Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baleiaj vertical

surubarila

Postări Recomandate

Sanatate permanenta ! Sasiu China TH11135A_PCB , imagine desfasurata cativa cm. in partea superioara a ecranului. BV UTC78040 : verificat V+ / V- , C-uri filtraj alimentare , flyback = OK. Am pus alt integrat nou , inlocuit dioda dintre pinii 2/6 , am incercat si alt dump fara rezultat + trasee , lipituri. Pana maine nu am osciloscop , ce mai e de verificat ? Multam ! LE-am gasit ceva (cred) pe la bobine , revin.

post-203762-0-22905100-1497785009_thumb.jpg

post-203762-0-02390800-1497785112_thumb.jpg

Editat de surubarila
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

5

• FLORIN IORDACHE

2

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sanatate permanenta ! Sasiu China TH11135A_PCB , imagine desfasurata cativa cm. in partea superioara a ecranului. BV UTC78040 : verificat V+ / V- , C-uri filtraj alimentare , flyback = OK. Am pus alt integrat nou , inlocuit dioda dintre pinii 2/6 , am incercat si alt dump fara rezultat + trasee , lipituri. Pana maine nu am osciloscop , ce mai e de verificat ? Multam !

Nu aveti vreun integrat UTC78040 sau LA78040 din recuperari...pentru ca eu nu prea am baza in astea noi....astea noi sunt chinezari. :reytre

Link spre comentariu

Din pacate nu dar celelalte trei (tot noi) pe care le-am montat mai demult au fost OK.N-o fi ala cu coarne atat de negru.....

Nu stiu ce sa va spun,dar totusi acum ce sunt pe piata....din 20-30 integrate noi,vreo 4-5 integrate sau daca nu si mai bine de atat...nu sunt bune de noi. Adica daca o sa dam 5-10 lei / buc....asta nu inseamna sa ne bucuram,inseamna ca tot atat face,adica 5-10 lei. :rade:

Foarte,foarte multe piese noi sunt stifturi...nu prea mai avem baza asa in ele cum aveam odata. :reytre

O zi minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

In schemele care au 78040 alimentat simetric rez. prin care bobina V se leaga la masa are 1 Ohm.La mine e de 1,8 Ohmi iar cele doua bobine V au fiecare 30 Ohmi si sunt legate in paralel.Am pus o rez. de 1Ohm si imaginea s-a marit incat acopera DOAR jumatatea superioara a ecranului.Daca mai aveti vreo idee...

Link spre comentariu

Rezistenta serie nu are legatura cu integratul ci cu bobina si unghiul de deflexie. Dar de fapt rezistenta bobinei la randul ei este legata de unghiul de deflexie.

La 90 grd sant jumatati de bobine de 20 si 30 ohm. Legate in paralel au 10 si 15 ohm. Dar in schemele cu tranz--tv Prima de ex--se leaga in serie cele de 20 ohm si rezulta 40 ohm.

Ce am de 110 grd sunt de 5 si 6 ohm.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc de info ! In lipsa de idei si osciloscop (asa cum am precizat in #1) m-am "jucat" un pic.E tub de 90* cu diagonala mica si 15 Ohmi rez. bobinelor.Nu are nici TC , poate gaseam ceva in neregula in SM.Banui TDA11106PS/xxxxx fitilizat la pinii 14/15-VdriveA-VdriveB.Aveti cumva formele semnalelor in acesti pini sau tensiunile corecte pe pinii 78040 va rog ?

Link spre comentariu

Raspunde la testul cu "degetul" pe pinul de intrare al LA78040 ? Verificati cu mare atentie si traseul de la procesor la finalul BV ( VDRVA si VDRVB ), am gasit deseori trasee intrerupte in zona.

Link spre comentariu

Multumesc ! Am uitat sa precizez : la testul indicat (pin 1) apare o "oscilatie" peste imaginea postului TV dar nu desfasoara mai mult. Traseele si cele doua rez. de 100 Ohmi sunt OK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări