Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema de culoare la TV PLATINIUM

gigi56

Postări Recomandate

Buna seara ,

Acest TV Platinium este un Model No: 21F33, ar fi sasiul :T2S01(07),cu tub plat si are urmatoarele componete :

- sursa MD 1802DFX

- B - orizontal MD 1803DFX

- B - vertical TDA 8174A

- sunet AN17821A

- procesor ST 92195C7B1/MTH

- jungla STV 2246H

- memorea 24CO8WP

- mod video cu tranzistori

- trrafo linii BSC 25-N0396 ( scuze poate nui codul cerect la trafo dar mai mult nu am vazut scris e steres scrisul )

Acest TV are problema de culoare la imagine , nu ere culori corecte ,imaginea este de culoare violeta si nu stiu unde poate fi defectul ,pentru a gasi defectul trebue de verificat tensiunele la jungla si imi este necesara schema la acest Model de TV asa ca va rog frumos sa postati schema originala .

Va multumesc frumos de intelegere .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

7

• surubarila

4

• cristybadea

1

• neluelectron

1

Top autori în acest subiect

Buna seara ,

Acest TV Platinium este un Model No: 21F33, ar fi sasiul :T2S01(07),cu tub plat si are urmatoarele componete :

- sursa MD 1802DFX

- B - orizontal MD 1803DFX

- B - vertical TDA 8174A

- sunet AN17821A

- procesor ST 92195C7B1/MTH

- jungla STV 2246H

- memorea 24CO8WP

- mod video cu tranzistori

- trrafo linii BSC 25-N0396 ( scuze poate nui codul cerect la trafo dar mai mult nu am vazut scris e steres scrisul )

Acest TV are problema de culoare la imagine , nu ere culori corecte ,imaginea este de culoare violeta si nu stiu unde poate fi defectul ,pentru a gasi defectul trebue de verificat tensiunele la jungla si imi este necesara schema la acest Model de TV asa ca va rog frumos sa postati schema originala .

Va multumesc frumos de intelegere .

Inainte de a masura tensiuni si componente fa un test pe tub sa fii sigur ca emisia celor trei catozi e OK , dureaza 10 min.

Link spre comentariu

- domnule neluelectron e gresit ce spuneti dvs, nui tubul magnetizat si nici ptc-ul si stiu ce cum arata un tub magnetizat si am spus ca culorile sunt violet nuuu cu pete colorate !!

Link spre comentariu

Daca pe ecran predomina culoarea violet este clar ca,,, catodul de verde functioneaza partial sau deloc.In acest caz poate fi tubul sau finalii video pe culoarea verde

Link spre comentariu

Domnilor va multumesc foarte frumos pentru sfaturi ,si ramane pe mane sa pun sasiul pe un nou tub functional si apoi va dau un raspuns ce s-a rezolvat .

Va doresc o seara minunata.

Link spre comentariu

Domnilor va multumesc foarte frumos pentru sfaturi ,si ramane pe mane sa pun sasiul pe un nou tub functional si apoi va dau un raspuns ce s-a rezolvat .

Va doresc o seara minunata.

Si cat dura sa masori tensiunile pe catozi fara antena sau pe AV fara semnal ?

Link spre comentariu

Buna ziua ,

Inainte de a rezolva problema cu imaginea violet am verificat schema primita cu sasiul in fata ,dar schema nu corespunde cu sasiul

- pe sasiu pe B1de 125v ,prin C321 22 micro/160v si R346 duce in pinul 7 trafo linii, iar in schema nu este

- pe sasiu este IC 401 CD 4052BF , iar in schema este IC 801STV 8216

- aceasta schema corespunde bine la sursa in rest asa si asa

Daca bine voiti postati schema originala, si pana ce primesc o noua schema pentru modelul mentionat mai sus rezolv cu imagine sa nu mai aiba culoarea violet si va anut .

Va multumesc

Editat de gigi56
Link spre comentariu

Ca sa testezi tubul dpdv. al emisiei catozilor si masurarea tensiunilor pe acestia nu ai nevoie de schema.Chiar si iesirile RGB din multi se pot identifica urmarind conexiunile dintre modulul TK si placa.

Link spre comentariu

- nui o problema sa testez tubul pentru ca tot timpul lucrez pe un tub functional sa fiu sigur unde e defectul cum am mentionat ( imaginea violet ) apoi cosider ca este foarte necesara o schema originala pentru fiecare model de TV pentru verificarea componetelor referitor la rezistente cu valoare scazuta,masurare tensiunelor, pentru ca nu putem sa stim la toate TV - urile ce tensiuni sunt corecte sau incorecte,iar cu o schema orientativa nu putem sa rezolvam problemele care trebue rezolvate.

Va multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări