hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 La nivel de bârfă pe la colturile internetului , unii susțin că reactorul nuclear cumpărat de saudiți de la francezi pentru desalinizarea apei Golfului , are și un alt scop . Acela de a produce material fisionabil , pentru recuzita folosită în filmarile din Yemen . Da , este un război clasic , prin proxi sau intermediari : Saudiții contra Yemen . In traducere libera : SUA contra Iran . Exact ! SUA au aliați pe saudiți , iar Iranul pe Yemen . Asta spune multe ... Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Acum , daca tot barfim ... Iranul , mare petrolist ( numai romanii ce rafinarii au facut p ' acolo ... ) , sustinea ( si sustine ... ) ca programul sau nuclear este DOAR pentru " o sursa alternativa de energie " . Suna cunoscut , nu ? ... Altfel , total de acord cu " taberele " . Mai ales ca sauditii au decis sa dea ceva bani pentru victimele de la Turnurile Gemene , fiindca , n ' asa , atentatorii cam erau de bastina de prin ... , basca contractele suculente pentru " pocnitori " , ciugulite de omul de afaceri Trump ... https://www.cnbc.com/2017/05/20/us-saudi-arabia-seal-weapons-deal-worth-nearly-110-billion-as-trump-begins-visit.html Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Saudiții nu au mancat usturoi și nici ... Am găsit un posibil răspuns hazliu la postarea Dvoasta despre activitățile culturale din Kaliningrad , prin care rușii dovedesc că regiunea era locuită doar de ei în fericire și bunastare : https://video.twimg.com/amplify_video/892820276764913667/pl/OC1hO-t90NxaiP5E.m3u8 Norocul lor cu vikingii , teutonii , suedezii sau tătarii că rămâneau fii ploii în tundră , taiga sau la mama dracu' . Civilizarea și creștinarea lor ne-a adus numai belele ... Editat August 12, 2017 de Victor Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Ce sa facem ... ar trebui sa privim in viitor ! Cu ce asteptari si eventual rezultate ... asta chiar ar fi o discutie . Desi sant cam sceptic ... Ma rog , titlul topicului ar indemna la asa ceva ! Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Cum ce să facem ? Așteptăm ca dulăii cei mari să se încaiere până la anihilarea totală , iar noi vom lua osul cel mare , ca răsplată legitimă pentru răbdare și înțelepciune . Noi suntem de aici , aici rămânem . Nimeni nu e nemuritor ... Daca e să murim , asta e , murim . Da' cu ei de gât ... și luăm cât mai mulți cu noi ! Editat August 12, 2017 de Victor Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Suna incurajator . Sincer . M - as bucura de o asemenea evolutie . Macar pentru urmasi . Dar ... mai e un dar ! Ramane sa vrea si establishmentul " national " ... aia de " dau " cu pixul ( stilouri Mont - Blanc , d ' alea de protocol , groase ca trabucurile ) , nu stiu dar parca privind in urma ( nu foarte ... ) , si un pic astazi ... ma opresc aici . Am inteles ca urmeaza sa ne viziteze macroul , sa aduca ucazul de la " mentoarea " lui ... alaturi de ceva transe de " refugees " , urmasi de - ai lui Voltaire , bineinteles , ca la ei nu mai incap , si s - au plictisit , se tin de zburdalnicii ... bineinteles omise de la stiri de media noastra preocupata de alta - una ( si buna , sau mai putin... ) : http://www.telegraph.co.uk/news/2017/08/09/french-soldiers-hit-vehicle-paris/ Hamou ... parca n - am " prins " la franceza asemenea patronimic ... ce se schimba si manualele astea ! Ma rog , eu n - am prins nici d ' ala de sport , cum se cere acum(a) ... doar sportul , in " particoler " ! Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 Gerontofilu' macrou aduce vorbe din Califatu' Francez : pricaz , ucaz și orice altă poruncă din partea Germanistanului , dar trebuie și aprobarea expresă " se avizează favorabil " în colțul de sus , dreapta , din partea lui Trumpescu , cel de pe scaunul cel mare din Sala Tronului . Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Sa fie ( cu supusenie ) primit ... cale legala , numa' ca decidentu' pare ocupat cu alti zurbagii ... am o senzatie de deja vu . Sincer , si daca nu vrea ... trebuie sa faca ceva cu " inamicul " din anii '50 ... nu prea ( mai ) e foarte popular pe - acasa , toti vor ( si fac ) tot felu' de anchete si investigatii ( nu medicale ) , iar al 3 - lea membru al dinastiei Kim ( c- asa - i la puterea populara ... ) l - a pus cu spatele la zid , deja nu si - a respectat zicerile anterioare ... in America nu - i ca la noi , votantul tine cont ( are cine sa - i reaminteasca ) , si nu poti sa spui californienilor si texanilor sa se obisnuiasca cu ideea ca vor fi noua Hiroshima , ca dau cu tine ( la propriu ) de pamant , degeaba femeie tanara acasa ( si nu numai ) , si banet " fara numar " ... poporu' e contondent ( fie si prin reprezentanti alesi ) . Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 Nu cred , lipsește factorul surpriza , conform doctrinelor militare acceptate in prezent ( http://www.armyacademy.ro/reviste/1_2002/art5.pdf ) la care eu apreciez in mod deosebit conceptul de luptă în adâncime , a lui V.K. Trandafilov . Datorită acestei doctrine , sovieticii au reușit sa zdrobească formidabila mașină de război germană , iar înaintea ei , pentru incalzire , i-au spulberat pe japonezi , în 1937 . Desigur , o parte a acestei doctrine a fost revendicata de germani , ca fiind " blitzkrieg " , dar generalul Tuhacevski , cu așa numita armată siberiană a folosit conceptul blitzkrieg înaintea Führerului . Evident , armata sovietică , per ansamblu , nu a scos capul din pământ până când armata lui Tuhacevsky nu a rezolvat " elegant " bătălia de la Stalingrad . Da , exact , despre ei era vorba , despre " vânătorii " siberieni . Pana la intervenția lor , soldații sovietici mureau minim câte 10.000 pe saptamana , deoarece erau conduși de politrukul Nikita Hrușciov , ăla care a dat Crimeea ucrainenilor și la 15 ani după război , când a demobilizat marea armata sovietică , a colonizat Moldova cu toate națiile de ucigași , pardon , soldați eliberatori . După " eliberarea " Europei de Est in mai "45 , armata cu pricina s-a întors înapoi , în extremul orient siberian , pentru ceea ce avea sa se numească batalia din Manciuria . Acolo , istoria spune ca iar au schimbat harta politică a globului , fericindu-i pe cei din rasa galbena de binefacerile lui Marx , Engels si Lenin . Desigur , iar i-au spulberat pe japonezi , așa cum stă bine unei rase superioare : mașina de ucis perfecta este rasa alba , am mai scris asta ... De remarcat ca doar Tuhacevsky a aplicat doctrina lui V.K. Trandafilov , restul armatei sovietice era condusă de politruci , deoarece Stalin a făcut o epurare in 1937 , din care Tuhacevsky abia a reușit să scape cu zile ... După război , au analizat ce a fost bun si ce a fost rău , și au considerat că doctrina trebuie să rămână secretă , până la jumătatea anilor "70 , când a fost împărtășită ( partial ) și celor din Tratatul de la Varșovia . Varianta completă a doctrinei nu este publică nici în prezent , chiar dacă acum se lucrează la un cu totul al nivel de strategie și planificare , se folosesc supercomputere pentru planificarea logisticii , simularea luptelor și alegerea variantelor optime , de către toți " jucătorii " de pe glob . Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Pai ... ce sa zic ! Pentru N.K. si Venezuela nu trebuie surpriza . USA se poate bate la modul real , a la West Point , cu tot globul . Balanta strategica spune ca au " mai mult " la toate categoriile , decat ce urmeaza insumat . Fiind ele Rusia , China si India . In aceste conditii , cred ca toata escaladarea are rolul de a pregati comunitatea internationala , batalia se va castiga inainte sa inceapa . Partea militara va fi ca punctul dupa semnatura . Ce n - a inteles micul satrap ( care nu reuseste sa aiba un cumnat , de reputatie buna ce are la el acasa ) , e ca la masa celor cu butoane rosii nu se intra cu forta , intempestiv , si cu " strigaturi " . Trebuie timp , persuasiuni , balet diplomatic . Nu rezolvi totul inhtr - o vara . Ar putea sa inteleaga ... Rusia tace , in limbajul lor inseamna ca chestiunea a devenit neinteresanta , fiind deja transata si de domeniul trecutului . China n - are ce face , nu mai poate poza in aparatorul oprimatilor democratici care ameninta Olimpul cu bombardeaua , ce - i ingrozeste e rasturnarea raportului regional de forte , disparitia singurului aliat din proximitate si faptul ca Marea Coreea va fi Coreea de Sud dublata , cu zacamintele rare din Nord si o noua avalansa de Samsung , Hyundai si Kia . Ma rog , poate fi o interpretare posibila . Cred ca ne vom lamuri rapid . Despre rusi , un pic mai incolo ... Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 Uite un anume punct de vedere : http://10tv.md/2017/08/12/eliberatorii-ne-au-ucis-strabunii-peste-1-milion-si-jumatate-de-basarabeni-ucisi-de-rusi/ Cea ce mă intrigă este că nimeni ( eheee !!!! ) nu a reacționat diferit la faptul că o afirmație anterioară a fost eronată / distorsionată cu bună știință . Este vorba de faptul că un anume general sovietic , menționat anterior , a fost " epurat " prin mijloace specifice , în 1937 . Da , știți că îmi place să mă joc cu anumite valori ... specifice . http://10tv.md/2017/08/12/eliberatorii-ne-au-ucis-strabunii-peste-1-milion-si-jumatate-de-basarabeni-ucisi-de-rusi/ Deja totul e clar , cine sunt victimele și cine sunt ocupanții . Atenție , nu există ,nu a existat și nu va exista vreodată limba moldovenească , dar există limba română , deoarece avem aceeași strămoși megleno-iliro-traco-geto-carpo- daci , care aveau exact aceeași limbă , și aceeasi cultură ! Viitorul va decide ce și cum , noi nu avem încă ( dar luptam până la unul ) o șansă oarecare să schimbăm ceva în mentalul Europei Vestice . Link spre comentariu
ex.escu Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 In 1920 armata condusa de tov.tuhacevski a suferit o infrangere in fata Warsoviei...gen. Sikorski, unul din conducatorii trupelor poloneze nu a fost uitat si a platit cu viata in 1943 ;in 1942,in toamna,au fost 2 operatii distincte,'mars' in sectorul central,trecuta sub tacere, si 'uranus' in cel sudic. Operatia mars a esuat ,cu pierdert grele pentru rusi datorita faptului ca germanii aveau suficiente unitati mobile in zona, care au separat blindatele sovietice de infanterie si le-au anihilat pe rand. In sectorul sudic,in ciuda avertismentelor privind iminenta unui atac si a cererilor de armament greu,unitatilor romanesti le-au fost repartizate doar 6 tunuri antitanc de 75mm pe un front corespunzator unei divizii, unitatile romanesti au rezistat primelor 2 atacuri,dupa al treilea urmarile sunt cunoscute.... P.S.:La sfarsitul lunii iulie 1919,dupa 3 actiuni ale armatei ungare in Transilvania a fost dat ordinul de a lansa contraofensiva ;armata romana a executat ordinul si in conditii grele ( superioritate in armament automat a armatei ungare,vreme,consilieri cu stea in frunte,etc.) a cucerit la 3/4 august 1919 budapesta...gurile 'rele" zic ca acesta a fost o actiune de tip blitzkrieg... Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Polonia ... ce destin tragic ! ... Cateodata trecutul urmareste inexorabil : https://en.wikipedia.org/wiki/2010_Polish_Air_Force_Tu-154_crash https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-04-09/poland-searches-for-smolensk-truth-seven-years-after-jet-crash Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2017 Autor Partajează Postat August 12, 2017 Tragic ? Nici vorbă ! O națiune mândră total nejustificat , dar cumva total diferită de stramosii lor , cei ce au scris istoria Europei medievale și au semnat-o cu nume de coșmar pentru ruși , turci etc . Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) Ma rog ... sa fii atacat simultan de Germania si Rusia , sa ai lagare de concentrare pe teritoriul tau , si genocid de genul ... , sa pierzi teritorii , sa - ti muti populatia dezradacinata pe ale altora etc . https://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre https://ro.wikipedia.org/wiki/Evoluția_teritorială_a_Poloniei#Al_Doilea_R.C4.83zboi_Mondial Eu cred ca e un pic de destin tragic ... putem diferi la pareri , unanimitatea e buna doar la vot ! ... se stie el care ... Editat August 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate