Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HANTEK DSO1202B

Vizitator

Postări Recomandate

nu ma dau stiutor, ca doar de asta si am intrebari. dar ca nulul face poc cu împământarea.. ce naiba vorbiți aici...

NU a zis nimeni asta, citeste cu mare atentie, face POC impamantarea ( care e tot aia cu nulul retelei ) cu masa sursei ( care e borna - a condului de filtraj ) . Se duc diodele din puntea redresoare.

Link spre comentariu

Traful de izolare este totdeauna bine venit pt ca te scuteste de curentari nedorite chiar daca ai osciloscop alimentat de pe baterie.

Edit: traful de izolare se foloseste pt alimentarea montajului testat nu pt alimentarea osciloscopului.

Chiar daca alimentezi o sursa de 1Kw si ai numai traf de 300W tot este util pt ca majoaritatea masuratorilor se fac la puteri mici iar un traf facut bine duce pt timp scurt si puteri mult mai mari.

Eu am alimentat prin traful meu de izolare de numai 350W si invertor de sudura si chiar am facut si test de generare arc de sudura (200A/23V).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Subscriu la folosirea unui transformator de izolare, in cazul in care se masoara module aflate sub tensiunea retelei electrice

de 230V(fosta 220V) sau 398V(fosta 380V). Acesta poate salva operatorul de socuri electrice intre aparatura si impamintare, pamint,

tevi de apa, calorifere, podele de ciment, etc.

Totusi si la folosirea unui transformator separator, pericolul socurilor este prezent datorita tensiunii electrice ridicate si trebuie

masurat cu mare atentie si numai in cunostinta de cauza.

La urma urmei nu este pe deplin electrician sau electronist cine nu a luat cunostinta cu efectele tensiunii ridicate.

@gsabac

Link spre comentariu

Eu am montat la masa de lucru un traf separator Grundig RT5A care e si separator si reglabil 0-250v deci cat se poate de bine.Tot ce repa repar prin traful ala.

De curentat e calr ca ma mai curentez cu diverse ocazii noroc ca nu sunt sensibil.

Link spre comentariu

Nu-ti trebuie racire fortata pt un traf de teste.

Mai bine cauti postul meu de acum 1-2ani unde explic ce protectii si cum mi-am implementat eu in traful meu de separare. Acele protectii te vor ajuta infinit mai mult decit un ventilator.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

o sa caut.

pe langa ventilator ma gandeam sa-i pun un bimetal la 105° si unu la 60° care sa comande ventilatorul, o singuranta de 2.5A, un ampermetru si de tensiune, d-ala LCD....

sper sa gasesc postarea ta.

Link spre comentariu

Lasa-mi un nr de telefon pe pm si-ti explic la telefon.

Nu am timp si chef sa scriu din nou iar postul initial nici eu nu-l gasesc (e ciudat tare de cautat posturi mai vechi pe ElForum).

Link spre comentariu

hantek-dso1202b

Intre timp am rezolvat partea cu racirea adaugand o tabla din Aluminiu de 1.5mm de ~120mmx150mm si pe fiecare chipset in calduri am plasat cate o banda de transfer termic de 2mm. uC Samsung S3C2440AL-401 in special trebuie racit, daca ecranul incepe sa flickere sau osciloscopul se misca tot mai lent el se face vinovat.

Osciloscopul vine de la chinez cu un ventilator anemic care si daca ar merge nu ar face fata. Undeva pe pcb are plantat un NTC de 3.3k care din pacate e setat in soft prea tarziu sa cupleze ventilatia. Asa ca am pun un ventilator putin mai zdravan, am facut o placuta cu un attiny85 smd, un fet, si lm35 ca sa monitorizez si ventilez placa de aluminiu in pwm. am folosit folie de aluminiu si tub termoizolant pentru un fel de carcasa.

cu cativa dB in plus produsi de ventilatie, acum osciloscopul este stabil si se misca bine.

oarecum a rezultat asta..

https://youtu.be/KRE7cegB8-8

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări