Vizitator viobio Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) Acum 28 minute, geomx a spus: si daca prabusirea ar fi fost la vreun antrenament sau vreo alta operatiune de rutina ar fi fost mai putin nasoala ? Sigur că ar fi fost la fel de nasoală, numai că atunci cind nenorocirea se întâmplă la un miting aviatic afectează psihologic publicul și nu dă bine deloc în cadrul FAR. Asemenea catastrofe s-au mai intimplat și la alții. Eu sunt tare curios de cauza prăbușirii, dacă se va da ceva publicității. Editat Iulie 8, 2018 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 8, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2018 Unii au spus că a fost văzut un stol de păsări în timpul demonstrației aeriene ... Cine ar putea știi adevărul ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Eu nu inteleg de ce pe unii ii mananca in cur sa faca chestii periculoase. In urma acestei inconstiente inutile a ramas in urma macar o vaduva (daca nu cumva si orfani de tata) si pierderea materiala nu-i deloc neglijabila. Cred ca deja este al 20-lea mig care se prabuseste. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Acum 7 minute, adrian_pic a spus: Eu nu inteleg de ce pe unii ii mananca in cur sa faca chestii periculoase. In urma acestei inconstiente inutile a ramas in urma macar o vaduva (daca nu cumva si orfani de tata) si pierderea materiala nu-i deloc neglijabila. Cred ca deja este al 20-lea mig care se prabuseste. Nu este inconștiență sau mincarime în cur, este o dovadă de măiestrie în zbor, eu mi-am dat doar cu părerea, nu am văzut un filmuleț cu zborul avionului înainte de prăbușire. Cind se organizează asemenea spectacole aviatice fiecare pilot care evoluează are să zicem un scenariu, știut și de alții, adică se știe dinainte ce evoluții va face, ce figuri acrobatice, treceri prin fața publicului. Pentru asemenea mitinguri se aleg cei mai buni piloți, cu experiență. Oricum vor apărea iar discuții ca 21 este de kkat, deja am văzut asa ceva în media. Cineva spunea în trecut "Miguri avem, Miguri se prăbușesc", asta este..... dacă le avem în dotare.... Acum 19 minute, Victor a spus: Unii au spus că a fost văzut un stol de păsări în timpul demonstrației aeriene ... Cine ar putea știi adevărul ? Cu datele din inregistratorul de bord, filmări de la sol, se poate ajunge destul de repede la o concluzie. Toate catastrofele aeriene din FAR au fost elucidate, adică se cunoaște motivul prăbușirii. Au fost și erori de pilotaj cit și tehnice. Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 8 minutes ago, Faust2018 said: Nu este inconștiență sau mincarime în cur, este o dovadă de măiestrie în zbor, ... Maiestrie in zbor de nu mai incape... Pe vremuri daca un pilot rupea roata de bechie la aterizare era aratat cu degetul; acum daca trozneste avionul de pamint e considerat erou. Sigur ca e inconstienta fiindca avionul ala nu a fost facut pentru asa ceva (zbor cu viteza mica la mica altitudine). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Nu prea inteleg eu la ce folosesc aceste dovezi de maiestrie in zbor. Sunt avioane de vanatoare si trebuie folosite ca atare. Acel scenariu (sa zbori la mica altitudine cu viteza redusa) poate deveni realitate in cazului unui conflict real? Eu cred ca nu, toti se zbat sa fie invizibili si sa se deplaseze cu viteze cat mai mari. In plus se mai pune si viata spectatorilor in pericol. Bani pierduti ca sa dovedeasca X sau Y ca are 4 perechi de oo. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) Acum 15 minute, adrian_pic a spus: Nu prea inteleg eu la ce folosesc aceste dovezi de maiestrie in zbor. Sunt avioane de vanatoare si trebuie folosite ca atare. Acel scenariu (sa zbori la mica altitudine cu viteza redusa) poate deveni realitate in cazului unui conflict real? Eu cred ca nu, toti se zbat sa fie invizibili si sa se deplaseze cu viteze cat mai mari. In plus se mai pune si viata spectatorilor in pericol. Bani pierduti ca sa dovedeasca X sau Y ca are 4 perechi de oo. Adrian, pentru tine probabil că este greu de înțeles de ce fac acele figuri acrobatice, nu ești pasionat de zbor sau de avioane, eu cunosc o mulțime de oameni care nici măcar nu au curajul să se urce într-un avion, să facă un zbor de linie. In lupta aeriană acel zbor în limita de viteză la joasă altitudine este inutil, te poate doborî unu cu AK47 de la sol, totuși pentru pasionați este o placere sa vadă asa ceva, de asta ii spune show/spectacol aviatic, ce vezi acolo nu are legătură cu o misiune aeriană reală. Eu aș sta numai în avion sau să mă uit la așa ceva, ca să îți dovedesc cit de bolnav sunt, acum citiva ani ma duceam la Viena, pe autostrada spre Budapesta am văzut un F16, apoi încă unu, eram aproape de Keskemet, acolo ungurii au o bază aeriana, am tras mașina pe banda de avarie, am ridicat la mișto capota mașinii, să am motiv de "defect" dacă venea politia, am stat acolo peste o oră și n-am uitat la avioane, fiind un miting aviatic, asta spre disperarea soției și a unor prieteni, nu aveam habar că este miting la Keskemet (știam ca ungurii au o baza acolo), a fost o intimplare. Anul trecut la BIAS au zburat F16 și Mig21, din dotarea noastră, F16 au avut un program destul de simplu, chiar făceam caterincă cu niște prieteni "zboară destul de simplu cu ele să nu le fărime", programul făcut de avioanele Mig 21 a fost mult mai frumos, mai acrobatic, cu toate că F16 este cu mult peste Mig21 ca manevrabilitate. Editat Iulie 8, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Acum 34 minute, d2134 a spus: Maiestrie in zbor de nu mai incape... Pe vremuri daca un pilot rupea roata de bechie la aterizare era aratat cu degetul; acum daca trozneste avionul de pamint e considerat erou. Sigur ca e inconstienta fiindca avionul ala nu a fost facut pentru asa ceva (zbor cu viteza mica la mica altitudine). Am văzut de multe ori 21 zburând în limită de viteza, la mitinguri aviatice, nu este ceva foarte ieșit din comun, la BIAS de fiecare dată a fost făcută o asemenea trecere prin fața publicului. Mă repet eu am spus doar o părere, poate vom afla cauza prăbușirii. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Eu nu sunt impotriva demonstratiei de maiestrie insa nu suntem noi in situatia actuala sa pierdem avioane de lupta la mitinguri aviatice. Daca o incasa Rusia, USA, UK sau Franta din punctul meu de vedere era altceva. Pilotul nu era un incepator si ca sa ajunga pana la gradul ala de profesionalism s-a ars mult kerosen si multa mentenanta. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) Piloții militari ar trebui să fie controlați mai atent de către medicii psihologi! Ei sunt supuși unor doze de adrenalină ori de câte ori fac zboruri ...cum adrenaliana e un fel de drog pentru creier, oamenii supuși constant la asta, devin un fel de narcomani care vor din ce în ce mai mult drog!(mai multă aventură) Probabil că acum s-a încercat o manevră riscantă ...iar pilotul era ”îmbătat” de propria adrenalină! Editat Iulie 8, 2018 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Acum 21 minute, elmar a spus: Piloții militari ar trebui să fie controlați mai atent de către medicii psihologi! Ei sunt supuși unor doze de adrenalină ori de câte ori fac zboruri ...cum adrenaliana e un fel de drog pentru creier, oamenii supuși constant la asta, devin un fel de narcomani care vor din ce în ce mai mult drog!(mai multă aventură) Probabil că acum s-a încercat o manevră riscantă ...iar pilotul era ”îmbătat” de propria adrenalină! Și dacă motorul avionului nu a mai avut tracțiune? Poate că pilotul a vrut să îi dea gaz și.... Se va afla ce a fost. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 nu inteleg de ce mai marii aviatiei militare romanesti insista in astfel de demonstratii pe low pass-ul cu viteza mica realizat cu mig 21. avionul nu a fost conceput pt asta plus ca se stie ca are cel putin o hiba aerodinamica,o manevra din care nu poate sa iasa indiferent daca la mansa e pilotu' lu peste.avion capabil de 2mach il folosesti la low pass!!dar tu ca pilot de ce nu refuzi asta?ca doar stii pe ce avion stai calare! publicul vrea adrenalina? treci la 1000m cu 1,2 mach si sparge-le plamanii si timpanele. ca pilot vrei sa-ti arati maiestria? ia un iar99 pe care ai facut scoala si faci ce te taie capul. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Când te bagi să zbori la o înălțime mică ...îți asumi un mare risc!Și probabil că asta s-a și vrut, un risc,o aventură ...care să arate cât de tare e pilotul ...sigur ,o fi făcut multe astfel de manevre ...acum, nu i-a mai ieșit!(a întins prea tare coarda) Probabil că a fost o greseală(inerție) de sub o secundă...și e posibil ca și avionul să-l fi ”trădat ” ... E ca atunci când ești la volan și depășești pe unul care are viteză, iar din față vezi că se apropie alt autovehicul (tot cu viteză).. și în momentul ăla, îți ”moare motorul”! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Acum 2 minute, elmar a spus: Când te bagi să zbori la o înălțime mică ...îți asumi un mare risc!Și probabil că asta s-a și vrut, un risc,o aventură ...care să arate cât de tare e pilotul ...sigur ,o fi făcut multe astfel de manevre ...acum, nu i-a mai ieșit!(a întins prea tare coarda) Probabil că a fost o greseală(inerție) de sub o secundă...și e posibil ca și avionul să-l fi ”trădat ” ... E ca atunci când ești la volan și depășești pe unul care are viteză, iar din față vezi că se apropie alt autovehicul (tot cu viteză).. și în momentul ăla, îți ”moare motorul”! Eu mă abțin să trag concluzii, de ce să dăm vina doar pe pilot? La înălțime mică poți zbura fără risc dacă ai viteză, sunt n evoluții pe yt cu avioane care zboară la 30...100m cu 400..700km/h. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 N-a tras nimeni nici o concluzie...sunt presupuneri! Concluziile le vor face anchetatorii. Link spre comentariu
Postări Recomandate