Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Pai 17-20% <=> o minoritate si nu o majoritate deci atunci ma intreb: ce au bozgorii aia de nu vor sa invete limba romana? Cei 80-83% din maghiari cum de vorbesc romaneste? (nu ma deranjeaza ca vorbesc stalcit! nu-i usor sa vorbesti doua limbi, dar macar dau dovada de buna credinta). Deci 83% sunt prosti si bozgorii aia este destepti???
Si eu am citit ca nici maghiarii nu se inteleg asa bine cu bozgorii aia din tinutul secuiesc. Deci bozgorii se cred cu doua perechi de oo sau cum?
Ma mai intreb: daca nu stiu boaba de romaneste cum naiba de nu au buletin (carte de identitate) in limba maghiara? Nu-i o discriminare sa dai carte de identitate in limba romana unui bozgor care nu stie boaba de romaneste? Culmea este ca daca ii injur de mama pe aia care zici tu ca nu stiu boaba de romaneste imi raspund in secunda 2.
Ma mai intreb, romaneste nu stiu, dar nu stiu nici ca pe institutiile statului (primarie, prefectura, etc.) trebuie sa arboreze drapelul romanesc?
Mie sincer imi miroase bataie de joc din partea bozgorilor. Se cred nu cu doua ci cu patru perechi de oo.
P.S. Chiar in scolile lor de limba maghiara limba romana se studiaza macar la nivel de limba straina si este obligatorie deci unul care are 18 ani macar o boaba de romaneste trebuie sa stie. Ca bozgor sa pretinzi ca nu stii boaba de limba romana mi se pare sfidare.

Citind ce ai scris si vazand si cat de repede ai replicat, imi dau seama ca nu ai citit ce am scris mai sus decat cel mult superficial si eventual intelegand tot ce vrei dumneata, si mai ales nu te-ai obosit defel sa dai vreun clic pe acele linkuri ca sa afli si sa intelegi si parerea celor ce cunosc situatia legata de invatarea limbii romane in scolile cu predare in limba maghiara (care nici macar nu sunt pareri ale minoritatii maghiare, ci a unora "de la locul faptei" si... "din sistem"!).

Dealtfel, acesta este si motivul pentru care textul dumitale contine anormal de multe semne de intrebare in conditiile in care raspunsurile existau deja mai sus; nu ai incercat defel sa vezi raspunsurile, chiar daca erau deja disponibile acolo, asta pentru ca de fapt nu te intereseaza sa le afli, fiind evident ca esti inca in situatia in care te intereseaza doar sa expui constant o parere proprie deja existenta. Iar dintre cei ce procedeaza astfel, spus direct, cei ce se remarca in discutiile precum cea de fata prin utilizarea obsesiva a cuvantului "bozgor", au din pacate sanse minime sa iasa din aceasta situatie.

Link spre comentariu
Eu zic ca am facut un efort sa citesc un rahat de articol (daca chiar este real ce scrie acolo).
Cum naiba sa existe asemenea dialog la examen in Romania:
-Cum te cheamă?
-Tizenharom! (treisprezece, numărul biletului -n.m.)
-Dă-mi, te rog, buletinul!
-Nem tudom!
Discuţie reală profesor examinator – elev într-un centru de bacalaureat din Harghita, cu câţiva ani în urmă.

Hai sa-ti zic o faza: este asa de greu sa fi pus mana pe un dictionar maghiar - roman sa vada cum se spune: Nu vorbesc romaneste? Sau bozgorul crede ca isi spurca casa daca traind pe teritoriul Romaniei tine in casa un dictionar maghiar - roman. Invata tiganii romani plecati peste hotare in cateva zile niste cuvinte de baza (ca deh ai nevoie) si bozgorii chiar nici "Nu vorbesc romaneste" nu sunt capabili sa invete?
"NU există un mediu bilingv în această zonă". Pai nici in Iasi nu exista mediu bilingv, dar daca intrebi pe cei sub 50 de ani in engleza sau franceza nu cred ca ca iti raspund: Nem tudom!
"Iar Planul-cadru (despre care el nu ştie, că e prea mic) prevede şapte-opt ore de limbă maternă şi patru ore de limba română pe săptămână." Eu nu am avut 4 ore de engleza si 4 de franceza incepand cu clasa 5-a si totusi nu cred ca nu pot mai mult decat un Nem tudom!
Rahat din asta:
"A cui e vina ? Bineînţeles că trebuie să existe un ţap ispăşitor şi răspunsul principal e: a profesorilor. O să-mi permit un NU răspicat. Nu e a profesorilor, nici a elevilor, nici a părinţilor. O fi, poate, a istoriei care a făcut ca o parte din ţară să fie locuită în majoritate de oameni a căror limbă maternă nu este româna. "
nu inghit!!! Cu 4 ore de limba romana incepand din gimnaziu sa-mi spui ca nu-i vinovat nimeni cand bozgorul la examen in clasa XII iti spune: Nem tudom!
Ca tot veni vorba de Ion Creanga, de ce nu se pomeneste nimic de Sfantul Neculai si Calul Balan???
"Se aduc atâtea acuzaţii, atâtea injurii, se fac atâtea speculaţii privind exprimarea lor în limba română, încât o să aduc argumentele celui care a trăit acolo un deceniu: nu au cum să o înveţe. Nu le dăm nicio şansă. Nici dacă vor să o facă."
Atunci sa nu se mai predea nici o limba straina in scoala ca romanii nu au cum să o înveţe. Nu le dăm nicio şansă. !NU există un mediu bilingv în această zonă" (deci nici engleza nici franceza sau spaniola).
Abtine-te sa mai incerci sa speli pe creier romani in privinta situatiei bozgorilor. Sunt niste cretini care ne forteaza nou bunul simt crezand ca vor asupri din nou Ardealul. Si da am eu un dinte impotriva bozgorilor din tinutul secuiesc ca sunt singurii care nu vor sa se integreze. Ceilati maghiari din Ardeal cum de stiu destul de bine de romaneste si bozgorii vin in clasa XII la examen cu Nem tudom?
P.S. Poti da like cat vrei pe asemenea articole dar rezuma-te doar la atat.
Editat de vlad_2770
Link spre comentariu

O lunga perioada de timp, armata și biserica s-au aflat în topul încrederii românilor!

Mai nou, am aflat ca Armata i-a hrănit şi îmbrăcat pe minerii care au "restabilit ordinea" în Bucureşti, ca s-au gasit opt filme cu episcopul de Husi in ipostaze intime alaturi de barbati diferiti,

ca a apărut o înregistrare a unei conversaţii care ar fi avut loc între preotul Pomohaci şi un adolescent de 17 ani.

Myth Busted!

Link spre comentariu
Desigur ca nu, dar e demn a o mentiona ca sa stim ce greseli am facut in trecut.

Toti implicati, aia de sus de tot, sunt fosilizati. Dar un scuipat tot merita in fata, macar unul virtual.

Link spre comentariu

DW: Mr President, a major issue at the EU summit in Bratislava next week will be the refugee crisis. Will Romania follow the Federal Chancellor's line and work towards more solidarity on this issue, or is there the possibility that Romania will approach the Visegrad states and reject the refugee quota smoothly?

Klaus Johannis: From the start, Romania has said quite clearly that we want to be part of the solution and not part of the problem. This is what we have consistently pursued. It is perhaps not so well known that we have applied the decision even after we have voted against the quota after it has been hit. Romania is taking refugees - as many as they want to come to Romania, and they are not many. But this is only part of what we do. At Frontex, Romania is the second largest participant in Germany. This is how we see our task in dealing with the refugee crisis. We do not want to stand by and look, we want to participate, to help.

Link spre comentariu

Pana sa ne primim cota de migranti alocata, noi ne umplem cu aia ce sosesc in aceste clipe pe Marea Neagra.

Stai linistit, nu vor face multi purici aici. Ro reprezinta doar o tara de tranzit, tinta lor este occidentul :rade: .

Macar sub acest aspect suntem favorizati de "soarta" (realitati, conjuncturi de moment).

In schimb mi-e mila de occidentali (la modul cel mai serios). Efectele deja se vad si e doar inceputul. Populatia a inceput sa dezvolte noi reflexe, cum ar fi "uitatul peste umar" cand circula pe strada, combinat cu atentia sporita la tiruri si camioane. Nasol moment, cred ca nimeni nu-si dorea asta. Le Penn a fost pe locul II in recenta competitie electorala din Franta, ceea ce demonstreaza ca multi francezi sunt inca vii, percep corect realitatea si nu le-a disparut instinctul de autoconservare. In fine ...

Link spre comentariu

Vorbim despre turul II al alegerilor prezidentiale din Franta : Emmanuel Macron si Marine Le Penn.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/alegeri-franta-2017/alegeri-franta-pentru-prima-data-doi-candidati-antisistem-se-infrunta-in-turul-al-doilea-711377

Dupa primul tur, situatia era aceasta :

Macron - 23.86 %

Le Penn - 21.43 %

"Reprezentanta Frontului National a obtinut aproximativ sapte milioane de voturi, un record istoric pentru acest partid".

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări