Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă - o alta abordare partea 2-a

Postări Recomandate

Bineinteles, nu putem compara o academiciana de renume mondial cu o starleta de 2 bani, semi-prostituata.

Sigur ca nu putem, o "starleta" cu suflet mare e mai sus decat orice jigodie cu referinte sanatoase. Prima creeaza o legenda vie, altele doar repulsie.

Ce ramane in memoria unui popor e numai adevarul, care nu poate fi nici trucat nici manipulat de propagandisti, ori de istorici ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Categoric, NU.

Data de 02.07.1997 ramane o zi de trista amintire, in care regimul Emil Constantinescu & co. a definitivat un act de tradare nationala in toata puterea cuvantului.

Dincolo de contexte globale, simpatii ori antipatii politice/ideologice, exista o limita peste care niciun roman nu trece. Cu exceptia unora spalati pe creier (care nu-si merita statutul de roman) si a elementelor alogene de la care, evident, nu avem pretentii.

Link spre comentariu

Cred ca si Polonia a trebuit sa isi recunoasca actualele granite trasate de rusi dupa razboi, desi in 1939 avea cu totul altele, si la est si la vest... altfel nu intra in NATO.

Noi suntem intr-o situatie similara, poate chiar nu atat de grava. Ce se mai putea face in 1997... sa declaram razboi Ucrainei? Am ales si noi raul cel mai mic. Cedarea cea mai rusinoasa a fost cea din 1940.

Rusii au inceput in 2014 actiunea de dezmembrare a Ucrainei, le-au luat cu forta Crimeea, Donbasul... cine stie, poate ramane ceva si pt noi... dar trebuie sa ne punem bine cu rusii...

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Se spune ca dupa summit-ul de la Praga (din 2002) a devenit clar faptul ca aderarea la NATO a Romaniei nu a depins de semnarea unui tratat cu Ucraina. Ci de alte considerente (militare, geo politica globala).

http://www.clr.ro/menu1/after_prague-ro.pdf

Adica puteam sa ne "fofilam" diplomatic, nimeni nu ne obliga sa semnam acel tratat ori sa declaram razboi Ucrainei.

Cedarea cea mai rusinoasa a fost intr-adevar cea din 1940, aici ai perfecta dreptate !

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Cred ca si Polonia a trebuit sa isi recunoasca actualele granite trasate rusi dupa razboi, desi in 1939 avea cu totul altele, si la est si la vest... altfel nu intra in NATO.

Noi suntem intr-o situatie similara, poate chiar nu atat de grava. Ce se mai putea face in 1997... sa declaram razboi Ucrainei? Am ales si noi raul cel mai mic. Cedarea cea mai rusinoasa a fost cea din 1940.

Rusii au inceput in 2014 actiunea de dezmembrare a Ucrainei, le-au luat cu forta Crimeea, Donbasul... cine stie, poate ramane ceva si pt noi... dar trebuie sa ne punem bine cu rusii...

Cu tot respectul ... cred ca de la rusi nu vom vedea nimic ( bun ) niciodata . Teritorii ? ... iluzie semanata si pe - aici de unii , se stiu ei care . Romania a fost intotdeauna privita ca inamic traditional . Se poate documenta , sper sa nu dam iarasi vina pe unii - altii , cum ca i - am " provoca " . Pentru aderarea la NATO au fost multe conditii , unele destul de criptice si ascunse . Sant beneficiar direct , pravalia unde am lucrat era in capul listei . Pentru extinctie , nu dezvoltare . Astazi am trecut pe langa ea ... am avut un moment de " return in time " ... ca de obicei . Ma rog , inseamna 20 de ani din viata , din aia cu letconul ... Pe tema , tot felul de " vesti " :

http://www.mediafax.ro/economic/firma-europeana-mbda-vrea-sa-semneze-in-2018-contractul-pentru-productia-de-rachete-in-romania-16705561

P .S . - au tradat si altii , poate ar merge titulaturi la fel de stereotipe si pompoase . Numai ca ... numai ca ! ... O fi Moldova sovietica mai putin importanta ? Sau daca a fost mai de mult , s - a prescris ? ...

https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/ion-iliescu-reactioneaza-nu-le-datorez-nimic-nici-presedintelui-gorbaciov-nici-fostei-urss

Editat de gauss
Link spre comentariu

Bineinteles ca nu mai vedem nimic bun. Poate doar daca gasim si noi un Orban care sa se puna bine cu Putin... si avem sanse sa ne faca si noua o centrala nucleara, gratis.

Dar componenta etnica de acolo s-a schimbat radical. Ce sens mai are sa recuperam teritorii locuite aproape 100% de rusi/ucraineeni ? Ce sa facem cu ei?

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Plopeni , si altele ... Nu numai istorie , ci si ceva firfirici ( la buget ) . D' aia imperialisti , cu reflexe verzi . Fara numar ... bancnota pe bancnota , peste alte bancnote , teanc peste teanc . Valoare adaugata , cu 3 cifre ... Leul bagat se intorcea de sute de ori . Altfel , si o zona cu materie cenusie . Absolventii top 3 de academie militara de profil , ingineri , cam acolo debutau in viata profesionala . Alaturandu - se celor din anul precedent si tot asa ... Acum , iarba prin peretii cladirilor . In fine ...

P .S . - pentru dl . Victor

Editat de gauss
Link spre comentariu

Puterea actuală trebuie să plătească tributul față de Inalta Poartă a colibei văruite : exploatarea Roșia Montana trebuie să ajungă în mâinile cui trebuie .

Pentru a realiza acest deziderat , sunt necesare minim două perdele de fum :) .

Prima am identificat-o ca fiind provocarea interetnică cu mititeii de la Kaufland-ul din Odorheiul Secuiesc , iar a doua cu referendumul privind reglementarea în Constituție a familiei , ca fiind compusă din bărbat și femeie .

Pentru că unii nu mai ajung la struguri de când a plecat ciolosz , în curând pe stradă veți vedea hipsteri și poponauți , alături de haita multinaționalelor și restul lighioanelor evazioniste care se folosesc de umbrela unui ONG transformat în partid .

Editat de Victor
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări