul precum taranii. Avand pielea foarte alba, venele (de culoare albastra) ieseau in evidenta. Astfel, expresia "sange albastru" isi are originea in aceasta epoca

3--Cianurile sunt substanțe chimice care conțin cel putin un grup cian (C≡N), care constă într-un atom de carbon în legătură triplă cu unul de azot.

Etimologia termenului:

Cuvântului cianură își are originea în grecescul κυανóς (albastru). Acest nume se datorează acidului cianhidric (germ. Blausäure, acid albastru), care a fost sintetizat prin tratarea albastrului prusic cu acid.

Întrebuințări:

Ca otravă, cianura de potasiu a fost utilizată în istorie de către Felix Iusupov, care a încercat să îl otrăvească pe Grigorii Efimovici Rasputin. Acesta însă a supraviețuit otrăvirii datorită doctorului său, care îi dădea adesea să înghită mici cantități din diferite otrăvuri, care contribuiau la imunizarea organismului.

La subiect:

In mod frecvent, dupa moartea detinatorului, tronul era ocupat de catre rude mai mult sau mai putin indepartate ale acestuia. Nobilii de rang inalt (conducatorii de state si familiile lor) se temeau de otravirea cu cianura, de aceea ingerau zilnic mici cantitati pentru a se imuniza. Astfel, sangele lor era "albastru", diferit de cel al oamenillor de rand.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu știu căți știu cum a fost...dar cred că multora(din sisținători) le plac poveștile cu prinți și prințese ...nobile,iubitoare, altruiste! :rade:

De unde stii ,ma rog? Din cartile de istorie, scrise de cei care-au preluat ''cirma'' dupa '47? Si eu, ca si tine, am crezut ce era scris in cartile de istorie. Mai tirziu, dupa ce am crescut,am discutat cu tata, care a trait vremurile alea.Imi spunea ca era bine si ca daca munceai aveai tot ce-ti trebuia. Cei certati cu munca si prieteni cu Bachus,o duceau rau. N-aveau ei atitia bani, cit puteau ei sa bea.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Eu zic că și atunci era cam aceeași mașină de manipulare a maselor!Și atunci ”bubuia economia” ...dar se murea de foame ...și țăranii nu știau ce-i aia pâinea!Nu degeaba s-au răsculat la 1907!Și atunci ...România era înțesată de lepre care sugeau din sângele românilor!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Eu zic că și atunci era cam aceeași mașină de manipulare a maselor!Și atunci ”bubuia economia” ...dar se murea de foame ...și țăranii nu știau ce-i aia pâinea!Nu degeaba s-au răsculat la 1907!Și atunci ...România era înțesată de lepre care sugeau din sângele românilor!

Poate ar trebui sa te documentezi, inainte sa-ti dai cu parerea. Lucrurile n-au fost nici pe departe asa cum erau prezentate-n istoria de dupa '47.

Link spre comentariu

Poate ar trebui sa te documentezi, inainte sa-ti dai cu parerea. Lucrurile n-au fost nici pe departe asa cum erau prezentate-n istoria de dupa '47.

Ești sigur!??

Hai să-ți spun eu ...țăranii erau niște smecheri(de fapt) și stăpânirea vremii ...i-a ”mângâiat” cu ceva glonțe!

Nu cine știe ce ...au omorât ”câțiva” tărani nemernici,pe care, oricum, se pot înlocui ușor!

Asta e istoria de acum!?Mâine, poinâine ...le vor face și statui celor care i-au împușcat ca niște câini!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Aviz amatorilor , iubitori de lipitori :

Dupa '44 , faceam un schimb cinstit cu popoarele sovietice : noi le dadeam graul , iar ei ne luau porumbul :) .

Era un schimb corect ?

Evident DA , pentru cei ce nu au mancat salam cu soia si nu aveau mancare pe cartela ...

In elvetia , viata era perfecta , in special daca aveai o pensie de stat de 28.000$ lunar , in conformitate cu ordinul Pobeda cu diamante , oferit de insusi Stalin .

Pe bune .

Editat de Victor
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări