Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Auzi ....cum vezi tu viitorul României ? Cumva fara minoritati etnice , eventual numai crestini ortodoxi care merg la biserica doar de Inviere , la spart de o saminta pina de ia lumina , apoi fuga acasa la bauta , de Craciun sau alte sarbatori nu prea se inghesuie lumea .

Societatea românească este bolnava pina in ultima celula , ca sa se schimbe ceva , ceva trebuie sa dispara toate generațiile care au peste 45 de ani .

Citesc pe aici diverse discutii despre arme , războaie , conflicte armate , multi din voi nu păreti doar pasionati de asa ceva ca realizări tehnice de virf , dați impresia ca va doriți cu ardoare sa participați la un conflict armat , va doriti sa ucideți sa distrugeți , eu acum ma intreb daca aveti si curajul necesar ....ca de vorbit discuții este usor de tot .

Am citiva prieteni militari care au fost in Irak si Afghanistan , toti spun ca este diferenta de la cer la pămînt intre instrucția cind nu ai cum sa dai colțul si misiuni reale cind poti muri , stiu un caz , un ofiter care dupa prima misiune in Afganistan si-a dat demisia din armata , a fost extrem de afectat de cele petrecute acolo , asa ca lasati-o mai moale cu atitudini gen Rambo , ala este film....fictiune .....

Viitorul ?

Îl văd fără UsR și fără poponăreală sau alte așa zise " valori " ale lui soros !

Da , nu percep că fiind un lucru rău naționalismul și patriotismul !

Șovinismul , da , este ceva rău , inclusiv legile stabilesc acest lucru, ba chiar stabilesc pedepse privative de libertate și restricționarea anumitor drepturi și libertăți cetățenești pentru săvârșirea infracțiunii de șovinism .

E simplu .

Chiar foarte simplu !

Restul lucrurilor sunt clare , veșnicia s-a născut la sat : românii se spală doar la lighean sâmbătă seara , duminică dimineață se bărbieresc pentru că trebuie să se ducă la biserica ( evident ortodoxă ) din sat și au fântâna lângă WC-ul din fundul curții :) .

Restul minorităților sunt ( în totalitate ) absolvenți de universități renumite și fac comunicări științifice despre metodele de stabire a sexul îngerilor ...

Sper că poti să pricepi care parte este ironică din textul de mai sus ...

Să depășim momentul rușinos ( pentru ipocriți ) , menționat mai sus și să trecem la istoria recentă :

http://adevarul.ro/international/europa/implicarea-rusiei-narcisismul-viktor-orban-scot-bucurestiul-harta-analiza-dan-dungaciu-petrisor-peiu-1_59ad9c8c5ab6550cb8a15a29/index.html

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Personal am declarat in repetate randuri ca razboiul e cel mai rau lucru care se poate intampla . In diferite topicuri , nu prea scriu la caterinca . Nu pe asemenea subiecte . Ar fi oarecum ciudat sa - mi doresc , mie si altora ceva rau in mod gratuit . Mama mea ( inca mai traieste ) , l - a vazut pe viu . Am de unde ma informa , am facut - o si de la bunici . Unul din ei a fost prizonier , si dupa ce s - au terminat ostilitatile . Destul de mult timp , n - a stiut nimeni nimic despre el . Asta ca sa folosesc o exprimare eufemistica , despre dorinta razboiului . Altfel , meseria unora este chiar razboiul . Mai ales daca si - o asuma in integralitate , nu numai avantajele . Nu esti militar pentru ceaiul de la ora 5 , sau agatat gagici fiindca ai uniforma . Nici macar pentru pensie ... Pana acum niste ani , se intampla fiecarui barbat valid , major si declarat apt , pentru o perioada de timp - stagiul militar . Curajul ... unii il au , altii nu . Sau invers . Oricum , ar trebui definit , macar intr - o abordare legata de armata si conexe . Altfel , razboiul nu se bazeaza pe curaj . Doar ( si nu numai ) pe ordine , constrangere si instinctul de conservare . Ma rog , pot fi adaugate si ceva motivatii - patriotism , empatie cu conationalii , si altele . Cuvinte din ce in ce mai goale de sens , de ceva ( multi ) ani ...

P .S . - povestea merge mai departe , tot cu incalcarea legilor si a constitutiei . Ar fi bine de citit , macar un alineat pe zi ... Nici astea nu mai inseamna mare lucru ... nici pe - aici pe forum . Macar pentru unii ...

http://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-fara-limba-maghiara-nu-te-poti-angaja-in-politia-locala-satu-mare/

Total off topic , dar trebuie sa va spun povestea unui prieten " Rambo " , unu care are in cap numai " batutul altora " , arme , munitii , etc .

Il iau o data cu mine la o vinatoare , ca ma tot f..a la cap , el nu vineaza , impusc un godac , ii intind arma ( Mauser Extreme Compo 300WM ) cu toate ca nu aveam voie dupa regulile vinatorii , ii zic " trage mă Rambo un glont in capul porcului , sa vad cum ochesti " , ăla nu ...ca mi-e tirșa , trage mă ca e mort , nu trag ca imi este mila , mila de ce ? De un porc mort ...pai băi Rambo ...cum rămine cu bataile si impuscatul daca tu nu ai curaj sa tragi cu o arma intr-un porc mort !

Cam asta este cu curajoșii care in caz de Doamne fereste ....ar da piept cu inamicul .

Asta este poveste de acum citiva ani , de atunci "Rambo" nu mai bate cimpii in prezenta mea .

Editat de viobio
Link spre comentariu

http://m.timpul.md/articol/catastrofa-bomba-nord-coreeana-testata-duminica-de-opt-ori-mai-puternica-decat-cea-de-la-hiroshima-117355.html

Cât despre arme , e OK , se vede cine se pricepe și cine pune botu' la manipularea vânzătorilor și dealerilor .

E normal că nu poți veni cu ceva superior într-o gașcă de desculți cu IJ-uri ... vei fi marginalizat .

Eu rămân fan Blaser R8 în calibrul 9,3x62 și Heym SR30 în 300 WM .

Da , reculul e destul de mare la cal 300 WM , dar la greutatea și înălțimea ta , totul e sub control .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

http://m.timpul.md/articol/catastrofa-bomba-nord-coreeana-testata-duminica-de-opt-ori-mai-puternica-decat-cea-de-la-hiroshima-117355.htmlCât despre arme , e OK , se vede cine se pricepe și cine pune botu' la manipularea vânzătorilor și dealerilor .

E normal că nu poți veni cu ceva superior într-o gașcă de desculți cu IJ-uri ... vei fi marginalizat .

Da , reculul e destul de mare la cal 300 WM , dar la greutatea și înălțimea ta , totul e sub control .

Stai linistit ca mai toti au inceput cu IJ , de exemplu prima mea arma a fost un IJ de 12 cu tevi bock , o am si acum si chiar o folosesc , cind vreau sa fac parada ....ma afisez cu Mossberg-ul 500 .

Mauser are recul foarte mic , comparativ cu AK47 ca am cam tras toti cu AK47 .

Ca fapt divers , nu o sa impusc si nu am impuscat in viata mea : capre , caprioare , cerb , urs , ris , sunt animale mult prea frumoase ca sa le omori , nu inteleg vinatorii care trag cu glonț si arma cu luneta in aceste animale , pai băi nene da-i animalului o sansa , ce sansa are animalul ala cind il impusti de la 300....500m holbindu-te prin luneta .

Respect celor care vineaza cu arcul , nu am auzit sa se practice pe la noi .

Nu inteleg ucigasii de : lei , elefant , girafa , hipopotam , cică pentru trofee ....

Eu impusc doar mistreti , cea mai mare plăcere , imi place sa ochesc in zona capului , pasari , iepuri .

Cea mai de kkat impuscatura ....un vitel , se umflase de la lucerna , nu mai avea scapare , mi-a fost o milă....am zis ca este mai curat asa decit sa se chinuie , un pac in cap si apoi glanda taiata .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Total off topic , dar trebuie sa va spun povestea unui prieten " Rambo " , unu care are in cap numai " batutul altora " , arme , munitii , etc .

Il iau o data cu mine la o vinatoare , ca ma tot f..a la cap , el nu vineaza , impusc un godac , ii intind arma ( Mauser Extreme Compo 300WM ) cu toate ca nu aveam voie dupa regulile vinatorii , ii zic " trage mă Rambo un glont in capul porcului , sa vad cum ochesti " , ăla nu ...ca mi-e tirșa , trage mă ca e mort , nu trag ca imi este mila , mila de ce ? De un porc mort ...pai băi Rambo ...cum rămine cu bataile si impuscatul daca tu nu ai curaj sa tragi cu o arma intr-un porc mort !

Cam asta este cu curajoșii care in caz de Doamne fereste ....ar da piept cu inamicul .

Asta este poveste de acum citiva ani , de atunci "Rambo" nu mai bate cimpii in prezenta mea .

De ce e off - topic postarea mea ?

" Citesc pe aici diverse discutii despre arme , războaie , conflicte armate , multi din voi nu păreti doar pasionati de asa ceva ca realizări tehnice de virf , dați impresia ca va doriți cu ardoare sa participați la un conflict armat , va doriti sa ucideți sa distrugeți , eu acum ma intreb daca aveti si curajul necesar ....ca de vorbit discuții este usor de tot . '

V - am citat din nou . ( Si ) la aceasta am raspuns . In nume propriu , de altii nu prea ma intereseaza . Asta in contextul de " vorbit discutii " , daca ( mai ) e voie pentru toti . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Da' la combatere de dăunători ( câini sălbăticiți , șacali , vulpi turbate etc ) nu te duci ?

La pus porumb , ghindă , sare , lucernă ... evident depinde de vânat .

La voi în grupa nu se obișnuiește întreținerea și gospodărirea fondului de vânătoare , doar recoltare ?

Ocolul silvic ce are de facut ? Crezi ca vinatul este gratis ?

De exemplu la prepelițe , pe miriște , trebuie sa le hrănești? Sau iepurii ?

In zonele de deal , unde sunt multi mistreți si au oamenii tarlale cu porumb , stii cam cit distrug , nu cit maninca , cit distrug ! Eu m-am lovit de asa ceva , stiu asta de pe vremea copilariei cind vara mergeam pe deal si faceam taraboi mare , focuri , pentru a speria mistreții.

Ratele sau gistele salbatice le hraneste cineva ?

Care grupa , te duci la vinatoare unde ai chef si cu cine ai chef .

Cind traia tata , mai desfacea cite un balot de trifoi,lucerna , veneau caprioarele si mincau noaptea , de multe ori stateam si le pindeam sa vad cum vin , oricum nu este nici asta bine sa faci , se obisnuiesc si pot fi usor braconate , ii spuneam lui tata ca daca are chef sa le hraneasca sa le duca in padure , departe de casele oamenilor , asta in perioada cind pamintul ingheta .

Asta se intimpla dupa ce a murit perechea de Ciobanesti Mioritici , cind traiau " cateii " nu se apropia nici o jivina de curte .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Care grupa , te duci la vinatoare unde ai chef si cu cine ai chef .

Nu e la curent cu noua legislatie. Noua de cativa ani... Ma mir,el care le stie pe toate.

Nu mai trebuie sa fii membrul unei asociatii de vanatoare pentru a fi vanator. Vanezi unde-ti place,alegand din ofertele de sezon de la asociatii/fonduri de vanatoare private,Congo,Zanzibar,Unirii,Primaverii, etc.

Editat de HPA
Link spre comentariu
Pai una din problemele reale ale tarii este ca desi avem doar o singura limba oficiala in anumite regiuni, bozgorii se pisa cu bolta pe noi si fac ce vor muschii lor. N-am nimic impotriva sa vorbeasca bozgoreste si sa isi arboreze in interiorul casei ce drapel vor ei, dar cand au trecut de pragul casei sa nu uite ca limba oficiala este limba romana, si ca tricolorul este singurul drapel care se arboreaza pe institutiile statului.

Cam cum crezi ca esti vazut peste granite cat timp la tine in tara bozgorii sunt stat in stat?

Nu va ramane vaca aia nesimtita fara job. As fi naiv sa cred asta.

Dom'le au murit sau nu romani pentru ca Ardealul sa se uneasca cu patria mama si ca limba oficiala sa fie limba romana? Stergem asa cu buretele dintr-o miscare tot ce au indurat ardelenii doar ca nu avem oo si ne este frica?

Care se ridica impotriva hotilor de la conducere sunt golani, care se ridica impotriva bozgorilor sunt manipulati si lista poate continua. Bai fratilor, dar chiar toti stramosii, strabunici si buncii vostri au murit de moarte buna? In toate razboaiele Romania a avut sub arme martieni? Mi se face greata cand vad cum unii indeamna sa ne aplecam si mai mult doar ca ei sa isi manance linistiti blidul cu terci. Linistea si indemnul la calm dorit de unii ne costa cam scump!

Stramosii nostri au stat linistiti si calmi la locurile lor si ne-au facut noua Romania pe care o avem noi astazi sau jertfa lor este rezultatul a ceea ce avem noi astazi.

P.S. Un exemplu de calm si linste ni la dat tapu' cand fara sa fim amenintati a semnat cedarea catre ucraina a pamanturilor romanesti.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

http://m.timpul.md/articol/catastrofa-bomba-nord-coreeana-testata-duminica-de-opt-ori-mai-puternica-decat-cea-de-la-hiroshima-117355.htmlCât despre arme , e OK , se vede cine se pricepe și cine pune botu' la manipularea vânzătorilor și dealerilor .

Te intreb ceva , ai tras sau pus macar mâna pe acele arme ?
Link spre comentariu

Coana zoe petre a fost recompensată pentru acel tratat josnic cu Ucraina și ulterior a fost înmormântată cu onoruri militare , de parcă ar fi fost un erou care și-a dat viața pe campul de luptă și a murit cu fața la dușman ...

Ar fi trebuit să știe că în tratatul ăla cu Ucraina , victime erau românii care au rămas în zona ocupată de urss in WW2 , iar pământul ala era al României !

Dar alogenii au procedat așa cum stiu ei mai bine , au dat încă o lovitură de imagine locuitorilor de pe plaiurile mioritice .

Atenție , totul se plătește .

Vine ea și ziua " aia " .

Ucraina va fi bucățită în curând , iar românii vor trai in interiorul frontierelor firești ale României .

Link spre comentariu

Am auzit ca americanii s-au hotarat sa le livreze ucrainienilor ceva armament modern "defensiv", asa ca s-ar putea sa mai dureze putin pana se dizolva... dar sa fim optimisti, avem toate sansele sa devenim vecini cu rusii.

Dar ma tem ca nu primim mare lucru de la astia...

Editat de lukeme
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări