Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca unul ... partea a doua

Postări Recomandate

Oare despre ce ciordeala o sa ne dezvaluie persanii in curand ?

Oare pasaroiul lor va trebui sa fie in reticolul unui F22 , F35 , F15 sau chiar si a amaratului de F16 ?

Sau este o alta momeala ideologica servita poporului iranian " avem cu ce " ...

Oare astia chiar se pregatesc de confruntarea WW3 ?

Ei nu au auzit de metoda romaneasca denumita sugestiv " 23August " si gata , ai scapat de distrugeri materiale ?

https://www.nytimes.com/reuters/2018/08/18/world/middleeast/18reuters-iran-military-fighter.html

Link spre comentariu

Eu nu - i inteleg pe oamenii acestia . Ma rog , nu inteleg mecanismul gandirii celor ce - i conduc . O fi vreo obsesie religioasa , politica , ideologica ... probabil ca la toti care au ca tel principal confruntarea cu civilizatia occidentala , si , daca se poate , cu America ... Acum ceva timp , au fost demonstratii populare , condamnand faptul ca ( prea ) multi bani se duc in sprijinul miscarilor gen Hezbollah , in loc sa fie injectati in interiorul tarii , pentru un nivel de trai mai bun . Militar vorbind , nu stiu daca au destula forta ( macar ) pentru ciondanelile cu Israelul , prin Siria , unde trimit mijloace si trupe care sant " rase " de urgenta si definitiv , mai ales acum , de cand F-35 israeliene se plimba nestingherite unde doresc peste Orientul Apropiat . Cum ar fi un combat cu America ? ... Se pare ca nici S-400 rusesti nu " ajuta " ... ma rog , asa se aude prin targ . Rezultatul ? Sistemele tactice de aparare antiaeriana sant vanate fara mila , daca " misca " , desi erau cotate infailibile . Pantsir - ul ar trebui sa - l apere pe S-400 ( visul turcesc si iranian ) ... ca nu se poate apara singur ! ...

Lucrurile sant chiar mai grave ... acum Israelul poate lovi de la distanta , fara sa pericliteze oameni si aeronave :

https://www.yahoo.com/news/israel-now-supersonic-air-launched-140000881.html?.tsrc=daily_mail&uh_test=1_13

In ceea ce priveste aeronavele iraniene , ei mai au precedente din care nimeni n - a inteles nimic :

https://nationalinterest.org/blog/the-buzz/why-irans-new-stealth-fighter-might-be-the-ultimate-paper-19719

Precum si anterioarele , gen Tarzave , cu motor de F-5 ... de acum sute de ani , si alte chestii . Ma rog , ei stiu ...

https://en.wikipedia.org/wiki/IAIO_Qaher-313

Editat de gauss
Link spre comentariu

Rusia a " trecut " la S-500 . Desi S-400 " facea " deja totul , la superlativ . Asta urmand dupa S-300 , si mai neiertatoare ( la vremea ei )  , inclusiv cu pasarile calatoare , fumul si insectele . Ne scapa noua ceva ( vreo amenintare made in USA , redutabila ) ... sau e doar propaganda si marketing ? ... cand ce e cel mai bun , devine mai putin bun , fiindca a aparut noul " cel mai bun " , desi nu le - a probat nimeni ... 

https://en.wikipedia.org/wiki/S-500_missile_system

Editat de gauss
Link spre comentariu

" Substratul " e adanc ... peste partea militara . Eu am mai pomenit de noile paradigme ale politicii internationale ( si consecintele lor militare ) , pe cat de profunde , pe atat de grave . F-22 nu zboara pe oriunde , fiindca e rar si costisitor . Ca orice monarh necontestat ... E un semnal , ... bun de analizat ( si valorificat ) . Vizitele peste ocean , si prin Tara Sfanta n - au fost excursii de agrement , pentru " bronzul " natural , si concedii la Miami . Cine a putut si a avut cu ce , a inteles . Are si implicatii pentru politikia interna ... arata de unde ( si pentru cine ) bate vantul sustinerii . Dar se pare ca nu e receptat corect , la noi e lupta pentru " democratie " ... de preferat transplantata din UE ... la pachet cu preturi mici pentru ce mai avem de oferit ( preluat ) , ... de unde si iritarea " populara " la esecul a una - alta , pe atat de deranjant pe cat de neprevazut . Ghinion ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
4 minutes ago, gauss said:

E vorba de " saracii " englezi , pe care noi i - am solicitat , si - i platim cu bani ... ca ne permitem . 

Intrebare: noi putem sa alegem pe cei care sa ne apere (sa faca politia aeriana) sau exista un grafic NATO si noi doar scoatem banu? (ma gandeam ca n-ar fi rau sa putem alege noi pe cine sa platim pentru politia aeriana). 

Link spre comentariu

Hotararea ( actuala ) s - a luat la ultimul summit NATO . Probabil la diverse ... ca n - a transpirat nimic . Componenta ajutorului , si graficul ... sant oarecum amiabile . Trebuie sa existe ( initial ) o oferta , nu putem impune nimic . Pana acum au fost canadieni , americani si englezi . La primii ... nu cred ca am platit nimic . Mai ales la americani ... pentru ei e antrenament de lupta , se familiarizeaza cu terenul , si sant in contact cu potentialul inamic . Mai sant situatii ... tarile baltice . Acolo au prestat mai multe tari , inclusiv Polonia , cu MiG-29 . Chiar si noi , cu Lancer - ele noastre . Ma rog , mai de mult . Si la ora actuala , e sigur cu contract . In fine ... pacat ca nu avem inca posibilitatea sa asiguram singuri o " paza " minimala . De cand MiG - urile stau la sol , sau au fost retrase de la seviciul operativ , in urma ultimului accident , ne bazam ( exclusiv ) pe altii . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Americani sant si acum , la Campia Turzii . Cei care stau mai mult , se casatoresc cu romance . Pe care le cunosc pe Facebook , e " bataie " acolo . Fetele a doua colege de serviciu ale sotiei au " comis " pasul , la una am fost si la nunta . Mirele era subofiter . Nu ca ar fi relevant ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
12 minutes ago, gauss said:

Cei care stau mai mult , se casatoresc cu romance .   e " bataie " acolo .

:85

Pai de cand ii tot asteptam noi pe americani! Acu' daca o venit, ii facem noi cumva sa ramana! :85

Daca nu ne-ar baga bete in roate unii, noi ne-am incumetri cu jumate de America! :scarpin

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Trebuie si " compromisuri " ... macar din cauza de religie . Mirele de care zic era neoprotestant ( denumire generica ) ... dar astea sant nimicuri in calea " fericirii " . Acum niste ani , marile iubiri fulgeratoare , profunde si neconditionate , erau cu arabi si turci ... apreciau blondele ( naturale sau nu ... ) cu posterior generos !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai popii, imamii, rabinii si care mai sunt sa-si bata capul cum se poate convietui impreuna doi tineri care au religii diferite nu sa bage strambe si bete in roate!

Am avut ocazia sa vad un documentar cu o baza din Germania (care vor unii sa o relocheze) unde multi americani au ramas "pe loc" in urma casatoriei cu o localnica. Toata lumea era fericita si asta conteaza. Mi se pare absurd ca religia sa devina un obstacol in calea unei casatorii. 

Nu-i pun in aceeasi oala pe americani cu arabi sau turci. Sunt si arabi sau turci de treaba, dar .... prea putini. 

Daca bani de F35 n-avem (desi nu cred asta) macar o "prima casa" (sau un "ANL" sau ce mai este acum )sa le dea la romancele care se casatoresc cu americani. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări