Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca unul ... partea a doua

Postări Recomandate

Desigur ... Din pacate , nu s - a stabilit ( pentru pulime , adica si eu ... ) daca aeronava KAL avea si misiune ( aparatura ) pentru ELINT . Unii zic ca da , altii neaga vehement . In fine ... au aparut si ceva carrti ... am sa postez . Am si una in romana ( o traducere ) , scrisa de un general de aviatie care a participat la ancheta . Este extrem de tehnica si minutioasa ... din pacate nu ma pricep la scanare , editare , aranjare etc . 

P.S. - gurile rele ar spune ca istoria se razbuna ... macar se repeta . Cu ceva timp in urma , a fost doborata in Ucraina o aeronava de linie olandeza , chipurile confundata cu un Antonov militar , sau suspicionata ca avea la  bord armament ( transportat clandestin ) pentru guvernul Ucrainei etc . O fi avand istoria (si) principiul vaselor comunicante ? ... cine stie , intrebarea e retorica si (  un pic ) fantezista ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cel mai " tare " pleca pana acum cativa ani ( buni ) MiG-29 :

Unul din bunii piloti de 29 a ajuns presedinte de stat , la vecinii bulgari ... generalul Rumen Radev :

Intre timp , " regele " este Eurofighter Typhoon ... In captura , o dubla cu rezervor suplimentar acrosat . Simpla , fara nimic extern si cu juma' de combustibil intern , e si mai "violenta ".

Anii trecuti (2016 ) , cand inca mai zbura MiG-ul 21 Lancer romanesc , am vazut la BIAS un tonou segmentat cu trenul scos , din decolare ... evolutie rara ( prima oara cand am vazut asa ceva ... apanajul pilotilor de incercare ) , cu potential maxim de ( pentru ) cimitirul eroilor aerului . Nici cu MiG-ul 29 ... bimotor usor , cu raport tractiune - greutate supraunitar , nu prea o incearca nimeni , bulgarul ( mai sus ... ) a vrut ... , dar nu avea viteza , a iesit doar un vag sfert , urmat de revenire . Revenind la 21 , la mansa , comandorul Stancu ... , din pacate , n - am fost pregatit ( pentru filmare ) , decolarea a inceput din capatul pistei , din dreapta , foarte departe ... am vazut doar figura acrobatica , pe panta abrupta de urcare , startul aeronavei nu , din cauza distantei si vegetatiei . Asta este ... nu le poti avea pe toate .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, hpavictor a spus:

Ceva placut

Sunt zboruri demonstrative , toate avioanele pentru transport sunt goale , fără sarcină, combustibil la limita minimă , ca să poată decola la un unghi ascendent cit mai mare avionul trebuie să fie cit mai usor , niciodată un avion plin cu pasageri + bagaje nu poate decola " atit de vertical " , să nu mai vorbim că .....ar baga in sperieți pasagerii ,G-ul fiind de nesuportat pentru unii , nici viraje strinse ca in imagini nu se pot face cu avioanele pline cu pasageri , le versi ălora bautura sau își varsă unii mațele .

Ca fapt divers , avioanele alea sunt pilotate la manșa , că să facă giumbuslucurile alea .

In Austria am avut ocazia să mă dau cu un Extra 300 , eu pe locul din fața , l-am rugat pe pilot să facă citeva acrobații usoare , la un viraj strins cu 300km/h mă luase babau , după viraj a urmat o urcare ascendentă aproape la verticală , iar am fost aproape de babau , la 2500m am avut acces la manșa după un zbor de 1 minut la orizontală , să ajungă singele peste tot " la reveneală " , singura acrobație făcută a fost un tonou , am mai bagat si un zbor pe spate , senzatie ! Pilotul m-a întrebat dacă vreau si un looping .....am spus pas ....cred că la jumatate mă duceam in lumea viselor , nu avea rost . De ce am scris paragraful ăsta , piloții că să facă acrobații au nevoie de antrenament fizic , să se obișnuiască organismul , antrenamentele se fac treptat ,crescind in complexitate odată cu adaptarea organismului , degeaba știi cum se face o anumită figură acrobatică dacă te ia babau si ....te trezești la poarta Sfintului Petru cu manșa in mână și încălțat in paloniere .:57

Link spre comentariu

Si elicopterul ... si chiar si F-35 . Elicopterul ... in mod normal . Aeronavele cu aripi fixe , in anumite conditii . Inclusiv Harrier - ul , a carui cariera s -a cam terminat ... ma rog , exmplarele mai zboara pana la terminarea resursei , in principal a motoarelor . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări