Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Istorie se scrie in aceste momente .

Urmeaza reactia familiei ... daca lipseste regele , familia se mai poate numi " casa regala a României " ?

Am sentimente impartite .

Ca om, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace , ca rege , aici e de discutat o gramada cat de bun sau rau a fost pentru România .

Detronat de catre propriul tata , tinut " sub papuc" de Antonescu , alungat si calomniat de catre comunisti , tinut pe aeroport de FSN , cu toate acestea nu si-a pierdut demnitatea .

Un singur lucru i se va reprosa : ca a mintit in proclamatia catre tara din 23 august 1944 .

In acel moment Romania nu semnase niciun armistitiu cu Aliatii !

Mai am de comentat o declaratie facuta la Budapesta , in 1989 .

Aia a fost o lovitura sub centura .

Dumnezeu va judeca si va face dreptate.

Link spre comentariu

Nu fiti ignoranti si rautaciosi. Regii Romaniei au facut Romania Mare, iar ultimul Rege Mihai I, a salvat Romania de la distrugerea totala din partea rusilor.

Ca Romania nu intra in preocuparile americanilor si englezilor ne-a fost de prost augur si am intrat fortat sub talpa rusilor.

Tot rusii insa (Gorbaciov, nu politicienii rusi) ne-a scapat de Ceausescu (asta pentru naivii care inca mai cred ca romanii l-au dat jos pe Ceausescu)

Condoleante familiei Regale si condoleante tuturor romanilor (de buna credinta) pentru pierderea suferita si trecerea sufletului Regelui Mihai I la cele vesnice.

Dumnezeu sa-l odihneasca.

Link spre comentariu

Acestea sant nimicuri . In curand , vor reapare " realitatile " de genul vagoanelor pline cu aur cu care regele a fugit in Elvetia , colectiile de tablouri , tezaurul de la rusi , si altele ... vanzarea Romaniei catre rusi etc . Rabdare sa fie .

P .S . - pentru postul 982 .

P .P .S . - deja s - a declansat corul de " aprecieri ", in toata media si in lumea politica .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu sunt convins ca a facut ce trebuia la 23 august 1944 .

A fost un act in acord cu elita politica a epocii din România si conducerea Armatei României .

Faptul ca la aceasta actiune au participat total intamplator si comunistii tine de conjunctura istorica , nu de motivatia si logica actului in sine ...

Si nu , nu a plecat din tara cu un tren plin de valori .

Ala a fost Carol al II-lea , cel care a compromis in mare masura monarhia in România .

Prin crimele si actiunile lui politice contrare intereselor României .

Prin decizia de a nu lupta in iunie 1940 . Compromitere a fost desavarsita mai apoi de minciunile si propaganda comunista .

Mihai I s-a aflat intre ciocanul si nicovala istoriei impreuna cu tot poporul român , dar a avut o reactie prea putin viguroasa .

Link spre comentariu

Se invata la o scoala a partenerului strategic si transatlanic :) .

Noi trageam de timp maxim 3 luni , amelocii aruncau peste Berlin bomba nucleara pe care au risipit-o in Hiroshima , rusii se kkau pe ei si se retrageau in Extremul Orient pentru a lupta cu jnapanezii , dar noi ramaneam liberi , cu armata intacta iar nemtii primeau fix ce au facut si ei altora .

Antonescu luase legatura cu amerlocii , parasutasera deja ofiteri de legatura cu noi , dar Mihai ( pe filiera engleza , ca sa se intample ad literam hotararile de la Teheran ) i-a suflat premiul I .

Din nefericire , istoria a fost altfel .

De aia toti ii asteptau pe americani ...

Au venit prea tarziu , Romania nu mai are elite , nu mai are suflu .

PS : pentru #988

Link spre comentariu

S - a vazut cat am tras de timp dupa ce diviziile blindate Gross Deutschland si Totenkopf au fost retrase de pe frontul din Moldova . In rest ... contacte ( zic toti ) au avut . Si pe filiera turco - iraniana ( Teheran ) , si altele ... Ma rog , istoria e cu ce s - a intamplat . Cu ce s - ar ( fi putut ) intampla , se ocupa politicienii ... si alte structuri , specializate in simulari .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări