Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Nu crede eu ca se va intampla ceva ( rau ) . Toti declara ca e ( doar ) for self - defence ... ca tot mapamondu' care are bip - bip - bip . Doar al treilea urmas al dinastiei luminate din N .K . n - a aflat , si de - aia nu i se permite accesul la masa tarilor cu valiza si buton ... care la ei e sub forma de lant uman ( telefonul fara fir ) , din motive de austeritate , redundanta si pastrarea secretului !

Editat de gauss
Link spre comentariu

De curand a fost un mare accident de mina cu 200 de morti in Coreea de Nord.

Sapau la galeriile pt urmatorul test nuclear subteran al purcelusului de Guineea di Coreea...

N-ar fi exclus sa-i puna pana la urma pielea pe bat oamenii muncii.

Eeeee ... propaganda dusmanoasa ! Eu am citit comunicatul oficial ... au murit doar 100 in accident , ceilalti 100 au murit in operatiunile de salvare ! Asa se mistifica adevarul ... De altfel , cred ca a fost si oleaca de ghinion . Niste nene ... cica geologi , dintr - o tara capitalista ostil - dusmanoasa , s - au enuntat ( de parca le - ar fi cerut cineva parerea ) , ca ar fi posibil sa se surpe natura , in urma precedentelor succesuri nucleare , din motive si anume de subrezeala masivului muntos . Daca se abtineau , sa nu cobeasca , poate nu se intampla . Umbla vorba ca de fapt sapau la un nou adapost anti - bombardea , pentru familia ... pentru familia ! Si au vrut sa - l faca conform indicatiilor pretioase , cu piata , pajisti , muntii patriei , partie de schi , gratare , disneyland si vedere la mare ! ... si s - a surpat caverna ... dar sigur nu va scapa nepedepsita ... mama lor de imperialisti ! Altfel , s - au gandit si la noi :

http://www.express.co.uk/news/world/848798/north-korea-news-nuclear-war-usa-europe-france-kim-jong-un

http://www.reuters.com/article/us-northkorea-missiles-nato/nato-chief-urges-full-implementation-of-north-korean-sanctions-to-counter-global-threat-idUSKBN1D007J?il=0

Editat de gauss
Link spre comentariu

Doar n - o fi asa de nechibzuit ... sper ca nu e decat un fanfaron tipic asiatic . Altfel , cred ca America are destul potential militar sa paralizeze Coreea de Nord fara sa recurga la arsenalul nuclear , ar fi un prilej ( si precedent ) deosebit de periculos sa umble si altii la butoane ... pe simplul motiv ca altii au facut - o deja , s - ar duce de rapa toate tratatele , conventiile si cutumele ... micul regat asiatic e vecin cu China si URSS , " praful " se va duce si la ei .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Fiecare " boomer " , si una din trei rachete balistice ( intercontinentale ) terestre din silozuri are in loc de ogiva nucleara , fie si MIRV , unul sau mai multi sateliti de comunicatii , observatie si cu alte destinatii ( GPS etc . ) . E procedura updatata si upgradata inca din anii razboiului rece ... dupa cum cred ca intre primele lovituri " vestice " sant si cele cu EMP , deja testate in Irak si Serbia , acum ajunse la generatia a treia . Ma rog , barfe pe ici - colo ... cum ca vor aparea la lumina si alte chestii din pusculita atotcuprinzatoare a imperialistilor cruzi , nemilosi si lipsiti de fair - play , a se citi USA si aliatii ... un exemplu , deja testat " in combat " , pentru iatacurile prezidentiale si alte pivnite si pesteri cu minuni si comori ... numai ca Aladin e ( acum ) personajul de ( din ) N . Koreea .

https://en.wikipedia.org/wiki/GBU-43/B_MOAB

Editat de gauss
Link spre comentariu

Citeam undeva ca tocmai de un atac cu puls electro-magnetic cu bomba nucleara deasupra SUA se tem unii cel mai tare, pentru ca ar bloca totul, incepand cu alimentarea cu curent elecrtic, retele de calculatoare, retea de sateliti... rasnita de cafea, cuptor cu microunde, etc...

Dar mai e o chestie... coreenii au multe submarine, e drept diesel, dar care pot duce respectivele bombe nucleare si care e posibil sa vina pana pe coasta de vest a SUA.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

EMP - ul e un efect secundar al exploziei nucleare , ponderea lui e mica . S - au efectuat teste la ultimele explozii atmosferice , cand erau deja echipamente cu semiconductori . N - au fost asa tragice ... O lovitura nucleara cu maximizarea EMP ... nu stiu daca e la indemna N . K . Sant si multe legende aparute odata cu explozia internetului " popular " , in care se pierd ordinele de marime ale efectelor unor fenomene . Mai e un aspect , un pic mai " retras " din analizele de pe net . O racheta intercontinentala balistica nu are numai plecare de la sol . Are si ( teoretica ) sosire la tinta , de dorit intreaga si cu ceva precizie . Pana la cele cu capete MIRV e drum lung . Cea coreana , ultima si cea mai puternica , s - a rupt in bucati la reintrarea in atmosfera terestra densa . E un fenomen pe care USA si URSS l - au rezolvat cu multa greutate , si teste succesive de ordinul zecilor de lansari . De vazut daca Coreea va urma aceeasi cale ( timp si resurse ) . Ma rog , vorbim discutii . Cu submarinele ... sant modele vechi si zgomotoase . Ar trebui sa fie relativ usor detectate si urmarite , plecarea lor de la baze nu poate fi ascunsa . Porturile se pot bloca usor prin parasutare de mine antisubmarin , plus restul masurilor cunoscute . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

coreenii au multe submarine, e drept diesel, dar care pot duce respectivele bombe nucleare si care e posibil sa vina pana pe coasta de vest a SUA.

monitorizarea "a tot ce misca" este unul din avantajele USA. Nu pot rusii sa se fofileze pana pe coasta americana si tu crezi ca ar fi mai breji coreenii? In plus americanii mai au si 2 ogari in zona: Coreea de Sud si Japonia care latra la cea mai mica miscare. Ambele tari sunt foarte vigilente pentru ca sunt in prima linie si sunt in "bune relatii" cu umflatu' care se crede jupanu' jupanilor.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări