Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

In Romanika se mai produce ceva ?

Postări Recomandate

danny, from Constanta, te-am mai intrebat o data, in alt topic, de ce esti asa indarjit contra Romaniei? ai prins o bucata de comunism, ca si alti 22 milioane, in care n-ai dus-o prea bine, adica aveai casa, parintii aveau de lucru, de foame n-ai suferit, ai mers regulat la scoala. n-ai avut bicicleta, probabil, n-ai avut Dacie la scara, dar tinand cont de locatie, ai avut blugi. cand ai mai crescut, ai intrat si tu, ca toti romanii, in capitalism. ai invatat, ai dat dat din coate, ai prins o slujba platita bine la o multinationala. ok. istoria nu poate fi schimbata, ca ai dus-o bine sau rau in Epoca de Aur, nu mai conteaza. conteaza ca scoala care te-a adus la slujba de astazi, ai facut-o atunci. acoperisul care te-a ferit de raceala, l-ai avut atunci. vaccinul care te-a ferit de rujeola, l-ai facut atunci (app, vaccinul era facut in Romania). s-au facut si bune, si rele, pe atunci. si acum in Romania se fac si bune, si rele. pentru ce-ti vorbesti tara de rau? ii inteleg pe unii, Klaus, Attila, Ivan, dar ei sunt din alte natii. tu esti roman, cu Miorita-n suflet si cu Burebista strabunic.

OOPS! am uitat! Burebista ti-a taiat via?

probabil, ca multi altii pe diverse forumuri, maninca si el o piine!

Link spre comentariu

danny, from Constanta, te-am mai intrebat o data, in alt topic, de ce esti asa indarjit contra Romaniei? ai prins o bucata de comunism, ca si alti 22 milioane, in care n-ai dus-o prea bine, adica aveai casa, parintii aveau de lucru, de foame n-ai suferit, ai mers regulat la scoala. n-ai avut bicicleta, probabil, n-ai avut Dacie la scara, dar tinand cont de locatie, ai avut blugi. cand ai mai crescut, ai intrat si tu, ca toti romanii, in capitalism. ai invatat, ai dat dat din coate, ai prins o slujba platita bine la o multinationala. ok. istoria nu poate fi schimbata, ca ai dus-o bine sau rau in Epoca de Aur, nu mai conteaza. conteaza ca scoala care te-a adus la slujba de astazi, ai facut-o atunci. acoperisul care te-a ferit de raceala, l-ai avut atunci. vaccinul care te-a ferit de rujeola, l-ai facut atunci (app, vaccinul era facut in Romania). s-au facut si bune, si rele, pe atunci. si acum in Romania se fac si bune, si rele. pentru ce-ti vorbesti tara de rau? ii inteleg pe unii, Klaus, Attila, Ivan, dar ei sunt din alte natii. tu esti roman, cu Miorita-n suflet si cu Burebista strabunic.

OOPS! am uitat! Burebista ti-a taiat via?

Multe din lucrurile de acolo nu le-am avut, de foame, am murit, sa mananci paine si oase fierte chinuindu-te sa scoti maduva din ele, nu este chiar definitia bine hranitului, de frig - am murit, sa stai sa te incalzesti cu soba in apartament de bloc, la lumina de bec de semnalizare auto cand altii in alta parte a lumii aveau conditii perfecte sa invete, sa se perfectioneze, sa amintesc de stilourile care curgeau mereu sau care nu scriau ?

Ce te face sa crezi ca as fi avut mai putin de atat intr-o alta societate ? Nici una din regimurile apropiate dar diferite ca conceptie nu au dus-o mai rau, nici macar unul singur.

In schimb daca nu era regimul respectiv, acum nu mai dadeam 200ron (da, doua milioane) pe luna pentru tot restul vietii, pe medicamente la o boala care nu se poate vindeca, cauzata exact de regimul respectiv.

Si legat de faptul ca sunt roman, eu nu ma consider roman, ma consider om, specie la fel ca ceilalti, orice nationalitate ar zice ei ca au. Eu nu sunt patriot, nu tin cu nici o tara, nu tin cu granitele sau alte aberatii de-astea. Exact patriotismul vostru cauzeaza diferentele sociale si razboaiele.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Se produce restul pina la cele 44 de miliarde de euro export anual plus ce se foloseste in tara! Reamintesc ca in ultimii 10 ani ante 1989 ne-am chinuit pentru un total de numai 10 miliarde de dolari!

Intrebarea mea era ca sa mai tai firul bataliei şublerului. Prea des revine la Bodega. Probabil ca e problema de interes strategic in Ro.

Am produs si eu in Ro (la patron roman, din banii lui facuta afacerea): surse, traductoare si transmittere in 4-20mA, statii de achizitii de date si antene Yagi si omni (conceptie/calcule proprii). Firma e si azi in paine. Daca (mai) vedeti antene in apropierea ecluzelor de pe Dambovita in Bucuresti (sunt niste cosmelii cu geamuri din sticla Canada -sic!), apoi acele antene sunt copiii mei. Desenate in Autocad (toate detaliile pentru strungar) si apoi testate si ajustate cu manutele mele. De mai bine de 20 de ani.

Am automatizat multe supermarketuri bucurestene in special Metro/Selgros (cu componente straineze puse impreuna in panouri in Ro). Firma e azi mult mai tare decat acum 15 ani. Stiu ca bani raman in Ro in ciuda vorbelor aruncate aici pe forum.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Multe din lucrurile de acolo nu le-am avut, de foame, am murit, sa mananci paine si oase fierte chinuindu-te sa scoti maduva din ele, nu este chiar definitia bine hranitului, de frig - am murit, sa stai sa te incalzesti cu soba in apartament de bloc, la lumina de bec de semnalizare auto cand altii in alta parte a lumii aveau conditii perfecte sa invete, sa se perfectioneze, sa amintesc de stilourile care curgeau mereu sau care nu scriau ?

Ce te face sa crezi ca as fi avut mai putin de atat intr-o alta societate ? Nici una din regimurile apropiate dar diferite ca conceptie nu au dus-o mai rau, nici macar unul singur.

In schimb daca nu era regimul respectiv, acum nu mai dadeam 200ron (da, doua milioane) pe luna pentru tot restul vietii, pe medicamente la o boala care nu se poate vindeca, cauzata exact de regimul respectiv.

Si legat de faptul ca sunt roman, eu nu ma consider roman, ma consider om, specie la fel ca ceilalti, orice nationalitate ar zice ei ca au. Eu nu sunt patriot, nu tin cu nici o tara, nu tin cu granitele sau alte aberatii de-astea. Exact patriotismul vostru cauzeaza diferentele sociale si razboaiele.

Culmea , eu mă mândresc ca sunt român și patriot , și da , războiul este o parte din meseria mea .

Mă războiesc cu cei care nu își îndeplinesc obligațiile de cetățeni , conform Constituției .

Link spre comentariu

Se pleaca de la parerea ca daca nu mai iese fum pe cosuri si rufele puse la uscat nu sint pline de funingine sau praf de ciment, nu se mai produce nimic

Link spre comentariu

Mai uşor cu pianu pe scări colegilor (eugenbt şi dany_cta) că nu a vândut încă Vasile forumul la anarhişti. Încă mai respectăm (cel puţin unii încearcă) Regulamentul. Se zice pe acolo să nu insultăm colegii.....dacă mai scrâşniţi dinţii pe aci unul la altul ,închidem frumuşel topicul, oricum imediat se mai deşteaptă imediat altul şi întreabă candid ,,E pe bune, chiar vinde Vasile forumul ???,,....

Link spre comentariu

Doar demonstram motivul pentru care "nu se mai produce nimica" cu exemplele la care ma pricep eu. Nu producem calitate = nu se vinde = nu sunt bani de salarii = nu se mai produce deloc, e atat de simplu.

Poate e si vina privitorilor care ne imbrancesc cand caram pianu, dandu-ne viteza.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Sa mai repetam: pe linga consumul intern, se mai produce marfa si de 40-46 miliarde de euro anual, fata de 10 miliarde de dolari in 10 ani de dinainte de 1989! Chiar daca vor da unii in icter, Romania produce; faptul ca nu mai vine secretarul de partid sa-i informeze pe unii tovarasi, nu-i scuza de lipsa de informare crasa de care dau dovada!

Link spre comentariu

Tantalaii nu se nasc din vid. Daca aprofundam un pic zicala: "Aschia nu sare departe de trunchi" ne putem da seama de ce se nasc acesti tantalai.

P.S. N-am auzit pana acum un parinte sa-si catalogheze corect odrasla. Din fasa se lauda cu ei, ca merg de la 2 luni, ca vorbesc de la 3 luni, unii mai joaca si sah la 4 luni, s.a.m.d. si asta doar pentru a indica valoarea trunchiului din care a cazut aschia. Fiecare cioara isi vede puii porumbei, fiecare gaina isi vrea puii vulturi intr-o zi.

Editat de vlad_2770
Link spre comentariu

Am o intrebare pt dany_cta:

Daca un shubler ar fi marcat cu 3 zecimale dupa virgula atunci ar insemna ca poate sa masoare micrometri?

Degeaba un instrument indicator indica 0 de cifre daca numai primele 5 conteaza . Altfel spus rezolutia este una iar precizia este alta.

De coeficientul de dilatare termica ai auzit? Banuiesc ca da dar nu stii sa-l interpretezi prea bine avind in vedere ce sustineai acum citeva pagini.

La 10 grade diferenta o sa ai eroare comparabila cu rezolutia shublerului de 2 zecimale.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări