adrian_pic Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Mai precis ne imprumutam pentru salariile bugetarilor, pensiile speciale si normale ale noastre sau ale parintilor nostri, deci mare parte din cetateni traiesc exact din aceste imprumuturi! Si nu, bani platiti pentru pensie nu s-au strins undeva, sistemul nostru de pensii de stat functioneaza altfel! Realizam cu totii ca fiind mai putini platitori decit pensionari si o pensie fiind in general mult mai mare decit o contributie a unui angajat, restul vine din imprumuturi! Corect ar fi ca banii strinsi din cotizatii sa se imparta la fondul necesar si sa rezulte K-ul dupa care se repartizeaza sumele respective, nu vad de ce trebuie sa se imprumute statul pentru asta. Doar pensia este un drept, nu si cuantumul acesteia, care a crescut mai rau decit Fat Frumos! Cam pentru asta se imprumuta statul, nu pentru banane si blugi! 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Eu aş zice ca tu să te abţii la astfel de comentarii ...dacă eşti ieşit din ”câmpul muncii”...Sau e mişto să-ţi baţi joc de unii care se zbat pentru supravietuire ... tu, fiind cu sacii în căruţă!? ................................................................ Colegu' @ elmar! Da ,sint pensionar. Sa nu-ti inchipui ca dupa mai bine de 44 de ani am o pensie de mii de lei. As vrea sa-ti vad reactia atunci cind vei primi prima pensie. Dar mai stii ? Poate ca vei avea pensie speciala, ca am vazut ca se ''poarta'' ca bugetarii sa beneficieze de astfel de pensii. Parca ar lucra in conditii speciale,precum cei care lucreaza in medii deosebite. Eu am avut un ''soc'' atunci cind am vazut pe decizia de pensionare,citi bani o sa iau. Si apropo, de cei care se zbat pentru supravietuire. Nu fac misto de nimeni. Stiu foarte bine cit de greu o duc altii. Mama are o pensie de 450 de lai lucrind o viata in CAP. Tata, fie iertat, dupa mai bine de 30 de ani de lucru in subteran,a avut o pensie de 3000 de lei in '78. Si sa stii ca munca in subteran nu era munca de birou. Tu pe ce lume traiesti? . Editat Iunie 18, 2017 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Şi ce invidia e un lucru rău!? Da, tata, crapa fierea in tine si nu mai prinzi pensia!!! Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 ”Nu mor caii,când vor câinii!” Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Şi ce invidia e un lucru rău!? Depinde de ce rezultate are - te motiveaza sa fii mai bun ca vecinul sau sa-ti doresti sa-i moara capra. La tine e capra. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Mama are o pensie de 450 de lai lucrind o viata in CAP. Tata, fie iertat, dupa mai bine de 30 de ani de lucru in subteran,a avut o pensie de 3000 de lei. Si sa stii ca munca in subteran nu era munca de birou. . Ai de ce sa fii mandru cu asa parinti. PCR-istii de frunte se cacau pe ei doar cand trebuiau sa intre in subteran sa faca o poza (dand mana cu ortacii )pentru ziarul scanteia!!!! P.S. Tie chiar iti doresc PENSIE LUNGA (ca nu stiu cat de mare o ai - ma refer la pensie!) sa le strici shusta la tovarasi! Editat Iunie 18, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Depinde de ce rezultate are - te motiveaza sa fii mai bun ca vecinul sau sa-ti doresti sa-i moara capra. La tine e capra. Serios!?? N-ai ideie cât de corect am fost eu în viaţă! Şi peste câţi şnapani am fost nevoit să dau! Editat Iunie 18, 2017 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 N-am zis ca esti incorect/necisntit/ce-timaitreceprincap, am zis ca esti invidios. Si te-ai bucura sa moara din capre, in conditiile in care nu esti in stare sa-ti cresti septelul propriu. Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 @franzm "PS: Cei mai buni pantofi, pe care i-am gasit în România (în 1980), au fost fabricati în RDG." Eu am auzit ca si gagicile din RDG erau mai dihai decat romancele. Tot tiganul isi lauda ciocanul. Cand am spus ca preturile la produsele de baza din Vest nu erau ca cele din Romania (transformat din valuta in lei), m-am bazat pe ce vedeam in cataloage (Neckermann, etc). Calculam in perechi de pantofi cat ar fi costat un televizor color sau un radiocasetofon si vedeam ca nu bateau preturile cu cele de la noi. Si cand am fost in Franta, in anul 1992, o paine costa 5F, adica 1$, iar la noi rata de schimb era de 60lei/F. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Si tu crezi ca ce exportam inainte de '89, exportam la pretul in lei din rafturi? Sau la pretul pietelor internationale? Evident, pretul meritat de calitate. Editat Iunie 18, 2017 de Liviu M Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Mai precis ne imprumutam pentru salariile bugetarilor, pensiile speciale si normale ale noastre sau ale parintilor nostri, deci mare parte din cetateni traiesc exact din aceste imprumuturi! Si nu, bani platiti pentru pensie nu s-au strins undeva, sistemul nostru de pensii de stat functioneaza altfel! Realizam cu totii ca fiind mai putini platitori decit pensionari si o pensie fiind in general mult mai mare decit o contributie a unui angajat, restul vine din imprumuturi! Corect ar fi ca banii strinsi din cotizatii sa se imparta la fondul necesar si sa rezulte K-ul dupa care se repartizeaza sumele respective, nu vad de ce trebuie sa se imprumute statul pentru asta. Doar pensia este un drept, nu si cuantumul acesteia, care a crescut mai rau decit Fat Frumos! Cam pentru asta se imprumuta statul, nu pentru banane si blugi! Nu ne imprumutam pentru banane si blugi, nici pentru salarii. Salariile bugetarilor au fost micsorate cu 25%, nu la toti dar asta e alceva. Atata a putut plati statul. Mai sunt si regiile nationale care sunt ale statului, au regim de monopol, dar din cate stiu nu statul stabileste salariile acolo. Inprumuturi se fac mai ales pentru importurile energetice. Ma refer la petrol si gaze. Degeaba platim noi in lei daca nu exista valuta pentru a fi platite inafara. Daca oamenii nu au gaz iarna 2 saptamani ies in strada. Aminteste-ti ce s-a intamplat acum cativa ani cand Rusia a inchis gazul. Toate tarile in frunte cu Germania mergeau in pelerinaj la Moscova. Editat Iunie 18, 2017 de daniels Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 N-am zis ca esti incorect/necisntit/ce-timaitreceprincap, am zis ca esti invidios. Si te-ai bucura sa moara din capre, in conditiile in care nu esti in stare sa-ti cresti septelul propriu. Acum...îţi permiţi şi speculaţii!? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Serios!?? N-ai ideie cât de corect am fost eu în viaţă! Şi peste câţi şnapani am fost nevoit să dau! Si aia peste care ai dat cati ani aveau? Oare unde si-au format "experienta"? Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Asta era frate!!!! Erau comunişti! Link spre comentariu
Postări Recomandate