Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Pentru UsR-isti cu interese contrare naturii :

" 1- Problema uniunilor homosexuale si a garantarii drepturilor aferente e mai bine explicata aici :

http://europa.eu/youreurope/citizens/family/couple/registered-partners/index_ro.htm

doar 6 tari (cum e vizibil , doar 6 tari comunitare nu au legi in materie , Romania e printre ele)

2- Radacina acestor probleme si obligativitatea reglementarii lor prin lege a fost stabilita de CEDO in sentinta din 21.07.2015

In italiana cu textul sentintei in engleza aici :

http://www.repubblica.it/politica/2015/07/21/news/unioni_gay_il_testo_della_sentenza_della_corte_europea_dei_diritti_umani_che_condanna_l_italia-119515346/

Italia evident a pierdut procesul . Sentinta e definitiva si obligatorie .

Pe agenda eceleasi CEDO e un alt proces cu o copie de romani (barbati ? ) legal casatoriti in Belgia dar care nu au recunoscut statulul de familie in Romania .

3- raportul privind drepturile fundamentale in UE din 16 iunie 2015 :

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2015-0230+0+DOC+XML+V0//RO

articolul 85 :

Se consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI sunt susceptibile să fie mai bine protejate dacă acestea au acces la instituții juridice precum coabitarea, parteneriatul civil sau căsătoria; salută faptul că 19 state membre oferă în prezent aceste opțiuni și invită și alte state membre să examineze posibilitatea de a proceda la fel; repetă, o dată mai mult, apelul adresat Comisiei de a prezenta o propunere de regulament ambițios pentru a asigura recunoașterea reciprocă a actelor de stare civilă (inclusiv recunoașterea juridică a genului, căsătoriilor și parteneriatelor înregistrate) și a efectelor lor juridice, în vederea diminuării piedicilor juridice și administrative discriminatorii cu care se confruntă cetățenii care își exercită dreptul de liberă circulație;”

In incheiere :

Cumulind sentinta definitiva CEDO cu articolul 85 sus mentionat (nu gasesc scrisoarea oficiala adresata celor 7 natiuni care nu aveau legislatia in regula la acest capitol , actualmente 6 ca Italia a modificat legea) rezulta ca Romania va pierde sigur si garantat ca CEDO procesul in curs cu copia romana de barbati legal casatoriti in Belgia .

Deci vreti uniune intre barbat si femeie consfintita in Constitutie ?

Foarte bine .

Dar conform UE si CEDO , doar daca asigurati aceleasi drepturi si copiilor gay sau juritic numite uniuni civile”.

PS . Cu masa de "experti” in drept , juristi din parlamentul românesc , nu ma mai mir ca unica solutie care se gaseste e un referendum inutil care va fi infirmat de CEDO .(si atacat de insasi comisia UE la CEDO :) )

Poate domnii "doctori” in drept ar trebui sa stie ca legile UE sint mai presus de legile romanesti iar Constitutia se poate modifica exclusiv IN SPIRITUL SI LITERA legilor UE .

Pentru a face altfel , se iese din UE . :)

Cer scuze pentru lungimea comentariului dar referendumul asta e o fumigena pentru adormit mintile .

Dragnea si Tariceanu stiu bine ca a fost validat un alt referendum unde numarul maxim de deputati si senatori era stabilit la 300 :) .

A ramas litera moarta :) .

Deci , justitia se face , aplica, modifica dupa interesul momentului sau dupa regurile universale straine multor romani cu pretentii si functii ?

Referendumul va trece , dar populimea va plăti integrarea în Europa .

In afară de stricăciunea morală , va plăti și amendă , cu bani mulți .

_UE multa pentru UsR și partidele proeuropene ! "

PS :

Cineva greșește amarnic .

Nu , nu poporul român .

Editat de Victor
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pana una-alta, obsesia de ceva anume are radacini din probleme avute in copilarie. Asa zic unii dintre cei care publica tratate si carti de specialitate.

Evident, nu e la intelegerea oricui. Eu nu insist, sa nu imi aud vorbe.

Poate fi si o neîmplinire sexuala sau frustrare sexuala , multi asa zisi homofobi pot fi chiar ei homosexuali , ataca aceste minoritati sexuale pentru ca nu au curajul sa se declare homosexuali sau " sa sparga gheața " , ceva gen " hotul striga hoții " . Multi homofobi au ei însăși o viata sexuala cam...lipsa , de asta sunt frustrati pe cupluri de orice fel , ajung la nevroze , ii apuca pandalie si cind vad un cuplu ca se saruta pe strada , ei sarutind poate doar un borcan de 400gr , asta tot austriacul nascut in Cehia ne-a invatat .

Asa ne-a invatat Sigmund Freud in Studii despre Sexualitate

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Esti prea direct. Eu am fost mai diplomat.

D-aia nu vei mai fii niciodata prieten cu el.

Ce sa fac...am invatat si eu trei ani de psihologie ....ca tot romanul , ce am scris este din prismsă psihologica .

Ar fi multe de spus si disecat dar....le tin pentru mine .....totusi spun una .

Unii au comportamet de om frustrat care inca nu si-au gasit locul in societate , vor cu tot dinadinsul sa fie cineva , sa fie băgați in seama , sa se stie de ei , din pacate in 90% din cazuri ( statistica ) se cade in extrema cealalta , sunt indepartati de societate pentru ca au un comportament deviant .

Ce am scris este la modul general , astfel de explicatii le gasiti in cartile de psihologie , nu am facut referire la cineva anume .

Pana una-alta, obsesia de ceva anume are radacini din probleme avute in copilarie. Asa zic unii dintre cei care publica tratate si carti de specialitate.

Evident, nu e la intelegerea oricui. Eu nu insist, sa nu imi aud vorbe.

WC Tudor parea cumva om sanatos la cap ? Nu ! Avea o minte sclipitoare , tinea minte texte , date , o enciclopedie , totusi avea obsesii , homosexualii , evreii ,ungurii , alta obsesie ...cea sexuala , nu pierdea prilejul sa declare ca a avut nu stiu cite femei , eu ma indoiesc , unu care " a rupt norma " nu bate toba , nimeni nu prea poate face numărătoarea altuia la cite femei sau barbati a avut , adica se bate cimpii cu succes .

" Tribunul " si " pretenul " Adrian Paunescu au fost oameni de o ipocrizie crasa .

Sunt curios daca homofobii sunt impotriva bordelurilor ? Sau de mersul " la dame " cum frumos spunea Johnny Raducanu , ușor nu sariti , a declarat singur ca este tigan , numai ca a fost un tigan cult si om de cultura care a facut cit 10000 de asa zisi romani neaosi de care nici dracu nu a auzit .

Eu maine as legaliza prostitutia , oricum exista , problema este ca nu vor popii , de ce ? Pai au politicienii nevoie de popi , cu care bat palma de fiecare data cind sunt alegeri .

O chestie interesanta , legata de " evenimentul " provocat la Odorheiul Secuiesc , cum dracu s-a intimplat tocmai pe 31 August https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ziua_Limbii_Române , adica ...de Ziua Limbii Romane , cam cusuta cu ata alba si cam miroase a provocare , parerea mea este ca totul a fost facut intentionat , pus la punct .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Una-i una , alta-i alta :) .

Oricum nu are nimeni pretenția că toți să priceapă cum stă treaba :) .

Ca urmare , UsR și poponăreala reprezintă pentru unii ceva , pentru restul e ceva nefiresc .

Toleranta maximă nu înseamnă nepăsare ci lipsă de percepție ( în sensul valorilor tradiționale ) pentru viitorul României .

Adică pentru unii poate fi ceva rău , dar pentru alții poate fi un mod de viață .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Aberații contra naturii descrise aici : https://www.stiri-extreme.ro/ce-dovezi-mai-vreti-romanasilor/#

A se citi cu discernamant și multă precauție , produce instantaneu : iritații cutanate , defecație și micționare simultană !

In urma unei analize recente facuta de un grup interdisciplinar format din sociologi, psihologi, psihiatri, istorici si clerici s-a ajuns la concluzia ca majoritatea masonilor sunt homosexuali.

Link spre comentariu

Pana una alta Nicusor Dan cel cu care au castigat alegerile USR-istii, s-a distantat categoric de poponarism.

Au ramas acum in USR doar poponarii veritabili si sustinatorii lor (votantii lor - poponari si lesbiene)

Mai nou, si PNL-ul cocheteaza cu poponarii, doar, doar vor obtine de la ei ceva voturi.

Ca sa nu mai spun ca la ora actuala, dreapta romaneasca (atat cat o mai fi ea) reprezinta foarte vartos valorile poponarismului printre altele.

Referendumul este pentru modificarea Constitutiei, nu este pentru o lege oarecare. Chiar si codul civil nu va mai putea fi modificat odata cu modificarea Constitutiei. (acum poponarii inca mai incearca - dar degeaba)

Nici macar poponarii din UE, si respectiv cei din PPE (Partidul Poponarilor Europeni) nu mai pot impune unei tari UE modificarea Constitutiei.

La ora actuala opozitia tarilor estice este acerba fata de tarile vestice, si nu se va risca o dezmembrare definitiva a UE, cu pretentii absurde.

Asta strict din ratiuni economice.

Analizele prezentate mai sus, in posturile anterioare, sunt complet gresite. Vremurile se schimba. Valorile poponarilor nici in SUA nu mai sunt ce au fost pe vremea democratilor.

Editat de cristiand02
Link spre comentariu

Te rog , fără insinuări sau glume deplasate !

Pentru glume există alte subiecte , iar pentru restul faptelor există o singură justiție , cea divină .

Sa revenim la istoria recentă .

Daca te referi la mine, nu este la 'şto, chiar am văzut emisiunea respectivă la televizor!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Una-i una , alta-i alta :) .

Oricum nu are nimeni pretenția că toți să priceapă cum stă treaba :) .

Ca urmare , UsR și poponăreala reprezintă pentru unii ceva , pentru restul e ceva nefiresc .

Toleranta maximă nu înseamnă nepăsare ci lipsă de percepție ( în sensul valorilor tradiționale ) pentru viitorul României .

Adică pentru unii poate fi ceva rău , dar pentru alții poate fi un mod de viață .

Auzi ....cum vezi tu viitorul României ? Cumva fara minoritati etnice , eventual numai crestini ortodoxi care merg la biserica doar de Inviere , la spart de o saminta pina de ia lumina , apoi fuga acasa la bauta , de Craciun sau alte sarbatori nu prea se inghesuie lumea .

Societatea românească este bolnava pina in ultima celula , ca sa se schimbe ceva , ceva trebuie sa dispara toate generațiile care au peste 45 de ani .

Citesc pe aici diverse discutii despre arme , războaie , conflicte armate , multi din voi nu păreti doar pasionati de asa ceva ca realizări tehnice de virf , dați impresia ca va doriți cu ardoare sa participați la un conflict armat , va doriti sa ucideți sa distrugeți , eu acum ma intreb daca aveti si curajul necesar ....ca de vorbit discuții este usor de tot .

Am citiva prieteni militari care au fost in Irak si Afghanistan , toti spun ca este diferenta de la cer la pămînt intre instrucția cind nu ai cum sa dai colțul si misiuni reale cind poti muri , stiu un caz , un ofiter care dupa prima misiune in Afganistan si-a dat demisia din armata , a fost extrem de afectat de cele petrecute acolo , asa ca lasati-o mai moale cu atitudini gen Rambo , ala este film....fictiune .....

Link spre comentariu

[...] " Tribunul " si " pretenul " Adrian Paunescu au fost oameni de o ipocrizie crasa . [...]

O chestie interesanta , legata de " evenimentul " provocat la Odorheiul Secuiesc , cum dracu s-a intimplat tocmai pe 31 August https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ziua_Limbii_Române , adica ...de Ziua Limbii Romane , cam cusuta cu ata alba si cam miroase a provocare , parerea mea este ca totul a fost facut intentionat , pus la punct .

Observatia dumitale este confirmata de faptul ca Tribunul una spunea in tara si cu totul altceva (adica exact opusul) afirma afara. Verifica discursurile sale in plenul PE, sa vezi ce mare iubitor de evrei si tigani se dadea acolo. De exemplu:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20100907+ITEM-011+DOC+XML+V0//EN&language=en&query=INTERV&

detail=2-362

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20091111+ITEM-019+DOC+XML+V0//EN&language=en&query=INTERV&detail=3-205

"Evenimentul" de la Odorheiul Secuiesc demonstreaza ca inca putem fi un popor mare atunci cand vor altii sa fim, manipulandu-ne in interesul lor personal sau de grup prin speriaturi nationaliste, asa cum s-a mai intamplat prin '90 cu niste lupte de strada de pe la Targu Mures despre care nimeni nu mai stie azi de ce s-au intamplat, dar se stie ca au ajutat mult la aducerea si mentinerea la putere a unui presedinte pentru linistea noastra, prin acelasi tip speriere a poporului ca si in cazul de azi...

In speta, in urma acestei manipulari, am reusit acum in mod admirabil sa uitam de problemele reale ale tarii si sa ne unim din nou pentru a realiza ceea ce toti stramosii nostri de la Burebista si pana la Ceausescu au visat: in urma unor lupte sangeroase de un mare eroism purtate prin ziare, la TV, in carciumi si pe internet, aproape ca am reusit sa dam afara de la un magazin o angajata de pe functia cea mai modesta, lasand-o astfel fara locul acela de munca modest si fara acel salariu minim pe economie cu care luna de luna isi hranea familia, loc de munca ce cu greu l-a obtinut dat fiind gradul de (sub)dezvoltare economica a zonei respective si penuria de locuri de munca din zona cauzate de unii carora -doar din intamplare, nu-i asa?- aceste manipulari le convin de minune pentru ca astfel pot baga sub pres alte probleme. Convine inclusiv UDMR care astfel arata pisica catre electoratul sau, si el speriat de amploarea nejustificata la care a ajuns aceasta fasaiala.

Daca cetateana respectiva care a incercat sa distruga total Romania prin necunoastrea limbii romane va ramane fara locul de munca si fara acel venit modest, eventual ingrosand apoi randurile somerilor si ale asistatilor pe care tot noi ii vom plati (ceea ce practic va demonstra inteligenta noastra proverbiala: o dam afara de la munca pentru ca sa o platim degeaba!), aceasta maaaare realizare eroica va putea fi scrisa cu litere de aur in istoria poporului roman, va putea fi atat declarata sarbatoare nationala cu fasole, mici si bere plus o intreaga saptamana libera, cat si inclusa si in marea sarbatoarea de peste un an, respectiv sarbatorirea anul viitor a Centenarului Unirii.

Se va putea face atunci o parada grandioasa la Arcul de Triumf cu tot ce a mai ramas ca tehnica de lupta in dotarea marii armate romane (respectiv 8 TAB-uri, 6 tancuri, 3 elicoptere si mai ales proaspetele F16), iar ca dovada a rezolvarii definitive a problemei coruptiei din Ro deschiderea defilarii sa fie facuta de catre acei militari care pentru a apuca "un loc" bine platit in Afganistan au cotizat niste mii de euro catre sefii lor, eventual punand pe tancurile defilante un tablou mare cu poza "dusmancei" zdrobita sub calcaiul poporului roman tolerant si o pancarta mare pe Arc pe care sa fie scris ceea ce atunci in 1918 poporul a considerat a fi cel mai importat pentru tara, respectiv primul articol din Declaratia din 1918 de la Alba Iulia:

"[...] ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Națională proclamă următoarele:

1. Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie[...]"

Tabloul respectiv si pancarta pot fi cumparate cu modesta suma de 99000 euro bucata (cat sa fie sub pragul de abuz in servicu propus de unii) de catre Ministerul Apararii prin achizitie directa de la o firma privata apartinand rudei vreunui parlamentar majoritar ce si-a cumparat locul pe listele de partid cu 60000 euro, cu aceasta afacere omul trebuind sa-si scoata cheltuiala pentru locul pe listele de partid + profit + comisionul pentru partid, ceea ce nu va putea fi observat de niciun roman, acestia fiind foarte ocupati azi sa-si ascunda smartfoanele prin chiloti cu care cauta sa filmeze si sa pedepseasca crunt pe dusmanii cei mai mari ai tarii, pe cei ce fac cel mai mult si mai mare rau tarii, respectiv pe acei cetateni romani de nationalitate maghiara care nu stiu acea limba straina pentru ei numita limba romana, studiata de ei ca limba straina in scolile cu predare in limba maghiara de prin Harghita si Covasna, scoli care sunt la fel de dezastruoase precum mai toate scolile din tara asta ce de 20 de ani produc romani semianalfabeti.

Trebuie neaparat sa ne concentram asupra acestei grave probleme legate de vanzatoarele (pe care 99,99% dintre noi nu le cunoastem) din magazinele respective (in care 99% dintre noi nu intram) si in nici un caz sa nu ne lasam distrasi de maruntisuri care nu incurca pe nimeni cum ar fi de exemplu faptul ca tara a ajuns sa fie practic condusa de un cetatean care nu numai ca are probleme penale legate de chiar fundamentul (electoral) democratiei, dar a carui cea mai mare performanta administrativa a fost saracirea totala a judetului pe care l-a condus pana l-a adus in starea de cel mai sarac din tara, sau de faptul ca politicul doreste sa-si rezolve acum defintiv problemele sale personale si sa puna din nou justitia sub cizma sa (ca pe vremea mineriadelor, a praduirii economiei, a devalidarii Bancorexului si protejarii timp de multi ani a faptasilor respectivi), sau de faptul ca bugetul tarii cu greu castigat prin munca grea a unora (inclusiv a vanzatoarelor din magazine, indiferent ca vorbesc sau nu romaneste!) este praduit pentru interese de partid, toate acestea nemaiconstituind vreun motiv de ingrijorare decat cel mult pentru mana aia de corporatisti vesnic categorisiti si aici pe forum... adica sorosistii si hastagistii aceia manipulati, trepanati, tradatori, prosti, orbi, tampiti, cretini si inconstienti!

Link spre comentariu

Personal am declarat in repetate randuri ca razboiul e cel mai rau lucru care se poate intampla . In diferite topicuri , nu prea scriu la caterinca . Nu pe asemenea subiecte . Ar fi oarecum ciudat sa - mi doresc , mie si altora ceva rau in mod gratuit . Mama mea ( inca mai traieste ) , l - a vazut pe viu . Am de unde ma informa , am facut - o si de la bunici . Unul din ei a fost prizonier , si dupa ce s - au terminat ostilitatile . Destul de mult timp , n - a stiut nimeni nimic despre el . Asta ca sa folosesc o exprimare eufemistica , despre dorinta razboiului . Altfel , meseria unora este chiar razboiul . Mai ales daca si - o asuma in integralitate , nu numai avantajele . Nu esti militar pentru ceaiul de la ora 5 , sau agatat gagici fiindca ai uniforma . Nici macar pentru pensie ... Pana acum niste ani , se intampla fiecarui barbat valid , major si declarat apt , pentru o perioada de timp - stagiul militar . Curajul ... unii il au , altii nu . Sau invers . Oricum , ar trebui definit , macar intr - o abordare legata de armata si conexe . Altfel , razboiul nu se bazeaza pe curaj . Doar ( si nu numai ) pe ordine , constrangere si instinctul de conservare . Ma rog , pot fi adaugate si ceva motivatii - patriotism , empatie cu conationalii , si altele . Cuvinte din ce in ce mai goale de sens , de ceva ( multi ) ani ...

P .S . - povestea merge mai departe , tot cu incalcarea legilor si a constitutiei . Ar fi bine de citit , macar un alineat pe zi ... Nici astea nu mai inseamna mare lucru ... nici pe - aici pe forum . Macar pentru unii ...

http://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-fara-limba-maghiara-nu-te-poti-angaja-in-politia-locala-satu-mare/

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări