Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca unul ... partea a doua

Postări Recomandate

Cam miroase a propaganda ... Verdict ... fake . Sant cam teatrali ... ma rog , parere personala . Prea mult zoom ... tragatorul sta culcat , observatorul in picioare ... inamicii persevereaza dupa ce " colegii " se imputineaza . La un moment dat se trage cu mortierul , ar trebui mai mult " fond " la gura tevii ... Apropo , comunicatiile sant in engleza , " rastrul " materialului in araba , firma frantuzeasca ... care e " firul rosu " ? 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu nu am inteles balbaiala in stabilizarea pe verticala ...

Oare e asa de greu de realizat ?

Nu de alta , dar exista platforme giroscopice stabilizate pe 5 axe ...

Sigur , pentru sarcini mici , nu pentru tevi de calibrul 25 mm .

In schimb , efectele balisticii terminale  in  tinta vie  par suprarealiste , tipic Hollywood .

Daca e fake ( si eu inclin catre aceasta ipoteza )  , oare la ce nivel au ajuns dronele tip hunter killer :) ?

Dar daca vor fi dotate cu AI si o autonomie importanta ( spre exemplu  o misiune de 3 zile )  ?

Link spre comentariu

Deja Global Hawk sta 24 de ore ... , de multi ani , iar " varul " mult mai tanar Triton ( neoficial ) si mai mult ... la prospect tot 24 H . Pentru cine - ntreaba ... Desi are alt motor , mult mai performant ... si mai multe bonuri de carburant la el !

https://www.defensenews.com/digital-show-dailies/navy-league/2018/04/09/future-plans-emerge-for-navys-triton-surveillance-drones/

Editat de gauss
Link spre comentariu
La 20.08.2018 la 0:44, Victor a spus:

Oare despre ce ciordeala o sa ne dezvaluie persanii in curand ?

Oare pasaroiul lor va trebui sa fie in reticolul unui F22 , F35 , F15 sau chiar si a amaratului de F16 ?

Sau este o alta momeala ideologica servita poporului iranian " avem cu ce " ...

Oare astia chiar se pregatesc de confruntarea WW3 ?

Ei nu au auzit de metoda romaneasca denumita sugestiv " 23August " si gata , ai scapat de distrugeri materiale ?

https://www.nytimes.com/reuters/2018/08/18/world/middleeast/18reuters-iran-military-fighter.html

https://m.adevarul.ro/international/in-lume/foto-iranul-si-a-prezentat-noul-avion-vanatoare-1_5b7bccc3df52022f759ed8aa/index.html

Link spre comentariu

DlH4pcAWsAAsCPk.jpg

Military experts say Iran’s new fighter jet is actually a US plane from the 1970s

• Iran unveiled a fighter jet Tuesday which it claimed as new, domestically designed, and locally built.
  • Aviation experts said the plane is in fact a Northrop F-5F, first built by the U.S. in the early 1970's.

I-au spart pe americani! :85

Link spre comentariu

Da ... si mai ales motoarele de la fostele lor F-5 . Motoare bune , au fost disponibile " la liber " pe piata de profil . Daca Romania le - ar fi ales in loc de Rolls - Royce Viper , IAR - 93 al nostru ar fi fost supersonic . Numai ca " muschii "  n - au fost asa dezvoltati , programul YUROM s - a facut cu sarbii , si acestia , avand rolul conducator , au optat din motive  destul de tulburi , neelucidate nici astazi ( in totalitate ) , pentru motorul englezesc . Se pare ca americanii ar fi fost de acord sa vanda doar un numar finit si foarte limitat de motoare , englezii acordand licenta de fabricatie si permitand exportul , atat de motoare " varsate " , cat si aeronave echipate cu ... Cercul se inchide , romanii au vrut sa exporte IAR - 93 la iranieni ( pentru inceput ) . Acestia le - au testat in Romania , fiind foarte multumiti ... numai ca deal - ul a picat dupa revolutia din '89 .

Link spre comentariu

Sant multe explicatii ... nu neaparat placute , favorabile , rezonabile etc . Ceva de genul ... se intampla si astazi , de ne dam in cap unii la altii , si ne certam ( necunoscuti ) intre noi ... spre beneficiul celor care castiga intotdeauna . Chiar si cand noua ( in nemernicia noastra ... ) ni se pare ca pierd ...

Link spre comentariu

Mai, tata, putem organiza meciuri (cum erau pe vremuri la englezi) si ne dam in barba unul la altu' cat vrem, dar dupa ce iesim din ring, lasam naibi galceava si lucram in echipa sa-i lasam NOI pe altii in chiloti! Nu stiu de ce, dar m-am saturat sa tot fim in chiloti sau in fundul gol si din cand in cand sa ne-o mai si traga altii.

Pe bune daca nu ar trebui facut un topic separat despre ce defecte avem noi romanii de nu putem sa le-o tragem si noi la altii. Nu de alta dar in istorie parca nu eram asa de papagali cum suntem astazi. 

Link spre comentariu

Am prevăzut această posibilitate ...

Oare @Safran este in stare de asemenea tehnologie de stabilizare ?

Nu mă interesează scenarii Hollywood-iene tip Counter Strike :) .

Bănuiesc că pentru @Safran este ceva firesc  să își adapteze marfa la cerințele clienților .

Departe de mine sa fac reclamă pentru aceasta firma , dar cu stă ca performante in topul firmelor de profil ?

Nu cred că conteaza  în " lumea buna " , dar sper într-un răspuns oarecum documentat .

Mulțumesc anticipat , Victor 

Link spre comentariu

Sta bine . Foarte bine ... 

https://www.safran-group.com/defense/optronics

https://www.safran-group.com/group-0#5

Dar cred ca stiti ...

P.S. - trebuie " rasfoit " bine site - ul oficial , are multe surprize ( de calibru ) .

P.P.S. - umbla zvonul prin targ ca niste " intestine " de la abandonatul ATROM ( cel putin in variantele incipiente ) ar avea ceva legatura cu grupul de firme in discutie . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări