Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

In Romanika se mai produce ceva ?

Postări Recomandate

A mai fost un topic cu banii primiti de laa UE (42 de miliarde) si cotizatia Romaniei la UE (19 miliarde) din care iesea o diferenta de 23 de miliarde in favoarea tarii noastre. A cui vina este ca acesti bani nu au fost folositi pt autostrazi sau alte investitii care sa ne creasca gradul de bunastare?

Cei din vest ne folosesc pentru a produce aici mai ieftin si mai poluant decat la ei dar ce este mai bine: sa mori de foame intr-un mediu curat (vorba vine, ca pe timpul lui ceasca poluam enorm fata de poluarea de acum) sau sa acceptam acest compromis si sa producem cum ne dicteaza vestul?

Ei sunt banca si noi la ei mergem cu basca in mana sa cersim. Cati dintre noi nu am luat un credit la banca, care stim cu totii ca este dezavantajos, dar l-am folosit cu cap si am reusit sa avansam? E mai bine sa te indatorezi la banca pt 20 de ani ca sa cumperi un apartament (desi banca te jupuieste de viu) decat sa stai ca prostul in chirie tot 20 de ani si tot cam pentru aceeasi bani?

Da, Vasile, lasam o mostemire grea copiilor, dar noi suntem vinovati pentru ca alesii paraduiesc acesti bani si nu trebuie sa ii uram pe cei care ne imprumuta. Uite ce show e cu guvernul! Cei cu golaneala asta? Intrebarea care trebuie sa ne-o punem este: cand vom avea alesi care sa lupte pentru binele nostru si al tarii si nu pentru buzunarul lor? Si alte tari imprumuta cot la cot cu noi insa diferenta este ca la ei procentul care se fura este mai mic si astfel ajung sa se dezvolte mai repede decat noi.

Putina lume stie ca si in vest exista coruptie (multi cred ca acolo sunt doar sfinti) insa aia fura cu bun simt, nu baga mana pana la cot sau pana la umar. La noi toti se gandesc ca trebuie sa fure mai mult decat pot odraslele lor sa cheltuie si de asta se fura pe rupte banul public.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

dar noi suntem vinovati pentru ca alesii paraduiesc acesti bani si nu trebuie sa ii uram pe cei care ne imprumuta. Uite ce show e cu guvernul! Cei cu golaneala asta? Intrebarea care trebuie sa ne-o punem este: cand vom avea alesi care sa lupte pentru binele nostru si al tarii si nu pentru buzunarul lor?

Ştii bine ...când!!! Ti-am spus-o de atâtea ori....

Link spre comentariu

Cica "aia fura cu bun simt". Cand Barack Obama a probat plata a mii de miliarde de dolari din banii statului, catre bancile praduite de niste escroci cum a fost ? Acolo se fura profesionist si la scara mare, nu cu bun simt. Au armate puternice si ingenunchiaza tarile mici, le jupoaie. Noi am picat in barca cu prosti, ne-au condus unii fara minte si cu carte putina, adusi la putere tot de oculta internationala. Comunismul a fost introdus in Rusia si ulterior in Europa de Est cu bani de la bancherii din Vest. Nu s-a dorit un sistem social mai drept, ci sa se mature clasa bogata autohtona, prin forta maselor (saracimii - folosind ura de clasa) si sa li se ia averile. Cand obiectivul asta a fost atins, s-a revenit la capitalism, dar cu alti proprietari.

Editat de VAX
Link spre comentariu

N-ar fi o problema faptul ca "imprumutam" viitorul copiilor nostri daca folosim acest imprumut chibzuit, insa in RO nu putem vorbi de asa ceva. Mai corect este sa spunem ca niste jeguri se imprumuta din viitorul copiilor nostri pentru a asigura in trai lipsit de griji si fara osteneala beizadelelor lor.

Cand am vorbit de altii (din vest) ca fura cu bun simt m-am referit la procentul furat din intreg. Da, este mult sa furi 1 miliard dar daca il furi din 100 de miliarde este mai putin ca procent decat sa furi 50 de milioane din 80 de milioane.

La ei se mulge nemilos vaca dar zilnic o trimit la pasune nu ca noi care mulgem vaca dar vindem si pasunea.

Ei stiu ca daca nu dai papica la vaca nu ai ce sa mulgi.

@elmar cand te angajezi la privat, mai discutam. Cat timp esti bugetar la stat (frecat menta) nu am cum sa discut cu tine (corb la corb nu-si scoate ochii).

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Scuze...dar, dece i-ar interesa pe ei ”vaca”!?Dacă asta e deviza lor...”după noi,potopul!”

Şi să nu crezi că nu stiu...că sunt aşa neştiutori...Sigur că ştiu ...dar nu-i interesează!Dacă ei şi-au făcut plinul ...pot trăi bine mersi oriunde pe acest pământ!

Ăsta e profilul omului inteligent de la noi...din păcate!(vorbesc de acel om care se implică ...care vrea să prospere)

@elmar cand te angajezi la privat, mai discutam. Cat timp esti bugetar la stat (frecat menta) nu am cum sa discut cu tine (corb la corb nu-si scoate ochii).

Te înşeli dacă crezi că un ”privat” ar face treabă bună ...atunci când administrează banii altora!Din contră ...se comportă ca o fiară la vânat ...prăduieşte tot!(să facă el ”portofelul” mare...)

Editat de elmar
Link spre comentariu
................................................................................

Te înşeli dacă crezi că un ”privat” ar face treabă bună ...atunci când administrează banii altora!Din contră ...se comportă ca o fiară la vănat ...prăduieşte tot!(să facă el ”portofelul” mare...)

Daca functionarul, angajat al statului, face treaba, asa cum si-o face,avind spatele asigurat in cazul in care a ''sarit'' peste cal,cel de la privat este mai atent si chiar daca fura,fura cu ''masura'' fiind constient ca risca o pedeapsa mult mai drastica decit cel de la stat. La o adica ''proptelele''(pe care se bazeaza) isi declina responsabilitatea,lasindu-l pe faptuitor sa se descurce singur.

Link spre comentariu

...Inainte de '90 nu era asa. O pereche de pantofi costa in Germania cat cinci perechi din Romania. Ma refer la productia de calitate, cu marfuri similare....

Pe ce se bazeaza aceasta afirmatie? Ati comparat vreodata pretul pantofilor Otter, produsi la Jimbolia si vânduti (vorba vine) la magazinul de prezentare al fabricii, cu pretul acelorasi pantofi vânduti în Germania? Cât timp trebuia sa munceasca un român pentru o pereche de pantofi si cât timp muncea neamtul? (Timpul de munca e un criteriu de comparatie obiectiv.)

NB, n-am fost membru de partid.

PS: Cei mai buni pantofi, pe care i-am gasit în România (în 1980), au fost fabricati în RDG.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Daca functionarul, angajat al statului, face treaba, asa cum si-o face,avind spatele asigurat in cazul in care a ''sarit'' peste cal,cel de la privat este mai atent si chiar daca fura,fura cu ''masura'' fiind constient ca risca o pedeapsa mult mai drastica decit cel de la stat. La o adica ''proptelele''(pe care se bazeaza) isi declina responsabilitatea,lasindu-l pe faptuitor sa se descurce singur.

Nimeni nu are spatele asigurat...e doar o iluzie care le este băgată în cap de unii subalterni(sau superiori) mai şmecheri...că funcţia obţinută, e pe vecie...şi nimeni nu-i va mai trage la răspundere pentru eventualele abuzuri,nedreptăţi sau risipă!

Link spre comentariu

pantofilor Otter, produsi la Jimbolia

Aveam un coleg de clasa al carui tata era PCR-ist de frunte si il vedeam numai cu Otter-i in picioare si noi restu' ne uitam cu jind la el :84.

Link spre comentariu

Nu stiu la celelalte dar sa compari un mitutoyo cu un subler de care nu a auzit nimeni si nici nu exista nici o evidenta ca ar exista, e cam mare exagerarea. Am 3 mitutoyo si japonez, si produs in UK si in Germania. Sunt in alta liga fata de toti ceilalti.

Nu suntem probabil de top la nimic afara de IT dar cu siguranta producem destul si nu gunoaiele de dinainte, ci marfuri competitive.

Probabil de bune ce sint aveti nevoie de 4 bucati! masurati cu toate si face media, sau cum??? Ori aveti in vedere ca milimetri japonezi sint de alta calitate decit cei romanesti???

E doar un subler, tinere, nu trebuie tehnologie extraterestra ca sa il fabrici! Faptul ca dv. nu ati auzit de ele nu inseamna exact nimic, sigur nici sublerele romanesti nu au auzit de dv., asa ca sinteti chit!

Link spre comentariu

Aveam un coleg de clasa al carui tata era PCR-ist de frunte si il vedeam numai cu Otter-i in picioare si noi restu' ne uitam cu jind la el :84.

Acum...îţi cumperi ...dacă ştii să dai din coate şi să faci bani !Nu-ţi mai trebuie să fii membru de partid!Doar să ai relaţii ca să ajungi sus...într-o funcţie bine plătită!Sau să ai relaţii să-ţi faci ”o afacere” de unde să curgă bănuţul!

Tot acolo suntem...nimic nu s-a schimbat!Unii mai şmecheri ...huzuresc ...şi restul se uită cu jind!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Nimeni nu are spatele asigurat...e doar o iluzie care le este băgată în cap de unii subalterni(sau superiori) mai şmecheri...că funcţia obţinută, e pe vecie...şi nimeni nu-i va mai trage la răspundere pentru eventualele abuzuri,nedreptăţi sau risipă!

Iti este rusine sa spui adevarul? La STAT(-ul de geaba) toti bugetarii sunt incuscriti si incumetriti intre ei. Sa nu-mi spui mie ca daca tata e director si fiul sau fiica greseste o da afara. La privat poate sa faca ce vrea patronul ca doar is banii lui dar la STAT isi banii contribuabililor!!! Controlorii de trafic aerian de ce au facut greva, nu cumva ca sa isi mai angajeze din neamuri ?

Vreau si eu un post de bugetar? Cum fac? Am vazut ca o duc rau bugetarii si vin sa ii ajut!

Link spre comentariu

La privat poate sa faca ce vrea patronul ca doar is banii lui

Vezi tu ...nici la patron nu se poate spune că sunt banii lui...pentru că acei bani vin din munca tuturor angajaţilor!Şi dacă unii stau în cârca celorlalţi ...mai rău,producând şi pagube ...ne întoarcem la vaca aia care stă să cadă!

Link spre comentariu

Tot acolo suntem...nimic nu s-a schimbat!

Nu-i chiar asa, cei harnici au putut sa plece in vest unde au adunat un banut si si-au facut o casa frumoasa si conduc o masina mai de soi.

Vezi tu ...nici la patron nu se poate spune că sunt banii lui...pentru că acei bani vin din munca tuturor angajaţilor!Şi dacă unii stau în cârca celorlalţi ...mai rău,producând şi pagube ...ne întoarcem la vaca aia care stă să cadă!

Nu-i bai daca vaca patronului cade si nu da lapte, angajatii se duc la alt patron. La patron este totusi o bucla de reactie care lucreaza, pe cand la stat nu avem bucla de reactie, se suge din ce in ce mai mult din banu' contribuabilului. Cand nu ajunge ce se dijmuieste, se mai ia o transa de imprumut si mai indatoram viitorul copiilor si tot asa.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări