Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Hei , doar românii pot suporta orice , doar din patriotism !

Așa ne-a învățat Sergiu Nicolaescu :) și capodoperele lui , plătite cu sudoarea frunții țăranilor români .

Despre valori , tradiții , cultură , educație sau familie nu ne-a învățat nimeni , le-am moștenit fiecare de la înaintași .

Despre poponăreală și vaccinuri " dedicate " românilor treaba e clară , doar USR e de vină !

USR , adică Uniunea Soros România :) .

De aia merge totul rău în România :) .

Link spre comentariu

Eeee , dom ' Victor ... se poate si mai rau :

http://www.click.ro/entertainment/stiri-ciudate/prima-casatorie-dintre-trei-barbati-recunoscuta-legal-grupul-avea

Ca tot vorbiram de Columbia ( un pic mai demult ... ) , funny , isn ' t it ? ... raiul " spatistilor " , cred ca " trag si pe nas " ( ca sa citez o tanti de la noi , fosta persoana importanta , se stiu ele care este ... si au fost la shopping , trei tanti singurele frumusele in tara straina , cu banu' gros si cinstit pe mana si pe American Express ... nu le - o fi fost urat ? ... ) !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Universitatea Columbia este / a fost " establishment-ul " majorității " elitei " de o anume etnie , elite emigrate definitiv din Europa de Vest .

Restul etniei a sfârșit cam rău , deoarece nu erau educați și nu aveau suficienți bani pentru plata " taxei de protecție până la îmbarcare " care le garanta libertatea totală de mișcare , iar în caz contrar , aveau să muncească până la epuizarea fizică definitivă cu intrarea pe ușa principală și ieșirea pe coș ... exemple clasice istorice sunt deja suficiente pentru o anume doctrină .

Link spre comentariu

http://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/stare-de-urgenta-intr-un-oras-din-sua-dupa-ciocniri-intre-nationalisti-albi-si-contramanifestanti-o-masina-a-intrat-in-multime-776459

Cand dai drumul la vorbe ... unii le iau in serios . Chiar daca esti in campania electorala . Mr . Trump ...scriam mai sus , are ( ceva ) probleme acasa ... S - a mai adaugat una ...Ma rog , unii au facut conexiunea intre declaratii ( sa le spunem ) nepotrivite din campanie ... gen " gard cu Mexic " , si altele ... imigranti etc ., care erau pur de palmares , nimeni nu credea ca inseamna ceva in afara de retorica tipica ( nu s - au materializat ) , si izbucnirea de violenta urbana , pe fond rasial , de care America n - a dus lipsa niciodata ! In fine ... probabil adevarul e ca de obicei , undeva la mijloc ! Doar ca se contabilizeaza , si vor creste presiunea ... entropia sociala nu scade niciodata !

Link spre comentariu

In cazul evenimentelor din Virginia, e interesant punctul de plecare.

Violentele apar cand se apuca unii sa demoleze statui.

La peste doua secole de la razboiul civil american, li se pune pata pe generalul Lee. Evident initiatorii actiunii nu erau "trumpisti". Nici fascisti sau membrii ai klu-klux-klan.

Uneori, datorita "temperaturii" evenimentelor nu mai observam cine a aprins bricheta si cu ce scop.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Nu am sustinut ca sant trumpisti . Sau anti ... Sa analizam ... a se vedea ce inseamna " white supremacy " , celebrul K .K .K . , and the others ... si cu cine " tin " ! Mai initiatori decat cu steagul pe strazi ... dupa mia de km cu van - ul , cine ar trebui sa fie ? Guvernatorul zice " go home " ... oare cui ? N - o fi stiind ce e la el " in curte " ? Sau se aplica stilul romanesc , au iesit sa " reziste " , in timpul liber din timpul programului ( platit ) ? De obicei ma documentez ( daca e nevoie ) , si nu scriu pana sant sigur . A se vedea si ce zic altii mai destepti , de pe la televiziunile lor . Am explicat foarte clar . Nu mai reiau . A se vedea mesajul transmis de presedinte referitor la evenimente ... " violenta vine din foarte multe parti " . I - a nedumerit pana si pe cei din nucleul dur al suporterilor ... seful e expert in declaratii pe care nici consilierii nu le pot ordona si " traduce " . Pai cine s - a organizat , reunit etc . ? Sa fi fost localnici ? Dupa legitimare , identificare si declaratiile de la sectiile de politie , se pare ca nu ... Sant curios ce va spune noul sef al FBI ... ca vechiul n - a fost bun , incepuse anchete cu " neamul " care spunea bancuri cu " avocatii " rusi ... n - a mai avut rabdare , decat in mijlocul campaniei . S - a declansat si o ancheta federala , de catre procurorul general . Parca si el proaspat schimbat ? ... In fine , nu mor eu de grija USA . A lui Trump si mai putin ... iar genul de dezordini ca cea de ieri sant periodic resuscitate , fiecare stie ca de catre ceilalti . Cel putin zece categorii ... Sugeram doar ca se adauga la evenimente neconvenabile presedintelui , cred ca va alege sa deturneze nemultumirile o " iesire " externa , in stilul argentinian cu Malvinas . Ca toti sant patrioti , se solidarizeaza daca steagul e dus in alte coordonate geografice , e nashpa daca mai ai reprosuri pentru " nimicuri interne " . Om vedea ...

http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-charlottesville_us_598f29c2e4b0909642973a6c

Trucaj ? Probabil ca da ... sau nu inteleg ce vad , mai degraba .

Si mai " pe romaneste " ... sepci cu Trump ? ... provocare , desigur ...

http://www.puterea.ro/externe/ultima-ora-trei-morti-si-zeci-de-raniti-dupa-o-noapte-de-lupte-de-strada-in-statul-american-virginia-ce-a-provocat-ciocnirile-dintre-nationalistii-albi-si-manifestantii-antirasisti-159160.html

Iata ce zice guvernatorul , reprezentantul suprem in statul respectiv ... ales de cetateni , c - asa - i la americani : la bruma mea de engleza , e fara echivoc .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu v-am inteles perfect punctul de vedere si argumentatia.

Ma intrebam doar cine a propus demolarea statuii generalului Robert E. Lee tocmai in mandatul lui Trumpescu, la doua secole dupa razboiul civil. Nu de aici a plecat tot balamucul ?

Despre demolatorii de statui spuneam ca nu sunt (clar) nici fascisti, kkk - isti si nici trumpisti. Mai degraba rezoneaza cu cealata parte a baricadei.

Am inteles, nu trebuie privit totul prin cheia pro/anti Trump, intrebarea de mai sus era simpla curiozitate personala.

... Sugeram doar ca se adauga la evenimente neconvenabile presedintelui , cred ca va alege sa deturneze nemultumirile o " iesire " externa , in stilul argentinian cu Malvinas . Ca toti sant patrioti , se solidarizeaza daca steagul e dus in alte coordonate geografice ....

Nu cred (totusi) ca va fi abordata "rezolvarea" de acest tip, desi ar avea sanse de reusita suta la suta in cazul SUA. Trump nu e Galtieri si SUA nu e condusa de o junta militara, dupa cum se vede nici Trump nu poate face (chiar) ce vrea :rade:

Link spre comentariu

Aveti dreptate . Altfel , cred ca trebuia lasata comunitatea sa - si rezolve problemele , fie ele si cu statui ... nu sa se organizeze desanturi ... se vede la ce au dus . Sincer , vreau sa vad pe unde scoate cel mai puternic om din lume camasa ... m - am uitat adineauri la ceva posturi americane , incepand cu CNN ... si pe la straini . Aproape unanimitate ... Altfel , strict tehnic vorbind , mai ales militar , presedintele USA cam poate face ce vrea . In minutul 1 ... Congresul se poate opune taind fonduri ... presedintele abroga 60 de zile decizia etc . Poate fi demis mai greu ca la noi ... In fine , diferenta fata de cei pe care - i stim noi , e ca actualul e dominat de impulsuri si voluntarism , nu de sfaturi cu staff - ul . A schimbat consilieri ... partidul din care provine nu - l cenzureaza ... afla lucrurile dupa ce se intampla . Sa asteptam ... eu cred ca vom afla ( destul de repede ) !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Parca ma ia cu " rece " . Sa speram ca iesim macar cum santem , nu ca as fi multumit . Dar am senzatia ca santem intr - o " serie neagra " , prea lunga ... unde incasam , daca nu ne dam singuri la gioale . Ma rog , oi fi eu prea sceptic sau cu perceptia alterata ... ar fi bine . Asta ar insemna ca se vor intampla lucruri favorabile si corecte , pe care eu nu le - am banuit sau le - am interpretat gresit . M - as bucura , sincer ...

Link spre comentariu

Pe plan global , totul se va lămuri până la jumatatea lunii octombrie , inclusiv pe plaiurile mioritice .

Victore,ceva maculatura scrisa ai? Ai mai zis ca-n Februarie (trecu si 2016, dar si 2017) se "lamureste" cu Romania. Eu inca astept.

Imi esti mai tolerabil in ultima vreme (dpdv geopolitic),dar iar ne iei cu nostradamisme?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări