Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Intotdeauna e ceva putred . Ca si in cazul Dinu Patriciu , care n - a murit ... dar de fapt a murit , inainte sa fie vazut in locuri publice etc . Am citit pe - aici si prin alte parti cum ca decesul regelui a avut loc cu mult inainte etc . In ultimul an a decedat de cel putin 5 ori . Sustin ( si au sustinut ) " persoane informate ", dupa cum am citit tot pe - aici . Nici n - ar fi fost nevoie , multi si - au expus " informatiile " public pe posturile nationale de TV . Cinste lor , si credibilitate ... a mai babana . Regele Mihai a fost ( si ) cetatean elvetian . Simplu cetatean , fara conotatii monarhiste . La ei nu se exista asa ceva . A decedat pe teritoriul elvetian . Acolo , ca si la noi , se elibereaza certificat de deces . Cu data , constarea medicului etc . Nu stiu cine si - ar pune pielea in saramura pentru " conspiratie ". Sincer . Prin alte parti , legea e suverana si sfanta . Elvetia e unul din acele locuri . Ma rog , n - am auzit sa fie altfel . O tara care traieste ( si ) din banii planetei , depozitati traditional acolo , nu - si joaca credibillitatea la zaruri prin conspiratii obscure . Deci ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Unde e noutatea ? ... Ca era stabilit de mult . Ma rog , dupa stiinta mea . Succesiunea s - a stabilit cu ceva timp inainte . In fine , asta este ...

P .S . - asta cu decesul neanuntat se poarta la tarile democratice ... fosta URSS , actuala Federatie Rusa , Coreea de Nord , si ( inca ) altele cateva . Se poate detalia .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Gauss LIKE pentru #1026 :aplauze

In situatii care genereaza multa emotie ( fie ea negativa ori pozitiva ), ratiunea nu prea mai exista.

PS: Principesa Margareta redenumita "Regina Romaniei" pe site-ul lor... Un mare fas rasuflat, nici macar simbolic nu mai are semnificatie titulatura asta.

Link spre comentariu

Desigur . Acum , ca sa despic si eu firul in multipli de 2 ... parca mi - amintesc de o alta titulatura ... " Paul ( Lambrino ) de Romania ", atribuita legal , prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva ... ceva tot cu rezonanta princiara . De fapt un penal , cu conexiuni de " rudenie ", botez etc . , care a furat cu toate mainile ( nimeni nu stie cu cate , nici macar el ... ) , bunuri din avutia nationala . Si de care aparatorii democratiei , justitiei , economiei etc . ... aia cu telefoanele - lanterna , nu prea aduc vorba . O fi justitia oarba , dar parca prea multi o duc de mana ... si numai pe anumite carari . Oare toti din tara asta sant amnezici si cu ochelari de cal ? ...

P .S . - in traditia romaneasca , regii , domnitorii etc . au fost barbati . Nici o legatura cu alte traditii din Europa , Marea Britanie etc . , unde suveranul a fost si este femeie , iar sotul printz consort . Si acestea variabile prin secole . In fine ... cred ca sant numai chestiuni istorice ... viitorul ( cu implicatii reale ) regalitatii in Romania e incert , sa nu spun altfel . Nu e o dorinta personala sau nici macar parere ... doar o observatie , desigur amendabila ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

PS: Principesa Margareta redenumita "Regina Romaniei" pe site-ul lor... Un mare fas rasuflat, nici macar simbolic nu mai are semnificatie titulatura asta.

Tu nu iti dai seama ca nu e vorba de semnificatie ci doar de bani??

Titulatura nobiliara si regala e mostenita nu ca sa dea bine in fata lumii, ci ca sa poata controla mai departe averea regala (nu uita ca dupa retrocedari casa regala romana apare in clasamentul 300 cei mai bogati oameni din lume... si nu pe ultimele pozitii)...

Ca si semnificatie e egal cu zero daca nu ar fi si niste bani in spate...

De asta si fostul rege Mihai a modificat legea din constitutia veche prin care nu putea fi mostenitori ai casei regale romane decat descendentii de sex masculin si a permis ca si descendentii de sex feminin sa poata urma la coroana, tocmai ca sa nu se imprastie averea regala... stia el ce stie cu atatia urmasi, nepoti si stra-nepoti...

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Dumnezeu sa-l odihneasca,daca ar fi venit la conducere in 1990 alta ar fi fost soarta Romaniei.

Nu stiu,dar de la un timp vad numai moarte peste tot...intr-adevar avea 96 de ani,dar...tot moarte vad cand ma uit la stiri...si ma cam inspaimanta...

Totusi eu nu cred ca a trecut in nefiinta ieri,ci cu ceva timp in urma si au tinut ascuns ca sa-si aranjeze ei jocurile.

Sa vedem daca la inmormantare e sicriul deschis...(adica vine din strainatate in sicriu sigilat,dar il pun in alt sicriu deschis).

Era deja ramolit in 89! experienta in functia de conducator-oha! deci la ce ne folosea? aducea la conducerea tarii pe aia care promiteau executii in masa cu mitralierele pe stadioane? adica fostii tucalari membri ai partidelor istorice, ce aveau si ei 2-300 de ani, deci erau ageri la minte si ei!!

Deci in afara de faptul ca isi ''retroceda'' din dragoste fata de popor jumatate de tara, la ce ne era util un rege? de ce trebuie sa privim mereu in urma?

Regret moartea fostului rege, asa cum imi pare rau de moartea oricui, orice moarte nu poate decit sa ne intristeze. Restul, tot circul si cabotinismul gen casa regala a republicii, altete, printi si printese, tine deja de patologic. Alfel cum am putea considera niste oameni impopotonati cu tot felul de titluri care de care mai aiuristice? Oricum scopul l-au atins, se pare ca gasca de lipitori va fi subventionata de la bugetul republicii pentru a lupta impotriva acesteia!!!

Link spre comentariu

Răspunsul fostului suveran al României nu a fost însă unul simplu.

„Chestia asta cu numele e ceva foarte confuz pentru mulți oameni. Numele meu este Mihai, după cum știți. Nu vreau să fac prea multe explicații, dar, oricum, am să vă spun cum stau lucrurile.

Desigur, familia noastră se trage din Germania, din Sigmaringen. Carol I, primul rege al României, a fost un Hohenzollern, ca și bunicul meu. Dar asta a încetat odată cu bunicul meu. Așa că noi, de fapt, nu avem un nume de familie în România!

DE ACEEA IUBESC EI POPORUL ROMAN -AU SANGE DE DAC

PS .MAI ESTE UNUL TRAS LA INDIGO

Link spre comentariu

Era deja ramolit in 89! experienta in functia de conducator-oha! deci la ce ne folosea? aducea la conducerea tarii pe aia care promiteau executii in masa cu mitralierele pe stadioane? adica fostii tucalari membri ai partidelor istorice, ce aveau si ei 2-300 de ani, deci erau ageri la minte si ei!!

Ca sa punem lucrurile in ordine, caci de zvonuri si şopârliţe suntem satui: VC Tudor e ala de promitea executii pe stadioane. Sa nu incurcam borcanele.
Link spre comentariu

Ca sa punem lucrurile in ordine, caci de zvonuri si şopârliţe suntem satui: VC Tudor e ala de promitea executii pe stadioane. Sa nu incurcam borcanele.

Asa este! Bineinteles ca era o promisiune elecorala umflata cu pompa, bombastica, nutret pentru prosti, niciodata nu ar fi facut asa ceva, era orice altceva dar nu era tampit.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări