GEO 53 BN Postat Iunie 17, 2017 Partajează Postat Iunie 17, 2017 (editat) Poate ca Romania sa fi produs in anii '80 mai mult (cu toate ca ma cam indoiesc)decit acum. Problema era ca tot ce se vindea, se dadea la un pret de cacat,avind in vedere calitatea produselor exportate. Singurele produse exportate,de calitate mai buna, au fost alimentele. Cei mai in virsta stiu foarte bine cum se lucra in ''epoca de haur ''.Stiti foarte bine ca Romania a importat masini si utilaje din tarile membre CAER. Ale noastre erau vai de mama lor pe linga cele importate. Cehii,DDR,Rusia,Polonia,chiar Ungaria si Bulgaria,ne dadeau clasa. Am vazut masini unelte produse in China de o simplitate rara ,robuste,care mergeau brici. Produsele pentru export nu erau cu mult mai bune decit cele pentru intern. Am lucrat in diferite fabrici, care pe linga productia interna ,se fabricau si produse pentru export. Erau o ''lecuta'' mai rasarite,dar nu cu mult. Acum s-a cam schimbat mentalitatea.Nu mai merge cum mergea. Editat Iunie 17, 2017 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 17, 2017 Autor Administratori Partajează Postat Iunie 17, 2017 Sa vedem ce sa exportat http://www.ziare.com/afaceri/export/ce-produse-exporta-de-fapt-romania-top-10-companii-cu-cele-mai-mari-vanzari-in-afara-tarii-1282566 nu am gasit alta statistica mai recenta Datoriile externe nu se pot platii asa de usor cum cred unii, daca exporti de 10 lei nu poti platii o datorie de 10 lei pentru ca pur si simplu nu sunt banii tai(tu esti statul) poate nici macar una de 1 leu. Eu vorbesc aici despre dificitul economic care creste an de an pentru ca importam mai mult decat exportam Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 17, 2017 Partajează Postat Iunie 17, 2017 Interesant, deci pana si imbracamintea exportata valoreaza mai mult decat lemnul. De Aul Nou, de Paste, de Crăciun toate lanțurile de magazine raportează cresteri la ncasări. La fel vara cresc ncasările pe litoral, iarna la munte. Se tot constriesc mall-uri.De ce trebuie să producem dacă putem consuma?Unde e șmecheria? Asta este vechea gandire complet gresita, fara nici un fel de logica. Realitatea este ca nu suntem nici pe departe consumatori in UE, nici nu am avea de unde, am intrat cu buzunarele goale si intoarse pe dos. Noi luam mai multi bani de la ei decat dam, incepand cu toata productia care se face local si se vinde acolo si terminand cu forta de munca locala sau care a plecat deja acolo si trimite bani aici. Nu asta este si motivul brexitului ? UE cumpara de la noi, noi nu cumparam din UE, noi cumparam din China. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 18, 2017 Autor Administratori Partajează Postat Iunie 18, 2017 Pentru ca lemnul brut este ieftin, de aia valoarea este mica Cu UE este un fel de "simbioza" mai precis ei si-au facut firme aici ca pentru ca noi muncim mai ieftin ca nemtii si poate un pic mai bine ca africanii(africa e mai departe si ar fi greu sa o inglobeze in UE). Noi ne bucuram ca avem ceva locuri de munca "bine platite" ei se bucura ca produc mai ieftin folosind munca si resurse ieftine Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 De fapt nemții consideră Estul că fiind " noile colonii " iar pe noi ne considera a fi niste negri albinoși . Adică suntem sclavi negri , cu un defect genetic de pigmentație a pielii , specific Europei de Est . De aia se comportă în acest fel cu noi ... 2 Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) si totodata ei ne platesc salarii, impozite si taxe, si toate cheltuielile adiacente din care o mare parte la transporturi si accize. Da, platesc mai putin decat la nemti dar mai bine mai putin decat deloc ca inainte. E o situatie win-win din care nemtii/englezii/spaniolii/francezii/italienii pierd in favoarea noastra. Cum ziceam mai sus, fie ca muncim aici sau la ei, noi nu suntem nici consumatorii, nici pierzatorii, asta e si cauza brexitului. Asa de colonie suntem pentru ei ca prefera sa renunte complet la UE doar sa poata scapa de noi, dar ca de obicei logica lui Victor nu coincide cu a unui om sanatos. Editat Iunie 18, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 18, 2017 Autor Administratori Partajează Postat Iunie 18, 2017 In principiu asta nu este un lucru rau dar in fine, nu cred ca m-am facut inteles ce am vrut sa subliniez dar nu conteaza... sa fim sanatosi Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Eu nu m-am născut cu sentimente de inferioritate față de alții și nu-mi place să am stăpân . Îmi cunosc bine potențialul , de aia nu halesc manipularea cu " investitorii binevoitori " care plătesc salarii , impozite , alte taxe sau pensii . Cine s-a născut din neam de slugă , asta e viața , să fie sănătos . si totodata ei ne platesc salarii, impozite si taxe, si toate cheltuielile adiacente din care o mare parte la transporturi si accize. Da, platesc mai putin decat la nemti dar mai bine mai putin decat deloc ca inainte. E o situatie win-win din care nemtii/englezii/spaniolii/francezii/italienii pierd in favoarea noastra. Cum ziceam mai sus, fie ca muncim aici sau la ei, noi nu suntem nici consumatorii, nici pierzatorii, asta e si cauza brexitului. Asa de colonie suntem pentru ei ca prefera sa renunte complet la UE doar sa poata scapa de noi, dar ca de obicei logica lui Victor nu coincide cu a unui om sanatos. Nici logica lu' măta nu a fost prea sănătoasă , uite ce a rezultat .Data viitoare să nu mă mai jignești , că nu te mai iert , te fac de basme oriunde te prind . Logicianule ! @Vasile , te rog să constați cine a început și să îl arzi . 3 Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Se cam bate cap in cap afirmatia asta cu posturile tale care par mereu a fi comandate, nicidecum gandirea libera a unui om rational. Sluga esti atunci cand afirmi ceva ce iti este ordonat, indiferent unde lucrez eu o sa imi scriu propriile pareri, asta inseamna sa fi liber, nu sluga Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Munții noștri de Octavian Goga „ Munții noștri aur poartă , Noi cerșim din poartă-n poartă . ” De-am închide-a Țării poartă , Alții ne-ar cerși la Poartă ! Însă Hoții-s chiar din Țara Trădători la cei de-afară! Doamne Iartă-i ! Ești în Drept ! Însă Du-i hăt în deșert ! Doamne, Dă-i la Neam unire Și Dă-i demnă cârmuire . Că-i prea mult blajin și laș Și supus stă la borfași ! O Neam românesc din Daci Nu mai cerși doar pozmaci Ci Ridică-te creștin Ca să scapi de cel Hain ! Încearcă să urmărești firul logic , atât cât poți . 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Se produce bine-mersi, dar numai cei valoroşi au rezistat...fabrici de confecţii precum Secuiana si Braiconf Braila îmbracă acum 90% din ambasadorii si marii politicieni de pe mapamond, deh, tineretul Romaniei preferă "blugi" si "jeansi" de la turci, mizerii de bumbac ordinar, neţesălat, ca să râdă chiar şi un croitor din secolul XV, zdrente care au devenit cu anii "slim-fit"-"stretch"-aka economie de material(oricum execrabil calitativ), faţă de anii `70 se poate spune ca acum tinerii umblă in zdrenţe, se produc oteluri înalt aliate la Târgovişte-de i-am lasat pe nemţii de la Tyssen-Krupp mască, se produc aparate de masură la "Flaro Sibiu" să vedeţi o bijuterie de şubler, cu nimic mai prejos decât Mitutoyo-Japan!!!, se produc utilaje la Zărneşti în colaborare cu o firmă rusească, de numa`, dar deh, nu sunt răspândite, pen`că Dragnea n-a avut sânge in instalaţie să ia cu el un revolver în decembrie când s-a dus la Cotroceni, şi să-l folosească, deh, aştia-s geţii, pâinea lui domnizo`, ţi-ar da şi cămaşa de pe ei, dar fără voinţă şi putirinţă... Editat Iunie 18, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Nu stiu la celelalte dar sa compari un mitutoyo cu un subler de care nu a auzit nimeni si nici nu exista nici o evidenta ca ar exista, e cam mare exagerarea. Am 3 mitutoyo si japonez, si produs in UK si in Germania. Sunt in alta liga fata de toti ceilalti. Nu suntem probabil de top la nimic afara de IT dar cu siguranta producem destul si nu gunoaiele de dinainte, ci marfuri competitive. 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Ca sa fii competitiv, e nevoie de obligatoriu de calitate, dar si de cantitate-la asta din urma situatie e naspa rau, au mai fost firme din Ro care au realizat calitate super(giroscoapele de la Aerofina, membranele semipermeabile HOP, kevlar si kapron de la Savinesti), dar nu au reusit sa produca in serie si la pret competitiv pe piata internationala. 1 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Dany_cta nu ai inteles ce am vrut sa spun, nu contează.Către est au mai fost "impinse" industriile poluatoare. De ex cimentul si materialele de constructii Editat Iunie 18, 2017 de daniels 1 Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Inainte de '90 rata de schimb leu/dolar era dejavantajoasa monedei noastre, din motive de boicot economic al tarilor din Est. Rata de schimb este corecta atunci cand majoritatea produselor de baza au acelasi pret (cu fluctuatii de maxim 10%) in tarile in care se face evaluarea monedelor. Inainte de '90 nu era asa. O pereche de pantofi costa in Germania cat cinci perechi din Romania. Ma refer la productia de calitate, cu marfuri similare. Acum tara este colonie, suntem in curtea occidentalilor si s-a relaxat schimbul leu/dolar. De asta exportul apare mai mare, daca este evaluat in dolari. Daca socotim in marfuri, situatia este catastrofala. Nu mai avem combinate chimice, nu mai avem otelarii si industrie constructoare de masini, electronica s-a scos definitiv, medicamente mai produce doar Antibiotice Iasi, resursele sunt pe mainle strainilor, la fel si distributiile si bancile. Industria de armament este diminuata la cel mult 10% din ce era inainte. Sa ma contrazica jigodiile care inainte de '90 erau membri de partid si strigau lozinci, iar acum mananca kcat si se dau capitalisti convinsi. Nu este vorba de comunism (regin adus in tara de forte straine) si capitalism (tot regim de import), ci de exploatare coloniala. 3 Link spre comentariu
Postări Recomandate