Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

In Romanika se mai produce ceva ?

Postări Recomandate

Nu mai producem pentru ca toata industria a fost data jos, sa nu avem putere economica si militara, sa ne ia toti la stanga. Nici populatia nu s-a opus, desi ar fi trebuit sa iasa toata lumea in strada cand s-a vazut ca industria (locurile de munca si bunastarea) este ingropata. I-au bagat in buda si pe polonezi, unguri, cehi, etc, toate tarile din fostul Pact de la Varsovia. Am fost condusi de analfabeti si idioti, de asta ne-au pus strainii la pamant.

Link spre comentariu

Romania nu a produs niciodata mai mult ca acum. Suntem pe minus cu Brazilia pt ca avem posibilitatea sa si cumparam, cand eram pe plus granitele erau inchise deci doar trimiteam noi si faceam foamea.

Link spre comentariu

O să vedem noi cât producem ...când ne-o veni scadenţa la miliardele împrumutate!Ceauşescu reuşise să plătească tot...chiar dacă pentru asta ne-a nenorocit pe noi(populatia)

Acum credeţi că va fi altfel?!

Link spre comentariu
  • Administratori

Romania nu a produs niciodata mai mult ca acum. Suntem pe minus cu Brazilia pt ca avem posibilitatea sa si cumparam, cand eram pe plus granitele erau inchise deci doar trimiteam noi si faceam foamea.

Cati ani ai ?

Da-mi te rog cateva exemple ce mai producem si exportam inafara de forta de munca si materiale brute, ca ne taiem padurile si le dam la export nu este productie.

Romanika este datoare pentru ca produce prea mult... :rade:

Link spre comentariu

Toti sunt datori, nu e nici o concurenta sa ai datoria cat mai mica, decat ca infometezi aiurea. Rau o duce Grecia ca le-a venit data scadenta ?

Nu ai ce altceva sa exporti decat materie prima sau prelucrata, ori forta de munca fie ca muncesti in tara si strainul iti plateste salariul. In Romania se produc doua marci de masini cu vanzare mare, rafinarie, o gramada de componente auto, croitorie, cauciucuri auto, electrocasnice, etc... aproape orice si oamenii aia care le fac sunt platiti cu bani din afara.

Link spre comentariu

De Aul Nou, de Paste, de Crăciun toate lanțurile de magazine raportează cresteri la ncasări. La fel vara cresc ncasările pe litoral, iarna la munte. Se tot constriesc mall-uri.

De ce trebuie să producem dacă putem consuma?

Unde e șmecheria?

Link spre comentariu

Si daca nu producem de unde avem bani sa cumparam ? Eu nu am nici o padure si nici nu am taiat vre-un copac. Imi vine greu sa cred ca privatii aia care cultiva sau taie copaci au vreo legatura cu venitul meu sau a 12milioane de romani

Link spre comentariu

Domnilor, importatorii a tot ce cumparam noi din magazine nu cumpara pe datorie iar daca au ceva facilitati sint pe termen scurt si le platesc rapid.

La fel statul, nu cumpara banane, portocale sau ce mai consumam noi din magazine.

Statul se imprumuta pentru a plati salariile bugetarilor si pensiile, casta este realitatea! nu plateste statul bananele sau conservele pentru ciini din magazine!

Intr-adevar, datoriile facute pentru o parte a cetatenilor le vom plati cu totii, dar sint pentru salarii si pensii, nu pentru consum! probabil ca se spera ca vom avea norocul grecilor si o vom lalai inca citeva decenii pina cind ori se usureaza samarul ori moare magarul!

Exporturile in ultimii ani au fost de 40-46 miliarde de dolari pe an! Realizam cu totii ca in ultimul deceniu ininte de 1989 ne-am chinuit o tara intreaga timp de 10 ani pentru a plati vestita datorie de 10 miliarde de dolari? Observam cu surprinedere, ca desi dupa unii autori in Romania (acesta este numele corect al tarii noastre) nu se mai produce nimic, putem plati acea datorie in numai 3 luni. Iar daca isi pune mintea BNR, poate achita pe loc cele 10 miliarde fara prea mult stres!

Asi da mult sa stiu de ce trebuie mereu amintit cu insistenta ca nu producem nimic si sa ne cainam? Da, otel nu se mai produce ca in 1989, ca de altfel nicaieri in lume!

Link spre comentariu

Exporturile in ultimii ani au fost de 40-46 miliarde de dolari pe an! Realizam cu totii ca in ultimul deceniu ininte de 1989 ne-am chinuit o tara intreaga timp de 10 ani pentru a plati vestita datorie de 10 miliarde de dolari? Observam cu surprinedere, ca desi dupa unii autori in Romania (acesta este numele corect al tarii noastre) nu se mai produce nimic, putem plati acea datorie in numai 3 luni. Iar daca isi pune mintea BNR, poate achita pe loc cele 10 miliarde fara prea mult stres!

q.e.d.

Si acum o sa se vehiculeze ideea "exportam, dar exportam copacii si resursele noastre". Si atunci cand "se producea" de a fost platita datoria, ce credeti ca exportam, copacii altora ?? Atunci exportam pana si mancarea noastra, munceam pe camp (patriotic la adunarea recoltei) la adunat doar ca sa o exportam fara sa primim nimic noi, ne ghioraiau matele de foame si ne uitam mandrii cum exportam totul si platim datoria.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Ştiţi cum era datoria noastră atunci în anii 80? ...cum e acum datoria celor care s-au înprumutat în franci elveţieni!

Greşeala lu ceaşcă de a lua bani împrumut de la vestici ne-a costat mult!Şi am dat aia 10 miliarde de dolari de ne-au ieşit pe nas!Pentru că banii noştrii n-aveau nici o valoare faţă de dolar!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări