Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Evident , limitările tehnologice au făcut diferența între speranțele zilnice și visele nocturne .

In prezent , avem voie democratic să visăm ( și ) ziua .

Oricum nu contează .

România a fost și va fi / este același , dar dacă discutăm de generația noastră , este apropiată oarecum ca nivel tehnic de evoluție sau cultural cu întâmplările anilor '30 .

După noi , urmează potopul ?

Editat de Victor
Link spre comentariu

Nu . Nu mai urmeaza nimic ( previzibil ) . Programul Partidului se scrie ( acum ) in alte cancelarii , e transmis secvential gauleiterilor care - l pun in aplicare , prin metode si mijloace specifice . Promotorii remunerati sau voluntari , din convingere , sant peste tot , si p' aici ... O fila directoare pe urmatorii ani va avea loc ( se va scrie ) maine . Ca toate lucrurile bune , toamna ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cașa ( supă ) și samagoancă ( distilat de fructe sau rachiu ) erau noțiuni specifice limbajului românilor ( !!!! ) din fosta zonă industrială brașoveană ASTRA , în timpul ocupației sovietice , cu ocazia serbărilor câmpenești obligatorii la " dacha " , adica în casa de la țară , cu ocazia sfârșitului de săptămână a inginerilor din industria cu destinație specială , în scopul refacerii capacității de muncă ...

Link spre comentariu

Cunosc noțiunile cu pricina încă din copilărie , nu e cazul să mă convingeți de binefacerile sistemului său de contrariu .

Abia la mijlocul anilor '60 părinții mei ( de origine 100% români ,tata având origine burgheză vâlceană , cu studii la limita epocii , absolvite la o facultate muncitorească ( !!! ) din Timișoara , a scăpat de epurarea standard din MFA , mama fiind de origine " sănătoasă " adică fără avere :) ) au primit locuință de serviciu ( garsonerie :) ) în București , în cartierul Drumul Taberei , că asa erau vremurile alea .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Nici nu intentionez . Istoria e acolo ... trebuie doar cautata . Eventual a nu se opri la prima descoperire ( facila ) , e pusa acolo pentru superficialii grabiti , convinsi dupa aceea ca detin adevarul adevarat , unic , integral si imuabil . De dragul cunoasterii ( intr - un pas ) , ar comite si comit multe ... nu toate involuntare . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Peste câțiva ani , toate acestea vor fi considerate niste ciudățenii ale istoriei :

f7d0701073a3af0867c576852478478f.jpg

Eu nu o sa uit si nici nu o sa consider toate acestea niste ciudățenii ale istoriei!

Aveam vreo patru anisori cand imi dadea mama o hartie de trei lei si ma trimitea la nea Vanghele (Piata Sfantul Gheorghe) sa cumpar o paine neagra cu cartofi si sa cer cincizeci de bani rest.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări